MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Takie leszki super sprawa, miałem przyjemność połowic emocje mega. Gratulacje;)Dzięki, nie ukrywam że temat ciekawy i pewnie będę kontynłował bo warto ,teraz sam miałem okazję się o tym przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Na cienkim zestawie jest niezła zabawa z takimi patelniami Do tego jeszcze dochodzi fakt że łowi się na swoje przynęty i radość podwójna Gratuluję efektów i przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) Na cienkim zestawie jest niezła zabawa z takimi patelniami Do tego jeszcze dochodzi fakt że łowi się na swoje przynęty i radość podwójna Gratuluję efektów i przynęt Zabawa była niezła łowienie na swoje przynęty przynosi sporo satysfakcji to fakt niezaprzeczalny trzeba też poznać swoją przynętę ,aby móc wykorzystać w pełni jej możliwości ,a do tego trzeba trochę inwencji i wyobraźni ,warunki też się zmieniają czyli specifika wody na której się znajdujemy i trzeba się do tego umieć dostosować .Nie wolno polegać na stereotypach trzeba starać coś zmieniać ,wprowadzać coś nowego . Edytowane 26 Listopada 2018 przez MARIUSZ 69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Zima zaczyna przypominać o sobie ,chwilowe eliminując wyprawy wędkarskie W takim razie trzeba coś ukręcić, aby inni mogli uzupełnić braki Edytowane 1 Grudnia 2018 przez MARIUSZ 69 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Bielesza Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Małe arcydzieła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 I jak ryby mają się temu oprzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 I jak ryby mają się temu oprzeć Nawet nie próbują ,zaskoczyła ta przynęta w tym sezonie bardzo pozytywnie Małe arcydzieła Takie tam wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Nie jeden z nas chciałby kręcić "takie wypociny".Jak zwykle rewelacyjnie się prezentują ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Nie jeden z nas chciałby kręcić "takie wypociny".Jak zwykle rewelacyjnie się prezentują ! Dzięki Marcinie! ,staram się aby były dopracowane pod każdym względem, ważne jest dla mnie to jak przynęta wygląda i oczywiście ważne jest to aby była skuteczna. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Nie no teraz to już na 100% muszę spróbować połowić tymi cudeńkami Zaraz po Nowym Roku będę się do Ciebie uśmiechał Przynęty dopieszczone na maxa???????? Edytowane 3 Grudnia 2018 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Jako zamiłowany użytkownik tych przynęt powiem że rewelacyjnie sprawdzają się przy połowie jazi, mają jakiś szczególny powab dla tych ryb, oprócz jazi łowię na nie regularnie klenie, okonie i płocie, inne gatunki też się zdarzają ale jakoś rzadziej. Z wielką ciekawością dowiem się co łapią na nie inni użytkownicy oraz jak je prowadzą..Ja łowię zwykle z prądem, opuszczam przynętę na dno wykonuje dwa trzy skoki i znowu kilka sekund na dnie, rzucam jak już powiedziałem pod prąd i sprowadzam takim lekkim wachlarzem pod nogi..prowadzę z reguły na lekko opadniętej żyłce i przycinam gdy nawet lekko się napina, lub wykonuje jakiś niespodziewany ruch, choć czasem branie czuje się zwyczajnie na kiju, a żyłka normalnie się napina i odchodzi w bok, wiele brań zacinam gdy wykonuje "skok" przynętą, z reguły jest to pierwszy skok po zarzuceniu...Przynęty są dosyć ciężkie, wiec ładnie się nimi rzuca i dość szybko opadają na spora głębokość, nawet w nurcie, ja używam do nich zwykle wędki Sashima Trout Spin 3-15g, ale czasem nawet Savage Gear Dropshot 10-30g gdy akurat większe przynęty zawodzą, a nie chce mi się wracać do auta po inną wędkę, i fajnie łowia nawet przy takim dość sztywnym kijku. Oczywiście robiłem z nimi eksperymenty montując na zestawach dropshotowych i bocznego troka, tez łowią ryby, choć wolę nimi "skakać" jak opisałem na początku. I jeszcze kilka słów odnośnie autora tych przynęt, przestańcie mu kadzić, wręcz przeciwnie, podbijajcie poprzeczkę, wydziwiajcie na potęgę, wymyślajcie nowe rzeczy, marudźcie, a że haczyk bardziej w lewo, a że łapki nie takie, a oczka zezują, a że chciałbym bardziej taką pijawkę tylko z nóżkami na górze etc..patrzcie jak gość się rozwija, jaki postęp na kilkunastu stronach tego wątku, nie spieprzmy tego, jak zaczną mu wszyscy kadzić to spocznie na laurach, będzie robił trzy wzory w pięciu kolorach i tyle z niego będziemy mieli..Więc aby dać przykład :Mariuszu, domawiam jeszcze takiego mikrojiga w wersji skorpion który będzie podobny do przeźroczystej rybki, wiem ze dasz rade i nie zawiedziesz pozdrawiamIvar Edytowane 3 Grudnia 2018 przez ivar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Na mnie klepanie po plecach działa motywująco bez obawy nie spocznę na laurach nic z tych rzeczy ,nie lubię robić tego samego w kółko ,są nowe pomysły które czekają na realizację tylko muszę ogarnąć zamówienia najszybszej jak się da .Co do prowadzena przynęty to tak to powinno wyglądać jak piszesz,prowadzenie skokami jest bezbłędne i rzadko nie przynosi efektu .Lotnosć robali szczególnie tych powyżej grama jest zdumiewająca ,co nie jest bez znaczenia ,szczególnie przy łowieniu białorybu i jeśli jig ma ważyć poniżej grama.Łowiłem na nie płocie ,wzdręgi, karasie ,jazie, klenie, leszcze, okonie i szczupaki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Nie no teraz to już na 100% muszę spróbować połowić tymi cudeńkami Zaraz po Nowym Roku będę się do Ciebie uśmiechał Przynęty dopieszczone na maxaDzięki, jak będziesz coś potrzebował to nie ma problemu ,może jakaś wymiana cudeniek za cudeńka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Wczoraj ukręciłem skorpiona w szacie zimowej i nie byłbym sobą gdybym nie sprawdził go w warunkach bojowych ,tym bardziej że słupek rtęci powędrował w dobrym kierunku ,bez chwili namysłu wyruszylem na testy Robal okazał się strzałem w dziesiątkę, zaskoczył ryby bardzo przy okazji zapewniając mi sporo zabawy Edytowane 4 Grudnia 2018 przez MARIUSZ 69 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Mariusz jestes nr 1 w rankingu mowie Ci twoje przynety rozwalily lowisko [emoji23] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Dzięki, jak będziesz coś potrzebował to nie ma problemu ,może jakaś wymiana cudeniek za cudeńka .Mariusz jeśli chodzi o wymianę powiem krótko - Z PRZYJEMNOŚCIĄ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 I to się nazywa skuteczna przynęta.Jak zawsze piękne i pięknie łowią. Chyba uśmiechnę się do Ciebie wiosną abyś mi coś przygotował???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 I to się nazywa skuteczna przynęta.Jak zawsze piękne i pięknie łowią. Chyba uśmiechnę się do Ciebie wiosną abyś mi coś przygotowałDzięki ,na wiosnę takie przynęty są bardzo skuteczne ,w wodzie nie ma jeszcze zbytnio pokarmu , a ryby po zimie są głodne i wtedy taki robaczek jest dla nich bardzo atrakcyjny .Już zaczynam myślę o tym aby nakręcić więcej robali teraz ,na wiosnę to wiadomo co będę robił .Ogarniemy temat jak zaistnieje taka potrzeba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Już zaczynam myślę o tym aby nakręcić więcej robali teraz ,na wiosnę to wiadomo co będę robił .Ogarniemy temat jak zaistnieje taka potrzeba .To w takim razie będę odzywał się wcześniej, aby nie odrywać Cię od łowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Mariuszu, fajny bardzo robal wyszedł Zdradzisz z czego masz pochewkę? Jak tego robalka prowadzisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Mariuszu, fajny bardzo robal wyszedł Zdradzisz z czego masz pochewkę? Jak tego robalka prowadzisz?Założenie było takie aby rybom się podobał ,i przy okazji podoba się innym co cieszy .Materiał na pochewkę jest nie dostępny ,pozyskuję go we własnym zakresie ,dodatkowo wzbogacony jest crystal flashem ,dużo eksperymentuję z materiałami często to przynosi pozytywny rezultat ,część jest kłopotliwa w obróbce ale efekt końcowy pozwala o tym wszystkim szybko zapomnieć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Czyli, nie zdradzisz, OK Z materiałami w pełni się zgadzam, czasem pióra znalezione na spacerze okazują się niezastąpione.No i tradycyjne polowania w pasmanteriach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Wczoraj ukręciłem skorpiona w szacie zimowej i nie byłbym sobą gdybym nie sprawdził go w warunkach bojowych ,tym bardziej że słupek rtęci powędrował w dobrym kierunku ,bez chwili namysłu wyruszylem na testy Robal okazał się strzałem w dziesiątkę, zaskoczył ryby bardzo przy okazji zapewniając mi sporo zabawy Aleś tego natrzaskał Napis jak prowadzisz tą nimfę. Czy standardowo muchówką ?Czyli, nie zdradzisz, OK Z materiałami w pełni się zgadzam, czasem pióra znalezione na spacerze okazują się niezastąpione.No i tradycyjne polowania w pasmanteriach Tomku, takie pochewki zrobisz z płasko położonych, kilku promieni pióra mieczowego bażanta. Obecnie w handlu jest tego wiele kolorów. Możesz też użyć konkretnego syntetyku imitującego taki wzorek np. Thin Skin Wapsi https://heavylightstore.com/Wapsi+Thin+Skin?_tu=52150&gclid=Cj0KCQiAi57gBRDqARIsABhDSMrou6r0JCMhpkdl8ACooSIvp3kRqBKYEq6IqWtt8q4gc6_WHGHELmAaAtY7EALw_wcB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Łowię spinem i nie w każdym miejscu jest to możliwe ,technika prowadzenia wzięła się z obserwacji tego co się dzieje pod wodą i własnej inwencji ,nie było to łatwe lecz w końcu zaczynam być zadowolony z efektów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Podobny wzór pochewki może wyszedłby z promieni sterówki bażanta diamentowego - tego próbowałbym chcąc osiągnąć podobny wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi