karas1380 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 taki 100+ pozdro 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Nocna bestia???? 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) To był miły przyłow przy nocnych opaskowych ,rzecznych sandaczo boleniach. Sprzęt kij jakiś batsonnie pamiętam modelu, arctica z plecionką 0,10 i mój twór12gr na agrafce, dokładnie taki Edytowane 16 Października 2018 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Moje 82cm z dzisiaj. Wczoraj przegiełem z trunkami i miałem siły tylko na trolling. Złowiony na duże wahadło.Sprzęt to Shimano beastmaster 120gr. i kołowrotek dragon rock hd 40. Na pierwszym planie palec szypra ale coś tam widać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Miał być nocny sandacz ,a tu niespodzianka .Wobler wybitnie sandaczowy lubi szczupakowe przyłowy (panic Spinermana ) super robota Panie Adamie!!! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Dzisiaj w końcu po przerwie spowodowanej operacją i potem rekonwalescencją, udało mi się wyskoczyć na ryby. Niestety okoni nie doświadczyłem, ale złowiłem dwa szczupaki, z czego jeden 80 z małym plusem. Ryba nieprzeciętnej urody, bo jak na tą długość, to już niezły grubasek Skusił się tradycyjnie na Meppsa 3. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 ? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 W końcu 88 na przełamanie Fotki samodzielne wiec szału nie ma, ale grunt ze ryba bierze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 83cm szczęscia i przypadku Sprzętowo:żyłka 0,16 bez stalkikij Phenix sp 962xulprzynęta woblerek 3,5 cm 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 86 cm szczescia,w tym dniu zaliczylem jeszcze 82 oraz 70 i 60.To byl naprawde szczesliwy dzień.Oczywiście wszystkie rybki rosną dalej,pozdro 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. malinabar Opublikowano 23 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Pierwsze jesienne przymrozki . Równie zaskakujące , co śnieg w lipcu . Gdyby nie to , że o świcie rzeczywiście mijałem w drodze do garażu skrobiących szyby nieszczęśników , nie uwierzyłbym we wskazania termometru absolutnie . Biorąc pod uwagę fakt biegania w krótkich spodenkach dwa dni wcześniej ...Tak czy inaczej impuls do wypłynięcia o poranku zdecydowany . Zresztą nie tylko u mnie niestety tym bardziej , że to dzień wolny , a te ostatnimi czasy staram się odpuszczać dla spokoju sumienia i nie psucia sobie nastroju ogólnego . Ale jest tak , jak przewidywałem , czyli ciasno . Niektórzy zaczęli chyba o zmroku jeszcze . Kiedy dobijam na miejscówkę okazuje się , że pole manewru mam tak mocno ograniczone , że pozostaje praktycznie albo spłynąć w całkiem inne rejony zbiorniczka , albo cierpliwie czekać na ruchy konkurencji . Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to , że nikt nic nie łowi . Ale łodzi masa . Rozrzedza się nieco na szczęście wraz ze wzrostem temperatury i słoneczkiem prześwietlającym wodę . Wodę o głębokości metra i dziesięciu centymetrów . Tyle mają teraz moje sandaczowe blaty . Bez komentarza ... Na prawej burcie zauważam piękny powierzchniowy atak . Każdy właściwie jest powierzchniowy przy tej głębokości i ślad dużej ryby jest widoczny z daleka mimo nasilającego się wiatru . Nie tylko dla mnie niestety . W ten rejon gnam ( acz dostojnie i bez nerw ) wraz z młodocianą , żądną trofeum i krwi konkurencją . Na szczęście to ja jestem od mocno nawietrznej a druga łódka wręcz przeciwnie - musi rzucać pod ostry wiatr . Podpływa nawet zbyt blisko , co zresztą komentuję na głos i w krótkim czasie pozbywam się konkurencji . W pierwszym ustawieniu mam delikatny kontakt , ale dopiero po delikatnej przestawce udaje się sprowokować rybę . Branie jest bardzo delikatne , subtelnie okoniowe . W pierwszych chwilach wydaje się , że pomimo ewidentnego zgarnięcia przynęty w mini opadzie zameldował się wielki leszcz za kapotę . Ryba chodzi szybkimi i nerwowymi zakosami wzbudzając masę bąbli z dna . Kiedy okazuje się , że to piękny jak na nasze warunki zębaty i to zapięty na zewnątrz pyska ( stąd ten dziwny hol) wiem , że będę miał prawdopodobnie jedno podejście przy podbieraniu . I udało się szczęśliwie ( szkoda , że w przypadku dwóch zanderowatych przestrzelonych w braniu i bardzo słusznych rozmiarowo tak jak "szczupły"delikwent ta sztuka się nie powiodła wcześniej ) , choć nieco nerwowo . Rybka poszalała niezbyt typowo , ale jednak . Grubiutka osiemdziesiątka z bardzo piękną , choć niezbyt widoczną na zdjęciu , czerwonawą tonacją i mocno gruba w karku .Sprzętowo standardowo MXS72L od Dąbka , Vanquish C3000 , Sunline Super PE 8 Braid 10lb., wolfram 35 cm 10 kg , ES 4" w sandaczowym kolorze . NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 24 Października 2018 przez bartsiedlce 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Kolejny twój opis czytam z przyjemnością, ale niestety od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć zdjęć, które dołączasz Oooooo .... widzę!!! Edytowane 23 Października 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Namierzony, "ustrzelony" , gratulacje, takie ryby cieszą podwójnie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Kolejny twój opis czytam z przyjemnością, ale niestety od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć zdjęć, które dołączasz Oooooo .... widzę!!! Robert , już wcześniej zgłaszałeś problem . Nie wiem o co chodzi , nie znam się na tym kompletnie . Zdjęcia wrzucam przez host zewnętrzny i generalnie są chyba widoczne . Może to kwestia przeglądarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 I ja tego nie kumam...znowu nie widzę będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Zdjęcia wrzucam przez host zewnętrzny i generalnie są chyba widoczne . Może to kwestia przeglądarki ?Bartek, najlepsza opcja, to wrzucenie bezpośrednio na forum (na serwer forum). Przy okazji, gratuluję kolejnego okazu z 'kałuży' 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) 83cm szczęscia i przypadku Sprzętowo:żyłka 0,16 bez stalkikij Phenix sp 962xulprzynęta woblerek 3,5 cm Piękny i na delikatny sprzęt, Narew? Edytowane 24 Października 2018 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 88 cm. Guma Mikado Fishunter II 11.5 cm, a kij Jaxon Grey Stream 2.28 10-40g. Kupiłem jako chwilowy zamiennik po oddaniu głównej wędki do serwisu, ale jest wart każdej z około 100 wydanych na niego złotówek! Lekki, czuły, dobre ugięcie, dalekie i celne rzuty. Aż dokupiłem sobie drugi do 17 gram na lżejsze łowienie. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Piękny i na delikatny sprzęt, Narew?Oj nie, rzeka Biała na południu Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 @mikryb aktywnie w kilku wątkach [emoji123][emoji2532] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 No Mikołaj,fajny rybek,szczere grtulacje.Na fotce po twoim uśmiechu widać ile dał ci szcześcia.Oby więcej takich chwil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Dzisiaj nie duży 75+ cm, ale bardzo waleczny i silny. Połakomił się na 5" sandrę . Z tej samej miejscówki jakieś 5 metrów obok wziął drugi, ale mniejszy 65 cm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Nowe PB pobite o 6 cm Edytowane 28 Października 2018 przez Jarek B 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 To watro napisać : ile i w jakich okolicznościach.Gratulacje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Przerzuciłem wszystkie pudełka z przynętami w jednym miejscu.. Złapany w ostatnim rzucie na blachę z chwostem własnej produkcji. Zagryzł z opadu daleko od brzegu w połowie głębokości. Miarka pokazała 80 cm. Szybkie zdjęciei do wody.plecionka 8 lb z ali, wolfram 5 kg. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi