Ugly Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor, nieżyjacy już był polakiem.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Leon Sienkiewicz? jeśli nie to może Rajmund Piotrowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Moje ostatnie typy: Józef HlebowiczRafał RadziwiłłowiczStanisław Doktorowicz-Hrebnicki Już dawno nie przetrzepałem tyle stron w Google co teraz,jeśli nie o nich chodziło to ja się już nie bawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Janusz Minkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ugly odgadnięte czy nie? Dawaj kolejne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Bardzo ciekawe nazwiska sie pojawiają! Zachecam do googlowania! Niestety same pudła! Ostrzegałem, nie będzie łatwo ! Jutro nowa podpowiedź na gwiazdkę U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Martin LechowiczAleksander DzwonkowskiPiotr SkargaJózef Mackiewicz Obstawiam ostatniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Nie obiecywałem, że będzie łatwo ! Zero dobrych, trafnych odpowiedzi. Miała byc podpowiedź kolejna na gwiazdkę ! Tegoż autora. Może powinienm trzymać sie ludycznej konwencji poprzedniego, ale niech bedzie... Nie pójdę już na czułą schadzkę,Nie czeka mnie rozłąki ból;Samotny idę na przechadzke,Drogą wijącą się wśród pól, Do cienistego idę lasuBy słuchać szumu jego drzew,By słuchać śpiewu jego ptakówI aby swój usłyszeć śpiew. Wracając zerwę polny kwiatI go do starej książki włożęKto wie; czy nie jedyny ślad,Jaki zostanie po mnie może Pomogła podpowiedź? Dodam, że wiersz datowany jest na 1983U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Fiodor Dostojewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zbigniew Karpiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Fiodor DostojewskiZgadza się, ale tylko to, że autor perfekcyjnie władał językiem rosyjskim U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Fiodor DostojewskiZgadza się, ale tylko to, że autor perfekcyjnie władał językiem rosyjskim U.Rownież niemieckim - spedził kilka lat w Niemczech. Znał osobiście kontrowersyjną postać majora Sucharskiego. Był świetnym rysownikiem. Jego brat był artylerzystąU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Marian Walentynowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Melchior Wańkowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Melchior WańkowiczNie urodził sie w St. Petersburgu. Inne tez nie trafione.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Kolejna wskazówka mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Przykro mi, ale nie będzie. Po pierwsze musiała by być zbyt oczywista. Pod drugie nie każda zagadka, jak w życiu, musi mieć swoje rozwiązanie. Abyście zaś @Koledzy mieli nad czym łamać głowy: Kto ze znanych Polakow lubił obciągać mleko skondensowane z tubki ( i świńskie strony w internecie)? Prościutkie. Nagroda: uścisk dłoni użytkownika @Ugly przy najbliższej okazji. U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 @Ugly. Cześć, ja w sprawie drugiego wątku jaki założyłeś, pt. Łatwa zagadka, dotyczyło to Pocztówki z Buenos Aires i co dalej z tym wątkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 @Ugly. Cześć, ja w sprawie drugiego wątku jaki założyłeś, pt. Łatwa zagadka, dotyczyło to Pocztówki z Buenos Aires i co dalej z tym wątkiem ? Janusz !Czekam na dalsze propozycje. Niewatpliwie 1/2 nagrody(choć nie anonsowanej) już masz jak w banku. No ale co dalej? Jaka melodię grali... Pamietasz tą niewatpliwej urody aktorkę, co okazała sie (niestety) agentką ? ODESSY-y bodaj. Ten blond kok i tajemniczy uśmiech. Myslisz, że darzyła uczuciem naszego człowieka? Czy jednak jej (zła) sprawa była dla niej ważniejsza? To był przecież 1966. Kto był na topie a moze np. ta pani: ? U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi