sero1975 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Cześć Szukając multi to ciężkich robót (sum w vertcialu i jerk +/- 80 g) stwierdziłem ,że nie będę kombinował tylko skorzystam z przetestowanej konstrukcji mianowicie c3 5501.I teraz moje pytanie : czy są różnice pomiędzy sprzętem wykonanym w Szwecji kilka lat temu a tłoczonym obecnie w Chinach i sprzedawanych choćby na aliexpress ?Cenowo wygląda to teraz tak ,że polska używka by Sweden = nówka by China ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Odpowiem tak prawie robi wielką różnicę. Jako fan okrągłych abu zdecydowanie wybieram made in sweden . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Porównanie raczej nie trafione. No chyba, że te sprzedawane na Ali to bezczelne kopie (w co wątpię). O markowych produktach i miejscu ich produkcji napisano już wiele. Warto zapytać sprzedawcy gdzie multiplikator został wyprodukowany. Ja na pytanie o pochodzenie Alphasa 105 SV otrzymałem odpowiedź: yes my friend, this reel is made in Japan". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Wszystko zależy od tego kto i ile płaci i jakoej jakości wymaga. Chińskie rączki zrobią wszystko. Śrubki i nakrętki to modułów niskiego ciśnienia do silników też w Chinach klepią. Potem taka niemiecka firma kupuje po 2€ za komplet ale w sprzedaży już jest po 40€. Ktoś odpowiedzialność musi za to wiać. Ważne że spełnia wszystkie wymagania i normy. Ps. W jednej firmie na Podkarpaciu produkowane były kiedyś tłoki (może nadal są) do vw bez znaczków napisów pieczątek. Potem wysyłka ma zachód i już produkt stawał się made in germany. Różnica w cenie multika z ali wynika z braku gwarancji i braku opłaty celnej i vatu. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Cześć Szukając multi to ciężkich robót (sum w vertcialu i jerk +/- 80 g) stwierdziłem ,że nie będę kombinował tylko skorzystam z przetestowanej konstrukcji mianowicie c3 5501.I teraz moje pytanie : czy są różnice pomiędzy sprzętem wykonanym w Szwecji kilka lat temu a tłoczonym obecnie w Chinach i sprzedawanych choćby na aliexpress ?Cenowo wygląda to teraz tak ,że polska używka by Sweden = nówka by China .....Moim zdaniem C3 5501 średnio nadaje się na suma czy do ciężkiego łowienia. Słaby hamulec i mały napęd. Brak alu ramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Przeczytałem już prawie wszystko na temat doboru multi i mam już multik w głowie . Wydawał mi się dobrym wyborem na pierwszy multik do tej metody .. Zatem co w takim razie do tego typu łowienia z łódki moze być używka tak 500 pln-ów +/- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Na łowieniu sumów się nie znam ale z tego co wiem ludzie do rzutu stosują multiki typu Revo Toro z małym przełożeniem i mocnym hamulcem. Popytaj w wątku sumowym jeśli taki jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Tak jak @godski napisał, mocny i trwały hamulec, solidna konstrukcja. Poszukaj w oferice Penna, Okumy, Fin-nor lub Black Cat. C3 to nie jest dobry wybór, niezależnie czy ze Szwecji czy RPC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 http://jerkbait.pl/topic/97100-multic-pod-suma-wertykalnie/page-3#entry2321452 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi