ivar Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Po powrocie z wyprawy informuję że na Mariuszowe mikrojigi fantastycznie wręcz reagowały fińskie jazie, również te powyżej 40cm...były momenty w których brania miałem co drugi trzeci rzut, licznym przyłowem były okonie...w sumie złapałem na te przynęty ponad 40 jazi w tym koło 7 powyżej 40 cm.. a na jaziach byłem dwa razy po około dwie godziny( no może troszkę dłużej, ale niewiele), gdyż nocowałem akurat nad rzeką w której żyły i raz łapałem po kolacji, a drugi raz przed śniadaniem.....jedyna uwaga dotycząca wykonania, jednak zaznaczam że jaziom kompletnie to nie przeszkadzało, były nóżki prostujące się pod wpływem wody..jeden z moich mikro jigów miał jednak nóżki nie z piór lecz z jakiegoś tworzywa i ten przeszedł Finlandię bez żadnych widocznych zmian, mimo kilku ryb które miały go w pysku. Rzucać można nimi dość daleko, mój najdelikatniejszy kij na wyprawie czyli sashimia trout spin (przy kołowrotku Penn slammer 260 i plecionce 0,1 czyli wcale nie taki UL zestaw..) rzucał nimi całkiem sprawnie... Mariuszowe mikrojigi są świetną przynętą..zaskakująco wręcz skuteczną..z cała pewnością zamówię ich jeszcze kilka.. już mam kilka nowych pomysłów na nie (tak Mariusz wiem że trochę wydziwiam, ale wierzę że i tym razem dzielnie zniesiesz moje wymysły)... Edytowane 5 Lipca 2018 przez ivar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Po powrocie z wyprawy informuję że na Mariuszowe mikrojigi fantastycznie wręcz reagowały fińskie jazie, również te powyżej 40cm...były momenty w których brania miałem co drugi trzeci rzut, licznym przyłowem były okonie...w sumie złapałem na te przynęty ponad 40 jazi w tym koło 7 powyżej 40 cm.. a na jaziach byłem dwa razy po około dwie godziny( no może troszkę dłużej, ale niewiele), gdyż nocowałem akurat nad rzeką w której żyły i raz łapałem po kolacji, a drugi raz przed śniadaniem.....jedyna uwaga dotycząca wykonania, jednak zaznaczam że jaziom kompletnie to nie przeszkadzało, były nóżki prostujące się pod wpływem wody..jeden z moich mikro jigów miał jednak nóżki nie z piór lecz z jakiegoś tworzywa i ten przeszedł Finlandię bez żadnych widocznych zmian, mimo kilku ryb które miały go w pysku. Rzucać można nimi dość daleko, mój najdelikatniejszy kij na wyprawie czyli sashimia trout spin (przy kołowrotku Penn slammer 260 i plecionce 0,1 czyli wcale nie taki UL zestaw..) rzucał nimi całkiem sprawnie... Mariuszowe mikrojigi są świetną przynętą..zaskakująco wręcz skuteczną..z cała pewnością zamówię ich jeszcze kilka.. już mam kilka nowych pomysłów na nie (tak Mariusz wiem że trochę wydziwiam, ale wierzę że i tym razem dzielnie zniesiesz moje wymysły)...Bardzo dobre wiadomości choć nie ukrywam że nie są dla mnie zaskoczeniem przynęty przetestowałem i byłem prawie pewien że będą skuteczne.Co do trwałości to wiadomo że ze względu na materiały użyte do ich budowy ,w większości naturalne ograniczają ich tzw. ''niezniszczalność '' .Ale ich skuteczność pozwala o tym BARDZO SZYBKO zapomnieć.Nad odnóżami pracuję i staram się to ogarnąć .Co do wydziwiania to Mi to nie przeszkadza lubię wyzwania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 GRATULACJE! !!Za robaczki, które robisz Mariuszu powinieneś NOBLA dostać.Hej słusznie prawisz . Każdy kto choć trochę siedział przy imadle widzi stopień trudności jaki Mariusz pokonał i do jakiej doszedł perfekcji.A tytułu i ja Gratuluję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Hej słusznie prawisz . Każdy kto choć trochę siedział przy imadle widzi stopień trudności jaki Mariusz pokonał i do jakiej doszedł perfekcji.A tytułu i ja Gratuluję Piotrek jesteś kolejną osobą która dostarczyła mi sporo motywacji i doceniła moje starania .Nie pozostało to dla mnie bez znaczenia ,DZIĘKI. Żeby dojść do tego etapu na którym obecnie jestem ,kilka robali trzeba było ukręcić. Traktowałem to na zasadzie wyzwania i każdy postęp bardzo mnie cieszył, dążąc do samodoskonalenia rozwijałem swoje możliwość, powstawały też nowe wzory jigów.Ciągle są jakieś nowe pomysły i wyzwania z którymi będę się z wami dzielił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Udało się w końcu wyskoczyć nad wodę i można było kilka tematów sprawdzić Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Tej ostatniej to chyba płetwy maznąłeś akrylem na czerwono pięknie wybarwiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 A co tu sprawdzać. ...wiadomo, że wszystko będzie działać! Pięknie ubarwione te ''krasnopiórki ''. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Tej ostatniej to chyba płetwy maznąłeś akrylem na czerwono pięknie wybarwiona.Właśnie za te kolory są grzechu warte, i oczywiście za waleczność. Jak przekraczają 30 cm to przeważnie mają takie kolory ,a ich łuska robi się ciemniejsza. Edytowane 10 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) A co tu sprawdzać. ...wiadomo, że wszystko będzie działać! Pięknie ubarwione te ''krasnopiórki ''.Eksperymentyję z kolorami, ich zestawieniem i obciążeniem ,ma być idealo .Sprawdzanie jest równie przyjemne jak tworzenie???? ,jeszcze jak ryby współpracują. Edytowane 10 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Właśnie za te kolory są grzechu warte, i oczywiście za wyłączność. Jak przekraczają 30 cm to przeważnie mają takie kolory ,a ich łuska robi się ciemniejsza. To prawda. Mam łowisko z takimi 35+ i zawsze w kwietniu je łowię na kukurydzę na spławik. Mega frajda na lekkim zestawie. Jak kiedyś zainwestuję w zestaw UL to na pewno się do Ciebie odezwę, bo łowienie musi być fascynujące. Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 To prawda. Mam łowisko z takimi 35+ i zawsze w kwietniu je łowię na kukurydzę na spławik. Mega frajda na lekkim zestawie. Jak kiedyś zainwestuję w zestaw UL to na pewno się do Ciebie odezwę, bo łowienie musi być fascynujące. Pozdro.Łowienie na spławik nie ma wiele wspólnego z łowienie na spina.Musisz sam spróbować aby się o tym przekonać, jestem pewien że na spławik już wzdręg nie będziesz łowił. Kwestia dobrego doboru sprzętu i jedziesz z tematem z uśmiechem na twarzy.Przynęt nie muszę polecać chyba... również Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Zrobiłem dwa nowe jigi które okazały się świetne, nie zrobiłem zdjęć a dzisiaj oba straciłem ,trzeba będzie je koniecznie odtworzyć ,zdążyły pokazać swą skuteczność Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Miałem przetestować ale dziś to raczej goratex można sprawdzić, choć jest jeszcze szansa[emoji6] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Musiałem sprawdzić jigi w boju ,wiedziałem że łatwe to będzie że względu na pogodę,są kolejne które wpadają na stałe do składu, sporo drobnych wzdręg skusiło się i kilka większych co ze względu na pogodę jaka dzisiaj była, mogę uznać za spory pozytyw Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 No nie "wytrzymie" ...Ty chyba już nawet zimą, z przerębla będziesz je łowił!I znowu będę musiał wyciągnąć imadło, co by pióra na kapkach wyprostować... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 (edytowane) No nie "wytrzymie" ...Ty chyba już nawet zimą, z przerębla będziesz je łowił!I znowu będę musiał wyciągnąć imadło, co by pióra na kapkach wyprostować...Marcin zabrałem kolegę który chciał złowić swoją pierwszą wzdręgę na spining ,obiecałem że będą ryby to nie mogłem się zachować jak nasza reprezentacja ,i ryby były ale okazały się bardzo wymagające i trzeba było bardzo mocno się postarać .Pióra przewietrzysz imadełko odkurzysz zawsze jakiś pozytywny aspekt zaistnieje .A kolego złowił swą pierwszą wzdręgę w życiu i to nawet całkiem fajną . Edytowane 14 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Zdążyłem przed meczem ,dla pewnego forumowicza, miały być z dłuższym ogonkiem ,a to dlatego że rybki takie sobie ubodobały i trzeba się dostosować Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Super jak zawsze,rybki na pewno nimi nie pogardzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) To dla mnie ???? piekniutkie mordka sama się cieszy na ich widok Edytowane 15 Lipca 2018 przez Apisfisha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Super jak zawsze,rybki na pewno nimi nie pogardzą Liczę na to że tak będzie, dzięki To dla mnie piekniutkie mordka sama się cieszy na ich widokRybom też powinny się podobać,wzory sprawdzone i dopracowane poprzez wielokrotne wyjazdy nad wodę. Edytowane 15 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Pogoda ciągle rozdaje karty i nie można szarpnąć tematu jak ten Reksio boczek .Mimo tego udało się kilka ryb wypracować i sprawdzić przy okazji nowe przynętyWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 W końcu można było sprawdzić to i owo, masa ryb i ciekawy przeciwnik na nowego jiga który nie chciał się pokazać Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) Postanowiłem sprawdzić jigi nad rzeką do tego celu ukręciłem nieco cięższe niż zwykle bo ważyły 1.12 g i 1.25 g Kilka rybek skusiło się na jigi Ale miałem jeszcze do sprawdzenia lżejszy kaliber na bajorko i trzeba szybko się przemieścić Trafiłem kilka ciekawych miejsc a jigi nie przeszły niezauważone przez ryby .Kolejne jigi wpadają na stałe do składu ,sprawdziły się w 100 % z jednego miejsca wyjeżdźa 50 krasnopiórek ,potwierdzając tym samym skuteczność przynęty Edytowane 28 Lipca 2018 przez MARIUSZ 69 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Bo to taki Red tag... Świetna mucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi