Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, za kilkadziesiąt złotych więcej macie opisywane przeze mnie wyżej simmsy.

Mogę pomóc z transportem.

Widziałem, pisałem też około pół roku temu do tego sprzedawcy w sprawie tych śpiochów. Niestety rozmiaru M nie mają i mieć już nie będą. 

Natomiast póki co Jaxony zbierają dobre opinie i jeśli by mi się taka okazja na miejscu trafiła to bym sobie sprawił. Do tego gwarancja w Polsce w razie czego i wysyłać za wielką wodę nie trzeba.

Jaxony tylko xl niestety. Buta mam 45-46 takze ujdzie ( ktoś pisał , że skarpeta w xl jest ok 47... ). Jestem chudy ale 193cm także zobaczymy. Chyba jednak je zamówię . Chociaż dzisiaj pooglądam sobie jakieś droższe celem porównania .

Pozdro

• Like 1

Zakupiłem jaxony. Ma 1 rzut oka wyglądają całkiem nieźle. Oglądałem dzis też te najtańsze trapery i wydawały się odczuwalnie gorsze jakościowo.

Jaxon xl i skarpeta max 45 ma . Trapery xl miały mniejsza.

Tutaj kupowałeś? ;)

https://www.fishpoint.pl/jaxon-wodery-oddychajace-xl-p-16252.html

Ja też kupiłem już jakiś czas temu te do pasa z linku powyżej, wszytko z nimi ok, nie ciekną, czyli swoją funkcję spełniają. Ale są strasznie szerokie nogawki, no i skarpeta jest ogromna. Na zimniejsze pory roku ok, bo trzeba coś grubszego pod spód założyć, ja kupiłem do łażenia po krzakach i myślę że się sprawdzą. Dziwne jest tylko to, że te łatki na kolanach i tyłku nie są szczelnie zintegrowane z resztą spodni, wlewa się tam woda i zanim się wsiądzie do auta w gaciach żeby przejechać na następną miejscówkę trzeba uważać żeby zawartości nie wylać na fotel w samochodzie, a kilka litrów się tam mieści.

• 3 tygodnie później...

Dziś dotarły do mnie śpiochy z ebaya. Na sucho robią na prawdę dobre wrażenie. No i miłe zaskoczenie - w gratisie zestaw naprawczy, rękawiczka ochronna do zarzucania i nieprzemakalne etui na telefon :)

post-56372-0-65457800-1536076321_thumb.jpg

Śpiochy mają fajny, gruby pas neoprenowy i porządne szelki z regulacją.

post-56372-0-03466400-1536076376_thumb.jpg

Szwy wydają się dobrze poklejone.

post-56372-0-85487400-1536076472_thumb.jpg

Skarpety z podeszwą antypoślizgową i antyżwirowa osłona.

post-56372-0-39962200-1536076586_thumb.jpg

Rozmiar L też trafiony na moje gabaryty ;)

post-56372-0-10723500-1536076655_thumb.jpg

A wszystko za niecałe 200 zł z przesyłką :) Jeśli nie będą przeciekać będę mega zadowolony z zakupu :)

• Like 10

Kiedy testy śpiochów?

Nie mam pojęcia kiedy będę nad rzeką a do wanny w nich nie zamierzam wchodzić ;) Może w sobotę się uda wyskoczyć. Buty, które mam przenaczone do brodzenia są chyba trochę za małe do tych skarpet ale na razie muszą wystarczyć. 

Jak je zamoczę dam znać o efekcie. W razie gdyby mocno przeciekały zostaną na łódkę i do przedzierania się przez zroszone wysokie chaszcze. W tej cenie nie mam co narzekać.

Ja używam hodgman ciężko powiedzieć czy są ok, bo nie wiem czy puszczają czy ja się poce. Wcześniej miałem raz na tyłku waterside oddałem po pierwszym noszeniu, albo ciekły na łączeniu skarpet albo się spocilem. To było pierwsze doświadczenie z oddychaczami, teraz dałbym im druga szansę. W szafie leżą jeszcze hart skin 5 nowe nieużywane. Służą jako zapas, mają wadę, skarpeta na łączeniu jest tak ciasna że ciężko je ściągnąć, będą służyły jako spodnie na jesień i deszczowe dni.

• 2 tygodnie później...