Skocz do zawartości

M&J Spin Fly

Rekomendowane odpowiedzi

Niesamowite. Nie wiem zatem ile taka dobroć kosztuje, ale warta swojej ceny za samą trwałość, nie mówiąc o sprawdzonej łowności

Gratuluję : )

Ja uważam że jak przynęta jest skuteczna to zawsze jest godna uwagi nawet jak nie grzeszy trwałością, albo inaczej wolę mieć jedną skuteczną od kilku takich na które nie można nic nie bierze. Kwestie formalne do ustalenia na priv.

Nie chodzi o kwestie formalne, bo jeszcze nie dojrzałem do UL(może w tym roku się uda, bo za grubymi wzdregami tęsknię, a jest je gdzie łowić tylko na spławik nie ma czasu), tylko o to że znam kilka drobnych przynęt bardzo łownych, ale niezbyt trwałych. Zatem obserwując forum zbieram dane i kiedyś na pewno zapukam do Twoich drzwi : )

Oska wymiata  :whistling:  :good:  :clappinghands:

Dzięki ,nie jest to efekt ukręcenia kilkunastu takich przynęt i zaprezentowanie jednej najładniejszej ,ale druga jaką zrobiłem , nawet przyzwoicie wyszło ,zapewne nie będzie ostatnią  ;) ,a są plany na kolejne skrzydlate jigi  :)

• Like 1

Dzięki ,nie jest to efekt ukręcenia kilkunastu takich przynęt i zaprezentowanie jednej najładniejszej ,ale druga jaką zrobiłem , nawet przyzwoicie wyszło ,zapewne nie będzie ostatnią  ;) ,a są plany na kolejne skrzydlate jigi  :)

Mariusz , skrzydlate wyglądają fantastycznie i skrzydełka spowolnią opad przynęty :)

Jednak takie skrzydełka  skrócą lotność przynęty, zwłaszcza pod wiatr  :(

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 1

Mariusz , skrzydlate wyglądają fantastycznie i skrzydełka spowolnią opad przynęty :)

Jednak takie skrzydełka  skrócą lotność przynęty, zwłaszcza pod wiatr  :(

To będzie przynęta do zadań specjalnych, brakowało takiej w moim arsenale ,nie rzucam tymi przynętami pod wiatr ,starałem się też ułożyć te skrzydełka w ten sposób aby stawiały możliwe jak najmniejszy opór w powietrzu.Lotność tych przynęt jest naprawdę bardzo dobra i poprzez zastosowanie skrzydełek nawet jak się nieznaczne pogorszy i tak będzie na tyle wystarczająca żeby podejść ryby tak aby ich nie spłoszyć.

• Like 1

Brzmi to groźnie i intrygująco  :o

A tu się okazuje, że jest jeszcze jakiś obszar do zagospodarowania.

Tematów do ogarnięcia jest kilka tylko podstawowy problem jest taki że brak czasu, są pomysły na wykonanie nowych wzorów które ciągle muszę odkładać, sezon też się powoli zbliża a moje prywatne zasoby nie zostały zasilone w żaden sposób.

• Like 1

Któryś z kolegów kilka stron wstecz pisał aby Ci nie kadzić ale się nie da.W mojej opinii,absolutnie nic nie ujmując innym lurebuilderom którzy także robią piękne rzeczy,nie dzieląc przynęt na kategorie(mucha,guma,wobler,żelazo)Twoje dzieła to jest absolutny TOP.Z reguły nie bywam tak wylewny :D ale patrząc na fotki trudno przejść obok obojętnie.Nawet laik widzi ile to roboty,o kreatywności którą widać z każdym kolejnym zdjęciem nawet nie wspominam.

Od tego sezonu chce popróbować takiego łowienia z Twoimi cudeńkami-odmowy nie przyjmuję :D ;) .

• Like 3

Któryś z kolegów kilka stron wstecz pisał aby Ci nie kadzić ale się nie da.W mojej opinii,absolutnie nic nie ujmując innym lurebuilderom którzy także robią piękne rzeczy,nie dzieląc przynęt na kategorie(mucha,guma,wobler,żelazo)Twoje dzieła to jest absolutny TOP.Z reguły nie bywam tak wylewny :D ale patrząc na fotki trudno przejść obok obojętnie.Nawet laik widzi ile to roboty,o kreatywności którą widać z każdym kolejnym zdjęciem nawet nie wspominam.

Od tego sezonu chce popróbować takiego łowienia z Twoimi cudeńkami-odmowy nie przyjmuję :D ;) .

Dziękuję za tak przychylne słowa skierowane pod moim adresem, nie każdy potrafi docenić i dostrzec ile trzeba włożyć pracy w wykonanie takiej przynęty nie wspomnę o czasie jaki należy poświęcić żeby efekt końcowy był ciekawy.Stale coś zmieniam i zdążę do tego aby jigi wyglądały jeszcze lepiej .Postaram się jeszcze coś ciekawego zaprezentować, lecz do tego potrzebny jest czas a ostatnio dużo osób chce mieć te przynęty i z tego powodu nie mam czasu na realizację nowych pomysłów .

Wykorzystuję jak tylko się da cały wolny czas przed sezonem ,a to efekty

16076c1d64ee9f5c48c1c62b4ff69ebe.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Większa część mieszkańców tego kamienia wylądowała u mnie. Biorąc pod uwagę fakt,że to nie pierwsze moje zamówienie z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że "chłop", który kręci ten towar ma mega samozaparcie:-) Można było już dawno odcinać kupony bo towar był ciekawy, ale nie, on się nie poddaje i to widać raz we wzorach a dwa w jakości roboty. ps. oby ryby podzieliły moją euforię :-)

• Like 3

Co raz to bardziej fajne te "cudeńka". Zaczekam do wiosny.

pozdrawiam byniek

No właśnie wiosna coraz bliżej :) .

W głowie nowe pomysły , w pudełkach nowe przynęty ., Tylko rodzi się pytanie kiedy warto zacząć ? -_-

Mariusz  , Ty masz dużo większe doświadczenie i dużo lepsze wyniki w łowieniu wzdręg :angry:  ;)  . Dlatego mam pytanko . Czy są jakieś znaki na ziemi ,  niebie czy wodzie , które przekonują Ciebie , że już warto zapolować na wzdręgę?

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr

Ja mam co roku ten sam problem a mianowicie zakaz spiningowania do 1 Maja ,dla kłusoli w tym okresie to raj szczególnie jeżeli chodzi o drapieżniki , w tym sezonie zamierzam wystartować wcześniej na innych zbiornikach na których można spiningować ,niestety w sporej odległości od domu.Jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim będzie można rozpocząć , ale trzeba wziąć poprawkę na to że wiosna w jednym rejonie kraju przychodzi znacznie wcześniej niż w innych między innymi w moim. Myślę że w marcu można spróbować, jeżeli nie będzie mocno zimno ,i będzie słoneczny dzień który może spowodować że ryby się uaktywnią lecz może to trwać niezbyt długo.

Niestety te również nie zasilą moich szeregów

8a6a5108a8cffaf43c123418edf6722e.jpg7b363fc13f13deb023a33d3644690d8a.jpg9a298f554612b520e4c6b9d04814db9c.jpg6e2508fdfb4306b0fccabbb77ae6ed10.jpgd0e0378a47e866f790eb0023f31ecdfc.jpge3a15b872850652ed5fadfb0b6fb4ac9.jpg52b9cb4c240c1c94b7e8b09520f99e8a.jpg73a2c1a521cf5073e2264005b918eedf.jpge1c10017a34d1f880c74660fcbdad16e.jpg46e6fdfbcbc8f96e69ea637578d9fa2e.jpg7944fa7a47b6e1bfe3b549f94a8cb7f2.jpg8bb19b476e60d32d4c67a7c2dd380c03.jpg8b65ed80c7e8395514fa182f21f0cdd1.jpge1ca0831fd7a8bab5e59aee8d7d7faf8.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Like 12