hudy76 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Gunki grubby shad w kolorze red ghost. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Koledzy. Zdjęcie zniknęło na prośbę łowcy. Moim zdaniem szkoda, że zniknęło. Kolejny raz dochodzi do naruszenia regulaminu. Przypomnę stosowny fragment:"4. W przypadku zauważenia niezgodności z niniejszym regulaminem nie robimy dochodzeń na własną rękę - zgłaszamy swoje wątpliwości do moderatora."Zima coraz bliżej i cierpliwość moderatorów się kończy. Przynajmniej moja. W pewnym momencie skończę z pouczeniami i zacznę karać. Nie będzie tak, że forumowicze przejmą funkcje moderatorów i zaczną sami ustalać, co wolno pokazywać na naszym forum, a czego nie wolno. Jest przycisk "Zgłoś" i niech moderator decyduje, a nie jakieś publiczne połajanki, co komu wolno pokazywać, a czego nie. Są inne wątki, gdzie można tego typu sprawy omawiać. Przekonywać do własnych racji, wysłuchać argumentów innych forumowiczów. Wątki "rybne" pozostawmy na zdjęcia ryb i opisy ich połowu. Usilnie o to proszę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Na kamienie, czy piach ryb nie powinno się kłaść. Jak wybieramy się na łowisko, z takim terenem, gdzie nie ma trawy, mata powinna być z nami . Jakby ryba się nie poruszyła, to mniejsza bieda dla niej, ale z doświadczenia w terenie wiemy, że nigdy tak nie ma, bo walczy o życie i próbuje uciekać. Odnośnie maty w moim przypadku jest tak, że jak woziłem ją miesiącami na łowisko, akurat nic fajnego mi nie palnęło, aż tu pewnego pięknego wieczora bach i zameldowała się metrówka, której zdj. wrzuciłem jakiś czas temu. Na szczęście miejscówka dookoła cała w trawie i do tego kropił deszcz, więc ryba nie ucierpiała. Nikogo nie chcę tym wpisem pouczać, czy uświadamiać, ale uważam, że w trudnym terenie mata jest potrzebna. Pzdr Edytowane 8 Października 2018 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Problem z rybami na piachu czy kamieniach zlikwidowany na dobre. Jedyny minus - brak współpracy na sesji zdjęciowej: Dwie 90+ tuż przed "ewakuacją" z Belly boat. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Salmo Skinner 9cm w kolorze RR - mój wiosenny killer 30-50cm pod powierzchnią. Drugi padł na algę firmy mors +/-11cm/26g. Na głębokości 1,5m. Edytowane 8 Października 2018 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Drugi padł na algę firmy mors +/-11cm/26g. Chyba Sum? Edytowane 3 Października 2018 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Racja - https://allegro.pl/blystka-blacha-wahadlowa-sum-alga-26-g-i6568370355.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 był głodny [emoji2] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Wreszcie przekroczone 90.Dokładnie 94cm,nowy rekordzik Wziął na Algę nr 3. Edytowane 6 Października 2018 przez radim_78 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 No i ten ..... też się trafiło 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Uparłem się żeby z premedytacją łowić wiślane szczupaki, narazie wychodzi mi to całkiem wporzadku ???? Staram się łowić w trudnych burtowych odcinkach, zwalone drzewa i otwarta woda, unikam klatek i spokojnej wody. Zauważyłem że na takich odcinkach łowię duże (jak na Wisłę) ryby, nie mecze się z przerzucaniem krociakow. Sprzęt jaki zabieram nad wodę to Kamisori Zander 240/35, Black Crystal, OctraBraid 0,20. Na końcu zestawu przypon do 18 kilo 30cm Mikado Jaws i żółty twister na 10 gramowej główce 5/0. Edytowane 7 Października 2018 przez DAWIDspinn 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Na końcu zestawu przypon do 18 kilo 30cm Mikado Jaws i żółty twister na 10 gramowej główce 5/0. Legendarny duży żółty twister łowi szczupaki. Widziałem kilka osób które na Wiśle łowiły szczupy tylko na niego, sam wiele razy próbowałem, ale w moich próbach coś zawsze szło nie tak bo nigdy nic na niego nie złowiłem. Gratulacje : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Nie tylko u was się sprawdziły ale jakoś w tym roku nie mogę jak na razie się przebić w te większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Bardzo słaby nurt jest na tym odcinku, łowiąc wachlarzem myślę że mam przynętę blisko dna, do tego stan wody jest mega niski. 10 gram w zupełności wystarcza ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 W końcu znalazłem czas na to aby popływać po oderce. Sandacze nie dopisały bo żaden nie przekroczył 40cm. Humor poprawił szczupły 90+. Przez mięsożerców oblegających ostatnimi latami Odrę ze zrywkami coraz ciężej na moim odcinku o fajną rybę. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WOBI Opublikowano 8 Października 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Niektórzy pewnie już o tym wiedzą ...Miałem napisać jakiś dłuższy elaborat ,ale mi się po prostu nie chce... Wczoraj ok.11 rano na jednej z odnóg delty Renu strzeliłem rybkę -130cm., w sumie nawet 132 czy 3 ,ale to w zasadzie nieistotne... Rybka złowiona z brzegu,na muchę na odnodze szerokości Wisły. Dzisiaj jeszcze w to nie wierzę ... ale na szczęście mam filmy z holu i mierzenia Hol w sumie przebiegał spokojnie,no może poza jednym odjazdem gdy musiałem rybę siłowo zatrzymać gdy próbowała wjechać mi w kołki sterczące w klatce... Fotki niestety nieostre, byłem sam ,szybka akcja z samowyzwalacza i ryba do wody, wyszło jak wyszło.... muszka to własnoręcznie ukręcony okonek (po środku z prawej na foto) ok.15cm. Mój sprzęt to Avid 9' ,#9 linka Airflo WF9S7ips i fluo 0,74mm. na przyponie. Pozdrawiam z NLWobi 93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 8 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) Dzięki za wszystkie gratulacje ,tak się akurat złożyło ze nasze szlaki się przecięły , a mogło być inaczej bo bardzo długo się zastanawiałem tuż przed wyjazdem gdzie pojechać. @gaweł dla mnie nie istotne,nie gonię za rekordami ,miałem cel na ten rok złowić na muchę rybę 100+, może kiedyś w przyszłości 120+ jak się uda... o takiej nawet nie marzyłem... Pozdr.Wobi Edytowane 16 Października 2018 przez bartsiedlce 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Dzięki chłopaki, ciągle się zastanawiam czemu ta ryba zjadła moją muszkę.... Patrząc z bliska na jej wielki łeb jestem przekonany że jej głównym pożywieniem są sandacze sześćdziesiątaki i okonie 40+ których jest tam sporo,a połakomiła się na 15cm. okonka który wyglądał w jej paszczy jak nimfa na 14tce w pysku osiemdziesiątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Bardzo proszę, na wzrok Edytowane 16 Października 2018 przez bartsiedlce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Dzisiaj dzień konia Szczupaki się w końcu ruszyły. Dwa wyjęte, jeden spadł, jeden nie trafił pod brzegiem ;P 90cm zaliczone 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Rozumiem ze miałeś je z ręki z brzegu ? Na jakiej głębokości ? Duże łowisko ? Pytam bo mówisz , że u Ciebie się ruszyły a na moich wodach totalnie odwrotnie , ciśnienie strzeliło w górę , lampa na wodzie i ryby się „ tyłkami „ po odwracały od przynęt totalnie . Szukam możliwej przyczyny Tapatalkniete z iPhone 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Przemku, z brzegu, bo tu nie można z pływających, nad czym ubolewam :/ Wziął na gumę z pierwszego rzutu w tym miejscu. Z wody ok 3m. Wędka 2,4m 2-9g, plecionka Major Craft x8 #0.5Z tym że tu max to 4,5m. Ten mniejszy i ten co spadł to z wody 1,5m Edytowane 10 Października 2018 przez Tomek.M 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Dzisiejsze udane zakończenie sezonu 2018 moje nowe PB szczupaka poprawione o 12cm !Mamuśka z południowej Polski 114cm - niestety zdjęcia słabe, sam pływam na pontonie, a zależało mi najbardziej na tym by wróciła do wody w świetnej formie - sesja trwała max. 60 sekund.Nie było buzi przed wypuszczeniem, bo jakoś dziwnie na mnie patrzyła - chyba głodna była 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Na małym pontonie nie ma szans samemu zrobić szybko ładnego zdjęcia, pozowanie zabiera czas na przeżycie rybie.Chyba, że ktoś ma na łajbie zamontowany statyw/uchwyt na aparat na stałe - ja ponton składam ze każdym razem (nie pływam na łódce).Już przerabiałem kiedyś zabieranie ryby do brzegu na sesje (w siatce, bądź na sznurze przez paszczę), ale jak jeden ze szczupaków nie chciał po sesjijuż odpłynąć powiedziałem sobie dosyć - ładna fotka nie jest warta śmierci ryby, tym bardziej, że ryby lubię jedynie ..... łowić. Edytowane 18 Października 2018 przez bartsiedlce 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Też łowię z niedużego pontonu. Kupiłem uchwyt w https://anmur.eu.Gdy ryba jest w podbieraku i mata się moczy w wodzie wpinam uchwyt , przykręcam aparat lub wkładam w uchwyt smartfon ustawiony na samowyzwalacz ( 3 zdjęcia w ciągu 5 sekund) i mam pamiątkę na całe życie. Edytowane 16 Października 2018 przez bartsiedlce 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi