Skocz do zawartości

M&J Spin Fly

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się przyglądam tym "skorpionom" . <_<

Jako że sam trochę kręcę , to widzę stopień trudności w ukręceniu takiej muchy :o  . Jest wiele elementów które mogły by sprawić wyzwanie nawet dla doświadczonego krętacza . Ale zawiązanie pochewki na odwróconym haku i niezerwanie nitki , to dopiero wyzwanie. :clappinghands:

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 2

Tak się przyglądam tym "skorpionom" . <_<

Jako że sam trochę kręcę , to widzę stopień trudności w ukręceniu takiej muchy :o  . Jest wiele elementów które mogły by sprawić wyzwanie nawet dla doświadczonego krętacza . Ale zawiązanie pochewki na odwróconym haku i niezerwanie nitki , to dopiero wyzwanie. :clappinghands:

Dzięki, tak trochę dziwnie się robiło te skorpiony , skupienie na najwyższym poziomie, jest to kolejne doświadczenie w drodze krętacza.Fajnie wyszło sobie też kilka takich zrobię .

• Like 1

Hends #8. Robota wykonana jigi zwodowane ,zostają na stałe w ekipie. Mimo tego że ryby nie wykazywały większych chęci do współpracy, to udało się coś tam złowić, największym zaskoczeniem był okoń 35 cm ,który miał być wzdręgą ,bo kto by się spodziewał, że przy takim słońcu i upale taka zdobycz trafić się może,a tu taka niespodzianka .

e6fd22cc99cfbf7088936310e754abde.jpg6321070768e6b120805c3381a9563294.jpg62e2eb7d3d99f85055552bf716a52603.jpgf14fc016653fd770e5ac5ac3b644d5fe.jpg133d47491ed433c819e6bb0105152bad.jpgab69457d9ae7ca2e7f6e489d2f924c93.jpg85e832d77497c38fc086852a87ed3c7b.jpg3b251145e68a184460cd54a1bb66f446.jpg0c30f129200c301c074e47e027babd62.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• Like 6

Mariusz słońce okoniom nie przeszkadza ;) , dobrych kilka lat wstecz, kilka sezonów z rzędu miałem przyjemność je łowić na jeziorze Nidzkim i największe ,w sporych ilościach najlepiej brały w pełnym, nie do wytrzymania upale tak od 12.00 do 14.00, przełom lipca i sierpnia, wychodziły do stad stynek i robiły rzeź :), eech pięknie było.

Łowienie u siebie masz pierwsza klasa, okonie okoniami ale te wzdręgi  :rolleyes:  

• Like 1

Mariusz słońce okoniom nie przeszkadza ;) , dobrych kilka lat wstecz, kilka sezonów z rzędu miałem przyjemność je łowić na jeziorze Nidzkim i największe ,w sporych ilościach najlepiej brały w pełnym, nie do wytrzymania upale tak od 12.00 do 14.00, przełom lipca i sierpnia, wychodziły do stad stynek i robiły rzeź :), eech pięknie było.

Łowienie u siebie masz pierwsza klasa, okonie okoniami ale te wzdręgi  :rolleyes:  

Ja też łowiłem je w słońcu ale na innych zbiornikach ,tu gdzie byłem max 50/60 cm głębokości ,woda bardzo przejrzysta i co za tym idzie mocno prześwietlona .Trafiałem tam okonie ale w pochmurne dni lub  wieczorem .A wzdręgi to są  ;) to trzeba temat penetrować  :D co czynię z wielką przyjemnością , dostarczają sporo frajdy  :good: .Wybieram się bliżej Ciebie na wzdręgi ,mam namiar na fajne jezioro ;)

Mariuszu widać,że nie tylko łowienie sprawia Ci frajdę, kręcenie chyba też ,bo ciągle widzę nowe wzory i udoskonalone stare...A rybki....cóż, tylko pozazdrościć! I oczywiście GRATULOWAĆ!

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

Mariuszu widać,że nie tylko łowienie sprawia Ci frajdę, kręcenie chyba też ,bo ciągle widzę nowe wzory i udoskonalone stare...A rybki....cóż, tylko pozazdrościć! I oczywiście GRATULOWAĆ!

Sam Marcinie wiesz ile frajdy jest z łowienia na swoje przynęty. Mój dorobek nie jest jeszcze tak pokaźny jak Twój, ale i tak cieszy.Sezon w pełni to sprawdzam to i owo ,wyciągam wnioski ,udoskonalam ,trzeba iść do przodu żeby było ciekawie.Mam kilkanaście sprawdzonych przynęt które na stałe będą w moim pudełku. Dzięki za gratulacje ale to one się bardziej Tobie należą, patrząc jak koledzy łowią na Twoje przynęty.Ciągle pracuję, testuję nad wodą na rybach ,bo tylko tak można dopracować przynęty pod kątem łowności,a sprawia Mi to sporo frajdy i satysfakcji.

W oczekiwaniu na dostawę zamówionych materiałów niezbędnych do ukończenia zamówień ,zestawik testowy ,w jednym z jigów na skrzydełkach zastosowałem ciekawy materiał który pracuje w wodzie ,rybom powinno się to spodobać [emoji3]tak myślę [emoji6]

0534cc9f6cc041a5ffb36d9d46024788.jpg

• Like 6

Brakujące jigi z zamówienia ukończone 1.2 g i 1.65 g .Niestety przy ich realizacji wypadła porcelanka z wiązadełka [emoji34]musiałem kończyć w "palcach " .A mam jeszcze inne do zrobienia, trzeba będzie ją koniecznie reanimować.

0d46171d349aafb198d31ba8fa3d5bd9.jpg30695b26cbe86b40c5084ad0718579c6.jpg4cfc448c461ff35b0132b9f20e0bc007.jpg6297bc628725395915329f069a899aae.jpg

• Like 8

Mariuszu rozwalasz system tymi arcydziełami!

Znowu nie mogę się napatrzeć.

Szkoda, że w moich wodach nie ma krasnopiórek, bo już byś kręcił coś dla mnie. ..

Marcin, właśnie zapewniłeś Mi świetny humor na cały dzień ,trzeba częściej coś wrzucać, dzięki.Muszę ogarnąć nawijarkę, żeby działać dalej , motywację już mam .