Skocz do zawartości
  • 0

O robieniu zdjec podczas wedkowania - wydzielone z watku Sandacze 2011

wobek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Punkty widzenia

Chodzenie ze stojakiem, monopodem. Mo?źe. Ale nie dla mnie. To na pewno ;) .

Wystarczy, ?źe targam torbę, ła?źę w woderach i w zwykle mocno obcią?źonej kamizelce.

Dla mnie to przerost formy nad treścią. Ale.... Jak kto lubi....

Walka o jakośc foty za wszelką cenę. Po co? Po to by zaprezentowa? Błysnąc na forum? Bez przesady. Nie ustawiam parametr?łw ekspozycji, z jednoczesnym trzymaniem ryby w siatach. Chocia?ź drzewiej bywało, ?źe trzymałem ryby (chwilowo) na agrafkach Embarassed

Łowię i fotografuje. Na szybko, bez przygotowania, bez przykladania do miarki, aparacik na kamień, na torbę/gałąź i...pstryk.

Rzadko poprawiam nawet, jeśli się w kadr nie zmieszczę.

Szkoda czasu. Jestem na rybach, nie na plenerze foto

A jak fota jakoś tam wyjdzie, ktoś mi pstryknie lub po prostu się uda bywa, ?źe zamieszczę.

Pr?ł?źnośc jest cechą ludzką.

Większości jednak nie zamieszczam właśnie, ze względ?łw estetycznych ;)

Rozumiem jednak i w pewnym sensie podziwiam osoby z zacięciem fotograficznym. Osoby robiące piękne zdjęcia, pięknych ryb, w pięknej scenerii.

Chylę czoła, jednak ze mnie ?źaden fotograf. Nie potrafię i .....nie mam takich potrzeb.

• 0

@Wobek. Czy gdybyś trafił na forum wariat?łw, kt?łrzy nie dotykają ryb w og?łle, ryby odhaczają i fotografują tylko w wodzie, a Ty byś wstawił tam super extra fotkę, rodem z kalendarza j.pl, ale z rybą trzymaną w rękach, to te?ź byś miał za złe, ?źe ktoś to zdjęcie usunął? Zacząłbyś ich nawracać, twierdząc ?źeby dali se siana, bo (geje!) przesadzają? Nie ma przymusu ani wstawiania tu zdjęć własnych, ani obowiązku oglądania cudzych, regulamin został zaakceptowany przy rejestracji, więc pytam: w czym problem? :D

Pozdrawiam

Grzesiek

• 0

Popperek napisał to tak, ?źe nic dodać nic ująć, mam dokładnie tak samo :lol:

Na początku miałem jeszcze parcie na fotki, a teraz łowię wypuszczam i się napawam przyjemnością. Jak mam robić badziewne zdjęcia to wolę nie robić wcale

A fotki będę wrzucał jak potomek podrośnie i zn?łw mał?źonka zacznie ze mną na ryby jeździć ze swoją magiczną lustrzanką. To chyba najlepsze rozwiązanie.

• 0

Problem jaki problem. Tak czasami lubię pobawić się jak jesienna nuda zapada. A ?źe padło na dyskusję na tym forum to chyba nie a?ź taki wielki grzech.Mo?źe nawr?łcę się i przy okazji czegoś nauczę,mo?źe poznam kilka os?łb.Albo zostanę wyklęty i przepędzony nad wodę, najlepiej w tygodniu bo mam przyzwolenie na legalne wędkowanie. No i sandacze czekają. A nauka jaką wyniosłem z tej dyskusji to następnego sandacza pstryknę nie wyjmując z wody.

Bo sam aparat to dla mnie i tak du?źe obcią?źenie.

Pozdrawiam

• 0

Wyczepianie ryby w wodzie, bez macanka (oczywiście jeśli tylko się da) to najlepsza metoda- dla ryby rzecz jasna. Co do potrzeby fotografowania, wyobraźcie sobie, tak na pr?łbę, przed wyjściem na ryby, ?źe jesteście jedynym człowiekiem na Ziemi, a internet nie istnieje... :unsure: