Pjoter Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Witam.Od dłuższego czasu myślałem nad zakupieniem sprzętu do robienia jigów. Nigdy nie miałem z tym styczności, czy mógłby mi ktoś pomóc, co potrzebuje żeby zacząć przygodę? Imadełko, nawijarka, nić wiodąca, pióra - tylko jakie? Swoje przynęty zamierzam wykonywać na kropki, czytałem że polecane są pióra marabuta, jakie kolory możecie polecić na pstrągi? Co jeszcze warto kupic? Dodam że na razie sprzęt mam zamiar kupic dosyć tani, żeby wiedzieć czy będzie mi to odpowiadać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Na początek marabut biały i czarny, nić biała i czarna, nawijarka, imadło, finisher na początek wystaczy. Potem możesz dodać dubbingi z królika brąz, zieleń, pomarańcz paski z zonkera i sierść sarny do jigowych ślajzurów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 http://jerkbait.pl/topic/71129-podstawowe-narzedzia-szkola-wiazania-much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 No i jeszcze żółty i oliwkowy. Na tułów też marabut może być. Wzmocnić tylko cienkim drucikiem, lub cienką żyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ogonek lisa czarny, szary, brązowy, biały to dla mnie must have i kapka koguta w kolorze Badger, chyba najbardziej uniwersalna jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi