Norbert 78 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Piękna ryba Przemek! Spasiony krawężnik, nie to co mój letni rekord złowiony cztery lata temu w Bugu. Chociaż rozmiarowo podobne, Twój jest o wiele masywniejszy http://jerkbait.pl/topic/38511-szczupaki-2014/page-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Panowie, te piękne szczupaki nie są spasione tylko pełne ikry, z której wiosną będzie mnóstwo małtch, zębatych stworków ???? Puszek, dawałem 120+, niby łokcie widać, więc nie na bezczela wsunięta w obiektyw, a jednak "większa niż jest". Brawo i za piękną rybę i za profesjonalną prezentację oraz takież zdjęcia. Moja majowa chudzinka - bez ikry, ale w realu aż taki anorektyk to nie był ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Zbiornik nieduży , więc niektóre ryby są już mi znane. Zamieszkują go dwie szczupacze mamy, z których jedna znów w tym roku dała się oszukać. Od maja przybyło jej ok 5 cm. Tym razem skusiła się na Cyprysową 12 cm płotkę. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Koincydencja 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Witam serdecznie. Przepraszam że tak wstawiam post ale mam problemy z laptopem i telefonem z którego nie mogę zgrać zdjęć na laptopa . A ostatni wypad na królową planuje jutro. Serdecznie pozdrawiam. Kriss. https://www.facebook.com/krzysztof.tonder.35/posts/952004644997718?notif_id=1545920707060453¬if_t=feedback_reaction_generic Pogoda wymarzona. Ostatnie dni starego sezonu jeszcze trzeba wykorzystać. Dotarła paczka od Adam Szwanka z killerem na moją królową. Wobler perch 12cm ze sterem, imitacja okonia. Dzisiaj miałem w planach obłowienie znowu tylko 3ech główek. I to starczyło. Dwa piękne potężne wnet brania. Jeden szczupak bierze pośrodku klatki w między tamiu na spokojnej wodzie. Przynęta Dragon lunatic V-lures 10cm w kolorze naturalnym z niebieskim grzbietem. Zresztą moj ulubiony. Ale po odjeździe na ok 40m nie moge bo zatrzymać. Dostaje się do szybkiego nurtu warkocza i tam uwalnia . Następna główka i podobna sytuacja ale woblera tym razem posyłam w główny nurt warkocza. I powolne prowadzenie przynety tak jak ostatnio dało wynik. Branie takie że mi prawie wyrywa kij z ręki. Odjazd na 30m od razu po uderzeniu jak lokomotywa odjazd w nurt rzeki. Chol ok 10min . Całe szczęście że miałem sodniobuty bo zaliczyłem kąpiel w królowej przy jego 3ecim podbieraniu. W krolowej znalazlem sie przez chwile po klatke . Niestety poslizg. Oczywiście ryby podbieram ręką. Wtedy czuć dopiero ich siłę i walecznosc. Polecam ale jak się zdecudujecie na podbieranie rakich ryb ręką to musicie byc pewni ze tego chcecie i kazdy Wasz ruch musi byc pewny i przemyślany. Więc piękna gruba dzika tłusta mamuska z naszej krolowej kapituluje po pięknej walce. Oczywiście C&R. Bo jakże by inaczej. Wobler Adama cały w pysku. Z przyponu Dragona Classic Surfstrand 30cm bo takich używam przez cały sezon wystawało ok 4cm tylko . Więc mamusia była głodna. Uwielbiam je. Ostatni wypadzik i zakończenie tego sezonu planuj na niedzielę. Zobaczymy. Pozdrawiam. Kriss. Team Dragon Polska. Zawsze możesz o pomoc poprosić moderatorów. Od tego są, by pomagać NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 29 Grudnia 2018 przez bartsiedlce 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Krzysiu, koło Starej? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zbiornik nieduży sz2.jpg , więc niektóre ryby są już mi znane. Zamieszkują go dwie szczupacze mamy, z których jedna znów w tym roku dała się oszukać. Od maja przybyło jej ok 5 cm. Tym razem skusiła się na Cyprysową 12 cm płotkę. sz1.jpgCo tu duzo mowic, wielkie gratulacje. Taka kaluza, a tak piekne rybki az dziw bierze, ze nie zostala jeszcze przetrzepana przez lesnych dziadkow Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Woda prywatna, więc nie dla wszystkich dostępna. Dziś znów miałem tam kontakt z dużą rybą i na 50 % była to ta sama co wczoraj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zarloczna, nie ma co Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mój rekord z podobnej wody, ale nie prywatnej to szczupak 73-78cm łowiony od maja do listopada 17 razy, nie tylko przeze mnie ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Jutro mam w rodzinie wesele, więc czesze wodę że hej [emoji106] uparłem się więc jestem rano i po południu. Ostatnie dwa dni słabiutko jednakże z większą aktywnością rybek po południu. Dzisiaj byłem nad wodą trzy razy w ciągu dnia, rano byłem około półtorej godziny : jeden sześćdziesiątak, około południa spotkanie z forumowym kolegą nad wodą aby porzucać i się przekonać do LES , pół godziny wystarczyło na podjęcie decyzji o zakupie choć nie było kontaktu z rybą, były chyba dwa/trzy wyjścia.Po obiadku ,około 14:20 jestem znowu nad wodą, drugi rzut i uderzenie, po krótkim holu ląduje około 60-tak i wraca do wody.Zmieniam miejsce, po około 10 minutach czuję potężne walnięcie,po chwili już wiem że to nie pięćdziesiątak, myślę sobie będzie chyba mój pb wody, ale zabrakło trzy centymetry.Sezon szczupakowy uważałam w tym roku za udany, choć nie przekroczyłem metra, to złowiłem kilka 80+ i 90+, największa ryba tego roku miała 93 cm, ale spasiona była ze hej [emoji106]Gorąco pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku [emoji4] NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 30 Grudnia 2018 przez bartsiedlce 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A gdzie to wesele , bo i ja się jutro wybieram na ślub i wesele [emoji57] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A gdzie to wesele , bo i ja się jutro wybieram na ślub i wesele [emoji57] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaJacek, okolice Garwolina [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A już myślałem [emoji6], ja troszkę dalej.Dobrej zabawy [emoji106] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A już myślałem [emoji6], ja troszkę dalej.Dobrej zabawy [emoji106] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaWzajemnie [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 No i ja dodam swoją rybkę z ostatniego szczupakowego dnia, rybka nieduża, ale radość spora, bo udało się pomyślnie zakończyć sezon 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Ja dzisiaj przyjechałem nad wodę z nastawieniem, że nie zejdę z rozmiarem przynęt poniżej 25 cm i tylko trzy takie gumy wsadziłem w kieszeń spodniobutów. W pierwszym rzucie strzelił gościa ze zdjęcia. Pomyślałem, może te większe też w końcu się ruszą, nic bardziej mylnego. Ale zawsze mogę powiedzieć, że zakończyłem sezon najodważniejszą rybą w łowisku. Pozdrawiam i mam nadzieję, że moderator przymknie oko na regulamin bo dość rzadko łapie się ryby wielkości przynęty. Edytowane 31 Grudnia 2018 przez krisspin 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ja dzisiaj przyjechałem nad wodę z nastawieniem, że nie zejdę z rozmiarem przynęt poniżej 25 cm i tylko trzy takie gumy wsadziłem w kieszeń spodniobutów. W pierwszym rzucie strzelił gościa ze zdjęcia. Pomyślałem, może te większe też w końcu się ruszą, nic bardziej mylnego. Ale zawsze mogę powiedzieć, że zakończyłem sezon najodważniejszą rybą w łowisku. Pozdrawiam i mam nadzieję, że moderator przymknie oko na regulamin bo dość rzadko łapie się ryby wielkości przynęty. To znak że cały przyszły rok będzie równie udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 To znak że cały przyszły rok będzie równie udanyRozpoczęcie sezonu 1 maja na tej wodzie było wymarzone, rozpocząłem zębatym 90+. Oby 2019 nie był gorszy czego sobie i wam serdecznie życzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ja na zakończenie sezonu dostałem jedno branie... także ten... Oby następny sezon dla nas wszystkich był jeszcze lepszy niż ten mijający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Dla mnie szczupakowo 2018 był bez szału. Złowiłem całkiem sporo ładnych ryb w Polsce, ale ewidentnie średni rozmiar maleje kolejny sezon. Może to znak żeby zacząć w końcu jeździć za pajkami zagranicę ... :/ 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Kokiet ...ale niech tam 2019 darzy Ci jeszcze lepszymi szczupłymi a nam pozwoli nacieszyć oko na forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Kokiet ...ale niech tam 2019 darzy Ci jeszcze lepszymi szczupłymi a nam pozwoli nacieszyć oko na forum Nie , tu nie ma nic z kokietowania. Analizowałem wyniki z ponad 10 lat (tyle ile sięgają moje notatki) i o ile występują oczywiste fluktuacje w średnim rozmiarze, to niestety tendencja jest zdecydowanie malejąca Nadal trafiają się bardzo duże ryby, ale średnia długość spadła o ponad 10 cm :/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) A jak to wygląda w Twoich notatkach, zdecydowanie twarde przynęty ,czy też może gumy,co wiedzie prym w połowie tych najwiekszych szczupaków? Edytowane 1 Stycznia 2019 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 A jak to wygląda w Twoich notatkach, zdecydowanie twarde przynęty ,czy też może gumy,co wiedzie prym w połowie tych najwiekszych szczupakach ? Dziwne rzeczy się dzieją, bardzo dziwne ...Na początku myślałem, że to przypadek, ale w tamtym roku doszedłem do wniosku, że chyba jednak nie.Częściej łowię na gumy, a więc i więcej szczupaków mam złowionych na gumy, ale ... kilka ostatnich 120+ złowiłem na woblery i tylko na woblery !Za bardzo nie wiem jak to wytłumaczyć. Zdecydowanie mniej czasu "moczę" twarde przynęty niż miękkie, zdecydowanie więcej metrówek mam na gumy, ale te największe okazy walą w woblery ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 A gumy :rippery czy też może tak popularne swimbaity typu line thru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi