Skocz do zawartości

ABU C3 5500/5501 made in sweden vs made in china

sero1975

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Szukając multi to ciężkich robót (sum w vertcialu i jerk +/- 80 g) stwierdziłem ,że nie będę kombinował tylko skorzystam z przetestowanej konstrukcji  mianowicie c3 5501.

I teraz moje pytanie : czy są różnice pomiędzy sprzętem wykonanym w Szwecji kilka lat temu a tłoczonym obecnie w Chinach i sprzedawanych choćby na aliexpress ?

Cenowo wygląda to teraz tak ,że polska używka by Sweden = nówka by China .....

Porównanie raczej nie trafione. No chyba, że te sprzedawane na Ali to bezczelne kopie (w co wątpię). O markowych produktach i miejscu ich produkcji napisano już wiele. 

Warto zapytać sprzedawcy gdzie multiplikator został wyprodukowany. Ja na pytanie o pochodzenie Alphasa 105 SV otrzymałem odpowiedź: yes my friend, this reel is made in Japan".

Wszystko zależy od tego kto i ile płaci i jakoej jakości wymaga. Chińskie rączki zrobią wszystko. Śrubki i nakrętki to modułów niskiego ciśnienia do silników też w Chinach klepią. Potem taka niemiecka firma kupuje po 2€ za komplet ale w sprzedaży już jest po 40€. Ktoś odpowiedzialność musi za to wiać. Ważne że spełnia wszystkie wymagania i normy. Ps. W jednej firmie na Podkarpaciu produkowane były kiedyś tłoki (może nadal są) do vw bez znaczków napisów pieczątek. Potem wysyłka ma zachód i już produkt stawał się made in germany.

Różnica w cenie multika z ali wynika z braku gwarancji i braku opłaty celnej i vatu.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

Cześć

Szukając multi to ciężkich robót (sum w vertcialu i jerk +/- 80 g) stwierdziłem ,że nie będę kombinował tylko skorzystam z przetestowanej konstrukcji  mianowicie c3 5501.

I teraz moje pytanie : czy są różnice pomiędzy sprzętem wykonanym w Szwecji kilka lat temu a tłoczonym obecnie w Chinach i sprzedawanych choćby na aliexpress ?

Cenowo wygląda to teraz tak ,że polska używka by Sweden = nówka by China .....

Moim zdaniem C3 5501 średnio nadaje się na suma czy do ciężkiego łowienia. Słaby hamulec i mały napęd. Brak alu ramy.

• Like 1

Przeczytałem już prawie wszystko na temat doboru multi i mam już multik w głowie :mellow:  :mellow:  . Wydawał mi się dobrym wyborem na pierwszy multik do tej metody ..

Zatem co w takim razie do tego typu łowienia z łódki moze być używka tak 500 pln-ów +/-