Skocz do zawartości

Jedna spiningowa przynęta !

Salmon63

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do główki jigowej dokleilbym ster, następnie założył pół gumy i pół woblera, na jego tylnym oczku zamiast kotwiczki kawałek blachy, nie zapomnialbym o skrzydelku przed tym przynetatorem. Do tej przynęty uzywalbym różnych żyłek, najpierw nawinalbym 50m 0.14, później 50m 0.25 następnie 50m japońskiej plecionki z Chin o średnicy 0.12mm a na końcu przypon z plecionego fluorocarbonu. Kij bardzo ważny element,koniecznie travel 4 części , dolnik od sumowki, kolejny skład to coś pod sandacza, myślę że taki 10-40g byłby ok, dalej coś boleniowego żeby amortyzacja była, coś 7-21 szczyt finezyjny okoniojaziowokleniowojazgarzowy 0-0.1g. Uzbrojenie, dolnik od środka stopki kolowrotka 1cm albo wcale, uchwyt na taśmę izolacyjna, przelotki na pierwszym składzie osmiostopkowe bo modne, następnie dwie minimy żeby było minimalnie, szczytowa 30stka żeby szczyt się lepiej ladowal. Kołowrotek myślę że obudowa ze slamera, w środek garść ślimaków, zalalbym to jakimś olejem, może być słonecznikowy, ślimaki muszą coś jeść żeby mieć siłę zwijac. Rotor od turbosprężarki, kablak z nierdzewki i po 12 łożysk w rolce i knobie. Przy zbrojeniu wędki przy każdej przelotce mała żarówka żeby światło w tunelu nie zgaslo. I można śmiało łowić :)

• Like 18

Ja mam dylemat...

Czy eRKa model 1 czy model 3...

Ale chyba jednak model 3 zwłaszcza po tym bolku z zawodów SFP.

I poważnie - na ten model złowione zostały już chyba wszystkie drapieżniki z naszych wód. Aaa... o węgorzu nie słyszałem jeszcze...ale może tylko nie słyszałem hahahaha

• Like 1

Ja mam dylemat...

Czy eRKa model 1 czy model 3...

Ale chyba jednak model 3 zwłaszcza po tym bolku z zawodów SFP.

I poważnie - na ten model złowione zostały już chyba wszystkie drapieżniki z naszych wód. Aaa... o węgorzu nie słyszałem jeszcze...ale może tylko nie słyszałem hahahaha

Wszystko dobre,ale swoje najlepsze ????

Mam podobnie ???? Największe zaufanie do swoich przynęt ????