Skocz do zawartości

Jezioro Wigry

Janusszr

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Spróbuj średnich i sporych gum w raczej naturalnych kolorach. Ryby często stoją trochę podniesione, przy głębokości 10-12 m wiszą nad dnem, doskonale widać je wtedy na echu. Ja zazwyczaj prowadzę przynęty w toni, nie stukam o dno. Woda w Wigrach jest przejrzysta, szczupak spokojnie podniesie się te 2 lub 3 metry jeśli będzie aktywny.

Spróbuj średnich i sporych gum w raczej naturalnych kolorach. Ryby często stoją trochę podniesione, przy głębokości 10-12 m wiszą nad dnem, doskonale widać je wtedy na echu. Ja zazwyczaj prowadzę przynęty w toni, nie stukam o dno. Woda w Wigrach jest przejrzysta, szczupak spokojnie podniesie się te 2 lub 3 metry jeśli będzie aktywny.

Jeszcze raz dzięki. W takim razie wypożyczę echo i popływam trochę w poszukiwaniu górek spadków oraz łąk. Ogólnie to jestem amatorem i łowię tylko jak jadę na urlop ale sprawia mi to ogromną przyjemność i dlatego padło moje pytanie by zaoszczędzić trochę czasu na poszukiwaniu ciekawych miejsc.

Jeszcze raz dzięki. W takim razie wypożyczę echo i popływam trochę w poszukiwaniu górek spadków oraz łąk. Ogólnie to jestem amatorem i łowię tylko jak jadę na urlop ale sprawia mi to ogromną przyjemność i dlatego padło moje pytanie by zaoszczędzić trochę czasu na poszukiwaniu ciekawych miejsc.

Wybacz mi. Trzeba było tak od razu. Myślałem, że żarty sobie robisz, dlatego moje odpowiedzi były takie, a nie inne.

Zamiast echosondy poobserwuj innych wędkarzy, taflę wody i ptaki. Tam gdzie ptaki prowadzą ataki na lustro wody, tam zazwyczaj jest okoń.  Przy w miarę spokojnym lustrze wody ataki okonia są dobrze widoczne. Ze względu na to, że jest całkowity zakaz nęcenia, trudno jest nowicjuszowi złowić coś konkretnego na spławik, ale spróbować na wale, jak to tutaj się mówi (inaczej-na przybrzeżnym spadzie) można.

Wigry to specyficzne jezioro. Przynajmniej teraz  górki są zazwyczaj puste. Ryba trzyma się jeszcze brzegów obrośniętych trzcinami. 

Edytowane przez Janusszr

Wybacz mi. Trzeba było tak od razu. Myślałem, że żarty sobie robisz, dlatego moje odpowiedzi były takie, a nie inne.

Zamiast echosondy poobserwuj innych wędkarzy, taflę wody i ptaki. Tam gdzie ptaki prowadzą ataki na lustro wody, tam zazwyczaj jest okoń. Przy w miarę spokojnym lustrze wody ataki okonia są dobrze widoczne. Ze względu na to, że jest całkowity zakaz nęcenia, trudno jest nowicjuszowi złowić coś konkretnego na spławik, ale spróbować na wale, jak to tutaj się mówi (inaczej-na przybrzeżnym spadzie) można.

Wigry to specyficzne jezioro. Przynajmniej teraz górki są zazwyczaj puste. Ryba trzyma się jeszcze brzegów obrośniętych trzcinami.

Nie ma sprawy :) i Tobie również dziękuję za konkretną odpowiesz. Na spławik nie będę łowił bo największą przyjemność sprawia mi spining, ale tak jak pisałeś będę obserwował wędkarzy i wodę.

• 3 lata później...