Skocz do zawartości

M&J Spin Fly

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno tu nie zaglądałem, ale te ostatnie Twoje prace powalają na kolana....bardzo realistyczne i dopracowany każdy detal- Tak trzymaj Mariuszu i czekam na więcej...choć nie wiem ,czy można jeszcze coś ulepszyć- bo są IDEALNE!

Wielkie dzięki, bardzo Mi miło się czyta takie słowa, staram się ciągle ulepszać ,jestem samokrytyczny i zawsze się czegoś tam dopatrzę i następnym razem poprawiam te niedociągnięcia. Kilka nowych przynęt mam w planach i zależy Mi na ich realizacji jeśli się uda to będę bardzo zadowolony.

No teraz to szanowny Kolega pojechał naprawdę GRUBO tym tematem  :whistling: super wykonanie :good: :clappinghands:  :clappinghands:

Będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć  ;)

Dzięki Alek, cieszę się że jest pozytywny odbiór mojej pracy ,od twórców którzy wykonują świetne przynęty .Jest to dla mnie świetna mobilizacja do dalszego działania.

Fajne zobaczymy jak nad woda spelnia swoja role mysle ze beda kilery.

Dzięki, przekonamy się niebawem o ich skuteczność, jeszcze muszę zrealizować kilka pomysłów, jeżeli pójdzie po mojej myśli to będą ciekawe tematy. Sezon nieśmiało się zbliża i jest coraz bliżej tyk ,tyk .... .

Mariusz, nie wiem jak takie cudeńka się robi ale kopara mi opadła,coś niesamowitego :whistling:

Masz rękę do tych przynęt :good: :clappinghands: :clappinghands:

Dzięki za uznanie, postaram się jeszcze bardziej, jak czytam takie posty to aż mnie energia rozsadza. Bardzo lubię wykonywać tego typu przynęty, sprawia Mi to wiele satysfakcji, kręcę bo lubię a nie dlatego bo muszę. Wyznaczyłem sobie pewien poziom do którego chcę dojść, z każdym ukręconym jigiem jestem coraz bliżej osiągnięcia zamierzonego celu.Teraz wiem ile Alku potrzeba włożyć pracy i zaangażowania w wykonanie takich przynęt, dlatego też w pełni doceniam Twoją pracę. Edytowane przez MARIUSZ 69
  • Like 1

Coś pięknego  :whistling:nie wiem czemu ale takie maleństwa niesamowicie mi się podobają  :wub:    :blush:

A ile ważą te z ostatniego zdjęcia ?

Dzięki Alek, waga oscyluje między 0.90 g a 1.10 g ,ale można zrobić je cięższe, myślę że pod 1.5 g dało by radę.

Mariuszu jak pisałem wcześniej-nic tu się już nie da poprawić- okazało się ,że byłem w błędzie...Te są jeszcze bardziej dopracowane i realistyczne...A Twoje umiejętności ,to już nie jest "pierwsza liga" ,tylko EXTRAKLASA!!!

Takie słowa potrafią unieść człowieka choć na chwilę w powietrze ,jest Mi bardzo miło czytać takie posty ,a te słowa to jak wiatr w żagle. Nie spodziewałem się takiego uznania .Nie pozostaje nic innego jak tylko działać dalej.

Krol jigow jest tylko jeden [emoji6]

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja dopiero zaczynam i ciągle się uczę ,z każdym ukręconym jigiem coraz więcej.Jest to dla po części pasja ,a także chęć stworzenia czegoś samodzielnie .pod swoje potrzeby ,ale i  dla zaspokojenia swojej próżności.I ta myśl że przynęt w końcu nie będzie brakowało,chciałem też się przekonać jak to jest złowić rybę na przynętę wykonaną przez siebie.A zaczęło się od zabicia czasu w nudne zimowe wieczory .

Pocisk dalekiego zasięgu ,jak na xul oczywiście, jadnak celu nie osiągnąłem tylko 1.28 g .Trzeba zamówić większe główki od tych które obecnie posiadam a plan jest taki aby robale osiągnęły wagę 2 g .Może po świętach masy nabiorą.

598f0dfd91941a971deb2a586837b963.jpgb4b4f368341f7f35394b6f2bb8c9fec9.jpg3badb67053d309cd9fb0dc18f8350afb.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• Like 13

Pocisk dalekiego zasięgu ,jak na xul oczywiście, jadnak celu nie osiągnąłem tylko 1.28 g .Trzeba zamówić większe główki od tych które obecnie posiadam a plan jest taki aby robale osiągnęły wagę 2 g .Może po świętach masy nabiorą.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

wow, ale realizm. Szok, gratulacje.

Nie cytujemy zdjęć. 

Zwłaszcza z poprzedniego postu :)

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 2

Piękne wykonanie ,,,post 48  :good:

Kiełżyki,widelnice naprawdę widać serce i dużą pasje do tego co tworzysz ,,,,,,,,,, :clappinghands: .

Dzięki,bardzo lubię wykonywać te przynęty,zaczynasz wykonywac takiego robala od zera i widzisz jak z niczego powstaje coś co przypomina owada, zaczynasz być zadowolony ze swojej pracy, robisz kolejne i kolejne ,a uczucie jest ciągle takie same.Wprowadzanie zmian które wpływają pozytywnie na końcowy efekt ,inne materiały których można używać do wykonania nowych wzorów, to wszystko przyczynia się do tego ,że ciągle jest chęć i przyjemność z tworzenia.

Pocisk dalekiego zasięgu ,jak na xul oczywiście, jadnak celu nie osiągnąłem tylko 1.28 g .Trzeba zamówić większe główki od tych które obecnie posiadam a plan jest taki aby robale osiągnęły wagę 2 g .Może po świętach masy .

Mariuszu a czy odrobina ołowianej lamety na haku nie rozwiązałaby Twojego problemu?

Robale jak zwykle KLASA!

• Like 1

Mariuszu a czy odrobina ołowianej lamety na haku nie rozwiązałaby Twojego problemu?

Robale jak zwykle KLASA!

Marcinie ołów został nawinięty na hak ,i to już na maxa ,gdybym dał jeszcze więcej to została by zachwiana proporcja przynęty, a tego chciałbym uniknąć. Dlatego zapadła decyzja o zastosowaniu główki 5.5 mm ,to na specialne zamówienie takie rakiety.

Fajnie że się podobają ,jest Mi z tego powodu miło.Kończę kolejne zamówienie, jeszcze dziś wrzucę na stronkę.