wobek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Widzę ?źe ktoś wywalił moje sandaczyki,jestem ciekaw dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 wobek,je?źeli chodzi o zdjęcie sandała na glebie,to się nie dziw ?źe znikło,na forum jest sporo o traktowaniu ryb i estetyce zdjęć,poczytaj i poćwicz robienie fotek zwierzakom.Forum jest czujne i uczulone na takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Widzę ?źe ktoś wywalił moje sandaczyki,jestem ciekaw dlaczego?Mo?źe dlatego? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5362& ;start=0& pkt.5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Widzę ?źe ktoś wywalił moje sandaczyki,jestem ciekaw dlaczego?Mo?źe dlatego? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5362& ;amp ;start=0& pkt.5 ? Dokładnie dlatego. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A pisałem ?źe ma się zainteresować tematem i poszukać na forum,podaliście mu odpowiedz na talerzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Mea maxima culpa... Koniec offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 and67 to jedno zdjęcie nie było na glebie i myślę, ?źe większą krzywdę rybie zrobiłem trzymając ja za szczękę. Ale spoko naprawię sw?łj błąd, jak w następnym wcieleniu zmienię orientację i zacznę chodzić na rybki z kolegą.Zdjęcia będą wtedy przepiękne jak większość tu pokazanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 salamon1977 dla Ciebie jest odpowiedz taka ?źe z wobkami koledzy usunęli fotki. Widzę ?źe pisanie tu to strata czasu. Chyba prezentujemy inne poziomy. Pozdrawiam i ?źyczę wzajemnego cukrowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 salmon1977 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Nie przejmuj sie Ja nawet ryby ktore zabieram rowniez staram sie doprowadzic do porzadku,robie zdjecia przede wszystkim dla siebie-dlatego krew,traw itp.zawsz mozna poswiecicminutkeaby rybe doprowadzic do porzadku ale rozumie..emocje Łow dalej przede wszystkim dla siebie magiczne wieczorowe łowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 wobek czułem ?źe zechcesz drą?źyć temat,je?źeli zadaje się pytanie to mo?źna się spodziewać odpowiedzi,nie pisałem po złości,i nie dra?źnij mnie ,jam nie Tw?łj wr?łg nie ja tu ustalam zasady i regulaminy,tak to w ?źyciu jest ?źe do panujących norm, zasad i pewnych zachowań trza się dostosować,zobacz na forum ile jest zdjęć wstawianych na forum bez koleg?łw nie trzeba orientacji zmieniać :lol:i zawsze mo?źna brać kole?źankę zawsze zrobi fotke i nie tylko <_< Nie zabieram w tej sprawie więcej głosu bo to wątek o rybach,sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gugcio Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 @wobek, nie pekaj mnie przywitali tak samo. Kolege z zachodu jeszcze gorzej. Wiesz co jest w tym najlepsze? Lepiej nie bedzie Kolega Ci nic nie da bo czepia sie swiatla, ze zle rybe trzymasz, etc. Dopoki nie bedziesz biegal z profesjonalnym fotografem i obrabial fotek w photoshopie beda nikle szanse na akceptacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Gugcio, poziom zdjęć na j.pl był zawsze wysoki, a doprowadziły do tego pewne słuszne ograniczenia. Chyba lepiej dą?źyć do lepszego ni?ź gorszego. Niekt?łrzy koledzy zrobili naprawdę du?źe postępy w tym temacie.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gugcio Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Wujek nie mowie ze nie ale oprocz fotek mozna by poprawic poziom wypowiedzi gory. Nie kazdy ma mozliwosci i srodki do tego by cykac fotki jak pro, a niektorym nawet jak sie uda to Ci tzw. spece i tak go pojada. Przykladow podawac nie chce ale czasem mozna lagodniej wytlumaczyc. Jest grupa uzytkownikow ktora trzyma poziom w fotkach jak i w wypowiedziach ale wielu ktorych uwaza sie za elite raza swoim poziomem i mniemaniem o wlasnej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Tu chyba nie do konca chodzi czym i w jakim programie poprawia (o ile w ogole), tylko o zachowanie jakiejkolwiek schludnosci obiektu i minimalnego wyczucia smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzę ?źe nie jestem sam. Nie nale?źałem do k?łłka fotograficznego więc zdjęcia mo?źliwe ?źe nie dor?łwnują jakością do wymog?łw na tym forum.Napisałem tu bo myślałem ?źe to jest środowisko wędkarskie.A teraz wiem ?źe jako mały chłopiec powinienem zamiast wędki kupić aparat i uczęszczać na k?łłko fotograficzne.I nie sądzę bym sandaczowi zrobił krzywdę trzymając za szczękę.Kładąc obok wędki na trawie. Ciekawe jak samemu nad wodą w nocy mo?źna pstrykać zdjęcia by zachować dobry smak.Zresztą nie chce mi się ju?ź tu pisać to nie moja liga,a tam gdzie mnie nie chcą nie będę się pchał.Pozdrawiam i ?źyczę Panom miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzę ?źe nie jestem sam. Nie nale?źałem do k?łłka fotograficznego więc zdjęcia mo?źliwe ?źe nie dor?łwnują jakością do wymog?łw na tym forum.Napisałem tu bo myślałem ?źe to jest środowisko wędkarskie.A teraz wiem ?źe jako mały chłopiec powinienem zamiast wędki kupić aparat i uczęszczać na k?łłko fotograficzne.I nie sądzę bym sandaczowi zrobił krzywdę trzymając za szczękę.Kładąc obok wędki na trawie. Ciekawe jak samemu nad wodą w nocy mo?źna pstrykać zdjęcia by zachować dobry smak.Zresztą nie chce mi się ju?ź tu pisać to nie moja liga,a tam gdzie mnie nie chcą nie będę się pchał.Pozdrawiam i ?źyczę Panom miłej zabawy.Widzę ?źe nie rozumiesz o co chodzi z tymi zdjęciami albo nie chcesz zrozumieć.Zdjęcia nie muszą być w super jakości, robione lustrzanką ze szkłem za 5000zł, chodzi o pokazanie ?źe ze złowioną rybą mo?źna obchodzić się delikatnie i nie babrać jej w piasku,błocie i suchej trawie.Wystarczy wcześniej przygotować aparat i samowyzwalacz , a złapaną rybę odło?źyć na wcześniej przygotowaną matę (choćby większy worek foliowy) co ustrze?źe rybę przed obtaczaniem w nieczystościach.Wystarczy tylko chcieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Tu nie ma co rozumieć.Ja je?źd?źę na ryby. Ciepły ciuch,wędka,kilka przynęt i jak chcę zrobić zdjęcie to aparat. Nie pokazałem ryb ubrudzonych w piachu.I myślę ?źe jak poło?źę rybę obok wędki na trawie i szybko wypuszczę to zrobię rybce mniejszą krzywdę ni?ź ustawianie tego wszystkiego by strzelić ładny uśmiech przy rybie.Czym szybszy powr?łt do wody to chyba lepsze dla ryby ni?ź głaskanie by się czymś popisać.Takie jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.Dla mnie temat jest zamknięty. Nie dlatego ?źe mi się nie podoba coś lub czegoś nie chcę zrozumieć. Tylko ja nad wodą mam wypocząć a nie zabierać tragarza. Myślałem ?źe pisząc tu mo?źe dojść do dyskusji na tematy wędkarskie. Dotyczące połowu ryb. By wymieniać swoje spostrze?źenia dotyczące np. techniki prowadzenia przynęty,wyboru miejsca itp. Taka dyskusja czasami powoduje ?źe stajemy się lepszymi wędkarzami. A koledzy zrobili ze mnie mordercę ryb. Z racji wykonywanego zawodu spotkałem nad wodą kilku koleg?łw piszących na takich forach i mogę wiele ciepłych sł?łw o nich powiedzieć. Tylko nie widziałem w nich skutecznych wędkarzy, mo?źe fotograf?łw tak ale nie wędkarzy.A wymieniając się spostrze?źeniami związanymi z technikami wędkowania pewnie więcej by potrafili nad wodą. Nie piszę tego złośliwie. Bo kto ma wypuścić rybę to ją wypuści, a kto nie to po pięknej sesji zdjęciowej i tak ubije. Pozdrawiam i ?źyczę miłych chwil nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gugcio Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzę ?źe nie jestem sam. Nie nale?źałem do k?łłka fotograficznego więc zdjęcia mo?źliwe ?źe nie dor?łwnują jakością do wymog?łw na tym forum.Napisałem tu bo myślałem ?źe to jest środowisko wędkarskie.A teraz wiem ?źe jako mały chłopiec powinienem zamiast wędki kupić aparat i uczęszczać na k?łłko fotograficzne.I nie sądzę bym sandaczowi zrobił krzywdę trzymając za szczękę.Kładąc obok wędki na trawie. Ciekawe jak samemu nad wodą w nocy mo?źna pstrykać zdjęcia by zachować dobry smak.Zresztą nie chce mi się ju?ź tu pisać to nie moja liga,a tam gdzie mnie nie chcą nie będę się pchał.Pozdrawiam i ?źyczę Panom miłej zabawy.Widzę ?źe nie rozumiesz o co chodzi z tymi zdjęciami albo nie chcesz zrozumieć.Zdjęcia nie muszą być w super jakości, robione lustrzanką ze szkłem za 5000zł, chodzi o pokazanie ?źe ze złowioną rybą mo?źna obchodzić się delikatnie i nie babrać jej w piasku,błocie i suchej trawie.Wystarczy wcześniej przygotować aparat i samowyzwalacz , a złapaną rybę odło?źyć na wcześniej przygotowaną matę (choćby większy worek foliowy) co ustrze?źe rybę przed obtaczaniem w nieczystościach.Wystarczy tylko chcieć. Mimo ze jestem zwolennikiem metody C&R uwazam ze wielu uzytkownikow przesadza. Z jednej strony pisza ze rozerwany luk skrzelowy to nie powod do usmiercania bo juz nie jednokrotnie ryby z taka wada byly lapane i mialy swietna kondycje. Z 2 strony kawalek suchej trawki na sandaczu jest nie dopuszczalny. Rozumiem ze panierka z piachu to nie tylko estetyka ale w wielu przypadkach popadacie w taka skrajnosc ze polecilbym Wam zmienic Hobby. Zaden z Was nie mysli o tym jaki stres przyzywa ryba podczas holu, wychaczania etc. Sam sie wiele nauczylem o sposobie fotografowania ryb ale w sposob w jakim mi to wytknieto na poczatku byl Chamski. Tyle ode mnie bo taka dyskusjia raczej nie ma sensu ale chcialem swoje zdanie powiedziec bo po to podobno jest te forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wędkarz87 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Właśnie z uwagi na to ?źe ryba podczas holu prze?źywa stres i w niekt?łrych przypadkach mo?źe zostać zraniona (oderwane skrzele itp.) powinniśmy przy pozostałych czynnościach na kt?łre mamy większy wpływ kierować się gł?łwnie jej dobrem. Po podebraniu od nas zale?źy co się z rybą stanie dalej,więc trzeba zadbać o to ?źeby przecierpiała jak najmniej i w jak najlepszej kondycji wr?łciła do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 salmon1977 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzieliscie dzis na discovery program o extremalnych polowach na wedke?Rekin z oseka w pysku niezły hardcor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 asafa Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzę ?źe nie jestem sam. Nie nale?źałem do k?łłka fotograficznego więc zdjęcia mo?źliwe ?źe nie dor?łwnują jakością do wymog?łw na tym forum.Napisałem tu bo myślałem ?źe to jest środowisko wędkarskie.A teraz wiem ?źe jako mały chłopiec powinienem zamiast wędki kupić aparat i uczęszczać na k?łłko fotograficzne.I nie sądzę bym sandaczowi zrobił krzywdę trzymając za szczękę.Kładąc obok wędki na trawie. Ciekawe jak samemu nad wodą w nocy mo?źna pstrykać zdjęcia by zachować dobry smak.Zresztą nie chce mi się ju?ź tu pisać to nie moja liga,a tam gdzie mnie nie chcą nie będę się pchał.Pozdrawiam i ?źyczę Panom miłej zabawy.Widzę ?źe nie rozumiesz o co chodzi z tymi zdjęciami albo nie chcesz zrozumieć.Zdjęcia nie muszą być w super jakości, robione lustrzanką ze szkłem za 5000zł, chodzi o pokazanie ?źe ze złowioną rybą mo?źna obchodzić się delikatnie i nie babrać jej w piasku,błocie i suchej trawie.Wystarczy wcześniej przygotować aparat i samowyzwalacz , a złapaną rybę odło?źyć na wcześniej przygotowaną matę (choćby większy worek foliowy) co ustrze?źe rybę przed obtaczaniem w nieczystościach.Wystarczy tylko chcieć. A tak szczerze, ile zajmuje Ci opisana czynność ? Na pewno kilka minut. Złowisz rybę, wyhaczysz, odło?źysz na matę następnie plecak, czy co tam masz, wyciągasz aparat, statyw lub jakaś prowizorka, ustawiasz aparat, ustawiasz się z rybą i cykasz zdjęcie, pewnie więcej ni?ź jedno, dla pewności, ?źe wyszło ok. Ciekawe co gorsze, ryba obrana trawą czy fakt, ?źe przebywa poza swoim naturalnym środowiskiem kilka minut... Śmiem twierdzić, ?źe to drugie... R?łwnie?ź jestem zwolennikiem wypuszczania ryb, ale tak jak pisze Gugcio, część powinna się zastanowić nad podejściem do tematu, bo to robi się nienormalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzisz kiedyś tak postępowałem ?źe łapałem rybę, kładłem na trawce, ustawiałem aparat na statywie ,robiłem fotkę i ryba do wody.Czas to coś ok 1,5 do 2,5min.To forum a raczej jego u?źytkownicy pokazali ?źe mo?źna inaczej.Teraz przed ka?źdym rozpoczęciem łapania najpierw uzbrajam aparat , ustawiam parametry i wyzwalacz na 5s, robię kilka fotek dla sprawdzenia czy dobrze wychodzą i montuje monopod z przerobionej podp?łrki wędkarskiej.Po wejściu w miejsc?łwkę ustawiam aparat i dopiero wtedy zaczynam łowić.Jak coś złapię godnego fotki, nie odkładając robię fotkę nieraz dwie i odhaczam rybkę nad wodą.Trwa to 30-40s.Nie chodziło mi o to ?źe nie dbasz o ryby tylko o sam fakt ?źe takie zdjęcia nie są zbyt estetyczne (nie mylić z jakością). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Oleix Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Widzisz kiedyś tak postępowałem ?źe łapałem rybę, kładłem na trawce, ustawiałem aparat na statywie ,robiłem fotkę i ryba do wody.Czas to coś ok 1,5 do 2,5min.To forum a raczej jego u?źytkownicy pokazali ?źe mo?źna inaczej.Teraz przed ka?źdym rozpoczęciem łapania najpierw uzbrajam aparat , ustawiam parametry i wyzwalacz na 5s, robię kilka fotek dla sprawdzenia czy dobrze wychodzą i montuje monopod z przerobionej podp?łrki wędkarskiej.Po wejściu w miejsc?łwkę ustawiam aparat i dopiero wtedy zaczynam łowić.Jak coś złapię godnego fotki, nie odkładając robię fotkę nieraz dwie i odhaczam rybkę nad wodą.Trwa to 30-40s.Nie chodziło mi o to ?źe nie dbasz o ryby tylko o sam fakt ?źe takie zdjęcia nie są zbyt estetyczne (nie mylić z jakością).Ja widzę ze niekt?łrych tutaj juz nosi...Lesiewicz przyjacielu ile ty miejsc?łwek dziennie przełowisz?? bo ja bym padaki dostał przechodząc 7-10 kilometr?łw dziennie obławiam jakieś około 90 miejsc?łwek chcesz mi powiedzieć ze ustawiasz wszystko te 90 razy?? nie wiem moze łowisz stacjonarnie spinningiem ale bez przesady.... jak pare os?łb tak boli los wypuszczanych ryb to ludzie po co łowicie? polecam woblery i przynety bez kotwiczek albo hak?łw... bo na to tez mamy wpływ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Przecie?ź sam ustawiasz kamerę przed łapaniem to powinieneś wiedzieć.Ale odpowiem Ci ustawienie trwa tyle co wbicie podp?łrki w ziemie. Następnym razem policzę z cyferblatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Myślałem ?źe pisząc tu mo?źe dojść do dyskusji na tematy wędkarskie. Dotyczące połowu ryb. By wymieniać swoje spostrze?źenia dotyczące np. techniki prowadzenia przynęty,wyboru miejsca itp. Taka dyskusja czasami powoduje ?źe stajemy się lepszymi wędkarzami. No to i ja wtrącę swoje grosze... Zarzucanie temu forum brak dyskusji na tematy techniczne, metod połowu, sprzętu itp., itd. jest chyba nie na miejscu. Nie śledzę wszystkich For wędkarskich w kraju, ale ilość wiedzy jaka jest zapisana na kartach j.pl jest nie do przerobienia dla zwykłego ludka, kt?łry większość czasu spędza w pracy. Tak?źe, bez przesady... Co do zdjęć. Nie ja układałem regulamin tego forum, ale co do jakości publikowanych zdjęć intencją właściciela i moderator?łw od początku było pokazanie piękna ryb i szacunku do nich. nie ka?źde prezentowane tu zdjęcie nadaje się do kalendarza i nie taki był zamysł. Chodzi jednak o ideę. Osobiście wiele się tu nauczyłem. Mam te?ź przyjemność łowić ze znakomitymi wędkarzami, kt?łrzy przy okazji opanowali podstawy fotografii i robią doskonałe w mojej ocenie fotki wędkarskie. Nie widzę tu sprzeczności. Miło jest uwiecznić swoje trofea i jak w ka?źdej dziedzinie ?źycia, niekt?łrzy i w tym elemencie chcą się zwyczajnie rozwijać. Co oczywiście nie umniejsza w ?źadnym stopniu tym osobom, kt?łre ze sobie tylko znanych powod?łw, takiej chęci rozwoju nie posiadają. Nam jednak te?ź nie zawsze wychodzi piękne fotka. Bo zwyczajnie czasem ryba się uświni w nadbrze?źnym błocie, czasem obiekt krwawi i lepiej go szybko uwolnić, czasem zwyczajnie szkoda latem męczyć rybę i się ją odhacza jeszcze w wodzie. Wiele te?ź razy, gdy ryba czeka w wodzie na ustawienia aparatu zwyczajnie się wypina i gdy przychodzi co do czego, rybki dawno nie ma. Tak bywa i nikt szczeg?łlnie nie płacze. 99% zdjęć na j.pl pokazuje, ?źe mo?źna z szacunkiem obchodzić się ze złowioną rybą i nawet jeśli ktoś nie przyznaje się, ?źe po pięknej sesji foto ryba trafiła na patelnię, to młodzi ludzie, kt?łrzy wchodzą tu zasięgnąć wiedzy, widzą pięknego i godnego przeciwnika. nie umęczonego morderczym holem, nie wytytłanego we wszystkim co złapie ogonem i pyskiem po drodze do naszych rąk. Jak ju?ź mamy tylko taką fotkę jest prosta rada. Po prostu uszanujmy wolę tego forum i takiej fotki nie pokazujmy. Kolego @wobek, ja powa?źnie uwierzyłbym, ?źe złowiłeś ładnego sandacza. Nawet bez tej dyskusyjnej fotki. Nie ma presji, nikt nie zmusza do publikowania. Mam setki zdjęć, kt?łrych nie wstawiłem... bo coś tam na nich nie grało. Więc nie ma co się spinać i obra?źać, tylko łowić i starać się zrobić fajną pamiątkę. Jak nie chcemy fajnej pamiątki, to zostawmy sobie wspomnienia dla siebie jeśli są sprzeczne z regulaminem. Co do rozstawiania obiektyw?łw i czasu jaki to zajmuje. Pisaliśmy ju?ź o tym i jest to kolejny dow?łd na to, ?źe zamiast się spierać i roztrząsać oczywistości, lepiej poświęcić ten czas na dotarcie do zawartej tu wiedzy. Moim zdaniem i wiem, ?źe wielu praktykuje taki spos?łb na samotnych wyprawach i jest on chyba najlepszy dla rybki (poza pstrągami w sezonie letnim) to po wyholowaniu ryby upewnienie się, czy jest dobrze zapięta i pozostawienie jej w wodzie na smyczy/ na haczyku. Rybka ustawi się spokojnie w nurcie lub przy brzegu i odło?źona i zabezpieczona wędka bezie tylko amortyzowała jej zrywy. kto pr?łbował ten wie, jak spokojnie się zachowuje taka ryba. Odpoczywa...Mamy w?łwczas niemal dowolną ilość czasu na wszelkie ustawienia. Taki gość z Wrocka, nawet robi niezłe wobki, coś tam czasem wygra na zawodach, niezły wędkarz... pstryka w ten spos?łb niemal ka?źdą fotkę (chyba ?źe jesteśmy razem) i nie ma znaczenia, czy na pamiątce jest 80cm boleń, 70cm sandacz czy 50cm kleń. Gdy coś ucieknie? C?ł?ź, przynajmniej jest pewność, ?źe trafia tam gdzie powinno! Mo?źe o tym napiszę artykulik... Więc dajcie spok?łj, bo kompletnie nie ma o co się spierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Baloo popieram wszystko o czym napisałeś.I tylko dodam ?źe nie chodziło mi o spieranie się, czy wciskanie komuś swojej racji.Chodziło tylko o pokazanie ?źe mo?źna inaczej podejść do tematu fotografowania naszych zdobyczy.Czekam z niecierpliwością na taki artykuł, mo?źe jeszcze coś ciekawego się nauczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wobek
Widzę ?źe ktoś wywalił moje sandaczyki,jestem ciekaw dlaczego?
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi