Skocz do zawartości
  • 0

Wielki błękit – część I - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

Cześć,

Jechałem samochodem i ... zadzwonił telefon - Maciek z Eventuru. Kr?łtka rozmowa i kilka bie?źących spraw p?łźniej, jakby automatycznie przełączyliśmy się?na tematy wędkarskie. Z Maćka strony padło mocne - byłem i podziwiałem Wielki błękit. Kolejnych kilkanaście minut to opowiadanie, opowiadanie i .... jak mo?źna się?domyślić kolejne opowiadania. Maciek, a mo?źe nappisz dla nas artykuł na szare dni zimowe?.

Czy oglądaliście świetny film Luca Bessona o tym właśnie tytule? Sławę zdobył między innymi dzięki widowiskowym ujęciom oceanu wykonanym przez rewelacyjnego operatora, Carla Varini. Morze miało na filmie bajkowe, turkusowo – atramentowe kolory, kt?łre dobrze zapadły mi w pamięci. Wątpiłem, czy taka piękna sceneria, mo?źe istnieć gdziekolwiek poza filmową taśmą, a jednak... Ocean otaczający tropikalny archipelag Los Roques w Wenezueli, kt?łry odwiedziłem w kwietniu, wygląda dokładnie tak samo - jak ?źywo przeniesiony ze snu, nierealnie piękny.

Zapraszam serdecznie do lektury artykułu Wielki błękit. Zwłaszcza teraz w wietrzne, szare i zimne dni ... coś zupełnie odmiennego, co podgrzeje jak myślę, nasze myśli i przyspieszy czas w oczekiwaniu na nowy sezon.

Zapraszam

Remek

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wielki błękit… Nic nie było poprawiane w Photoshopie! - :D nie ma to jak samemu przekonac sie o kolorze tej wody, napewno zmienia to mentalnosc czlowieka raz na zawsze, przynajmniej tak bylo w moim przypadku.

Jeszcze kropka nad i czyli bonefish, mala lokomotywa, prawdziwy majstersztyk muchowania...ehh cos pieknego, chyba az za bardzo w te dlugie szare zimowe wieczory :mellow: