Skocz do zawartości

Shimano Stella 4000F - wady/zalety

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

części dostępne jeszcze są na usa są poza przekładnią(pytałem ),u japantackle są przekładnie JDM do 98(przetykane nie wkręcane) a przynajmniej były rok temu jeszcze.poza tym,tam jest mało części i niema co się zepsuć

ja się ostatnio zapatruję w 08 PG.coś te ?łsemki mają w sobie <_<

czesci praktycznie nie ma.

najprosciej znalezc dawce organow <_<

Shimano stella 4000f to nie jest model jak dobrze pamiętam z roku 98 tylko 2000r . Wedlug mnie jest to lepszy model ni?ź f na Japonię dzięki wkręcanej rączce .Skradałem się ją kupić 2000r ale niestety cię?źko było ukręcić przed kobietko te parę złoty kupiłem młodszą siostrę TP . Według mnie przy odrobinie szacunku regularnym serwisowaniu kołowrotek na całe ?źycie.

Dzisiaj odebrałem kołowrotek Shimano Stella 4000F, wra?źenie bardzo pozytywne, na sam widok uśmiech pojawił się na twarzy, zero zadrapań, cicha praca w por?łwnaniu do kołowrotk?łw, kt?łrymi miałem zaszczyt kręcić do tej pory. W tym modelu nie ma luz?łw, szum?łw czy terkotania. Mam nadzieje, ze tak będzie przez następne 11 lat. Nie namawiam do zakupu, to tylko moja opinia, pokoszę się o stwierdzenie, ?źe ten model, jest najlepszym kołowrotkiem, jaki miałem okazje mieć. Następny w drodze. Dziękuje za pomoc, w zakupie dw?łm kolegom z forum. Pasowałoby go oczyścić od środka i nasmarować... <_< Embarassed Tak jak TUTAJ

Noo,Panowie bo juz kilka razy sie tu pojawiło sw08pg,sam posiadam,swpg(01)jestem z niej bardzo zadowolny najlepszy jak do tej pory DLA MNIE kołowrotek,ale bardzo wielkie zainteresowanie jest we mnie tą z(08)i tak -mi sie mazy ze moze kiedys sie przydazy-i wszelkie info o niej miło by sie czytało...

• Like 1

Nabrałem chęci na Kołowrotek Stella, tylko ze ciut mniejszy model, a mianowicie 2500F, wsp?łłpracowałby ten kołowrotek z kijem XST1143F RX8 2,90 10-21g. Pomijając wagę i pojemność szpuli, czym jeszcze się r?ł?źni od modelu 4000F, tzn. czy od środka jest ubo?źsza :unsure:

Pinion przekladni ma podparty jednostronnie na lozysku.

W rozmiarze 4000 lozyska sa po obu stronach piniona.

Jedyna Stella 2500, ktora ma obustronne podparcie piniona na lozyskach to aktualny model 2010 (FE).

Wiecej zmian nie bedzie - poza tymi oczywistymi. Czyli pojemnoscia szpuli, nawojem czy moca hamulca.

• 1 miesiąc temu...