bobesku Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam Orientuje się ktoś gdzie w Poznaniu można nabyć spraye akrylowe Motipa ....Ale chodzi też o to aby był jakiś wybór a nie 5 sztuk na krzyż Byłem w Norauto koło M1 to wybór marny..Pojechałem po pomarańczowy wróciłem bez. Na Wildzie był niezły sklep ale już go gdzieś przenieśli i są buty:D Znacie coś w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woys Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Może praktiker, albo castorama. Wczoraj byłem w praktikerze po nożyki do tapeciaka i lakier i było troche szpraju ale nawet niezwracałem uwagi czy motip i czy był wybór, ale może warto zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @bobesku - jak znasz dokładne numeru lakierów to przez net można ściągnąć - ja tak zamawiam, o ile pamiętam 12,5-13zł puszka - po 3 dniach faby są na miejscu.W razie czego odewij się na pw to podam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 poszukaj w sieci.zaoszczędzisz na kasie i na zelówkach.No i masz wybór jakiego w żadnym sklepie nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zawsze możesz też odwiedzić mieszalnię lakierów tam z reguły mają też motipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Feu Vert ma zwykle większy wybór niż Norauto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Feu Vert ma zwykle większy wybór niż Norauto. Dzwoniłem i powiedział typek przy telefonie ,że nie mają wcale...ale rozmowa z nim była dziwna ..Myślę,że nie wiedział co to Motip W Praktikerach,Castoramach itp można dostać spraye ale nie Motipa Przez neta sprawa wygląda dziwnie...Każdy sprzedawca ma po 15 rodzai np koloru czerwonego...Skąd ja zwykły obywatel mam widzieć co oznacza czerwony 845454 a czerwony 8458765 skoro nawet nie raczą podać tabeli kolorów... -a odcienie są bardzooo ważne.. Główna strona Motipa po wpisaniu nr seryjnego produktu podaje tylko ile ma ML i jaki to kolor bez zdjęcia jak on wygląda (odcień itd).Co mi po napisie czerwony czy zielony Nie spotkał się ktoś z tablą kolorów Motipa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Np: http://allegro.pl/spray-motip-crafts-400-ml-rozne-kolory-pol ysk-i1984050623.html , http://allegro.pl/motip-crafts-lakier-spray-farba-kolory-400 -ml-i1977593597.html U mnie w mieście można dostać motip w każdym motoryzacyjnym i budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Wiśnia ale te podane przez Ciebie to nie akrylowe:P A muszą być akrylki (te z narysowanym autkiem) co by się nie żarły z lakierami (domalux,hartz) ,farbkami itd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dokładnie, w podanych linkach to nie są akryle. Ostatnio walczyłem ze znalezieniem sklepu z akrylami motipa w wawie i udało się. W necie szukałem to tylko jakieś pojedyncze sztuki podstawowych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @Bobesku, poczekaj do jutra. Dziś odkryłem (rok tamtędy przechodzę <_<) sklep z farbami samochodowymi. Jutro tam podejdę i się dowiem co mają bo sam jestem zainteresowany. Dam znaka co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @Bobesku, poczekaj do jutra. Dziś odkryłem (rok tamtędy przechodzę <_<) sklep z farbami samochodowymi. Jutro tam podejdę i się dowiem co mają bo sam jestem zainteresowany. Dam znaka co i jak. Ok daj znać. Ja coś teraz znalazłem na ul.28 Czerwca w PŃ..wysłałem maila i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A ktoś z Was kupował w tym sklepie ? http://www.vandalshop.pl/category,pl,farby,2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Motip akrylowy jest do kupienia w każdym sklepie dla blacharzy samochodowych dodatkowo jest tam też szpachla o niebo lepsza od tej do drewna,często druty na stelaże i wiele innych rzeczy mających zastosowanie w produkcji woblerów.Najlepiej uderzyć do jakiegoś warsztatu samochodowego w okolicy i spytać gdzie taki sklep jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Malowanie sprayami woblerów jest wyjątkowo nieekonomiczne,nie praktyczne i kłopotliwe.Jak ktoś nie ma doświadczenia,to łatwo o wtopę.Wtopę która bezie kosztowała kasę i robotę.A szkoda.Syntetyki Crafta są ok.Byly syntetyki fluory matipa i też były ok.Ale po co przepłacać.Z lakierami z malarni też można wtopić.Ja unikam np Standoxa.Wyjątkowo drogi i wyjątkowo do dupy obsluga.Wystrzegam sie takze wodorozcienczalnych lakierów. natomiast Du-point i Dyna OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja podrzuciłem te linki, tylko dlatego, że tam są jakieś przykładowe paletki barw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Dzięki Panowie za informacje. -dostałem takiego fajnego maila. Posiadamy całą kolorystykę lakierów 200ml MOTIP.Firma PHU ANVIL s.c. jest dealerem produktów firmy MOTIP. Pytałem o 200ml i cenę puszki- tylko ceny nie podali więc pojadę i zobaczę Jakby kogoś interesowało to ul.28 Czerwca 1956..nr 267 w Poznaniu Ja jutro pojadę i sprawdzę jak co i za ile:) pozdro ..... Ile płacicie u Was w sklepie za puszkę akrylowego Motipa (200ml)??U mnie tak drogo czy wszędzie??Za miastem kupowałem po 15zł w mieście 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 U mnie 15 zł, a przy kilku sztukach jest szansa utargować na 14 zł ...No ale Poznaniaki to zdziercy, wiec wiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Myślę,że wszystko też zależy ile kto robi tych wobków.Ja np skubię w lipie tylko i wyłącznie dla siebie-także jeden taki kolor starczy mi na długo i te 18zł idzie jakoś przeboleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Tak, ale jeśli bierzesz pod uwagę stosowanie kilku wersji kolorystycznych, sprawa wygląda inaczej... Ja swego czasu szukałem MOTIP'a w kolorze perłowym, ale niestety nie odnalazłem... Jest coś takiego? Mi coraz bardziej po głowie chodzi zakup aerografu, ale odstrasza mnie cena (może nie samego aerografu, ale sprężarki, która jest potrzebna). Takie malowanie jest bardziej ekonomiczne, a i efekty daje ładniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja tak zbieram po 1-2 i juz mam ze 15-20 kolorków:)Cieniuje,mieszam,kombinuję;p Mi w jednym sklepie powiedzieli ,że perłowy mogą mi nabić na zamówienie puszkę 400ml za 40zł-ale jakoś się dogadać nie mogłem próbując im wytłumaczyć ,że potrzebuję białą perłe.... Mam z podobnych kolorów (do perły) Motipy np szaro-stalowy lub dziś kupiłem na próbę kolor złoto olimpijskie nazwa dziwna niby złoto a jednak to bliżej do perły,srebra czy stali:) Jest też ciekawy kolor platynowy..... Takich perło-podobnych mają dużo. Tylko to trzeba samemu zobaczyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja stosuję jako zamiennik srebrny (nie pamiętam konkretnie aki symbol ).Tez mam już kilka... Podobają mi się Twoje kolorowanki okoniowe. Mógłbys zdradzić co i jak mieszasz? Może byc na PM ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?string=motip&catego ry=18910&country=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi