grisha Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Po ponad dwóch latach moje Scierry X-16000 zaczęły puszczać wodę szwami w kilku miejscach. Czytając opinie na szybko kupiłem Jaxony AB-TUY .... Te zaczęły dosłownie lać do środka po 5-6 wypadach nad wodę. Właśnie wysłałem je na reklamację do sprzedawcy. Zdecydowanie nie polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_z2 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Może nie warto patrzeć na markę woderów a na ich serwis gwarancyjny i pogwarancyjny ?Ostatnio używam Vision-y. Jakością może nie powalają ale serwis staje na wysokości zadania.Jest to oczywiście moje zdanie, może inni mają odmienne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Z doświadczenia kupuję śpiochy na 2/3 lata więc celuję w produkty w budżecie +-500/600 zł Caperlany Respi 3C dojechałem w niecałe 3 lata, Scierry X-16000 w niewiele ponad 2. W między czasie były jeszcze jakieś Caperlany ze zintegrowanym butem. Te poddały się po pół roku ale gwarant zwrócił kasę ... W/W Jaxony też będę chciał oddać bo nie będzie z tego chleba a jak się to uda to chyba zamówię coś z Aliexpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Używał ktoś tych śpiochów X-PROTECT RAPALA z decathlonu? Warte uwagi czy lepiej nie zawracać sobie głowy https://www.decathlon.pl/spodniobuty-x-protect-id_8541377.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Kiedyś używałem, ale krótko, bo zaczęły oddychać nie w tę stronę, co trzeba ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Ja jednak zaryzykuję, zawsze można wymienić na nowe w razie czego,a właściwie kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BECA Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Panowie a co bardziej polecacie na morska wode. Neopren czy jednak oddychające spodnie ? Rozglądam się ale opinie oddychających ciągle takie same. Może ktoś używał SIMMS Tributary Waders ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Jak nie robisz kilometrów w solance to bierz neopreny. Cieplej i taniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasjan Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Czy ktoś może używał lub używa Scierra Helmadale? Może pytanie troche nie w czas bo właśnie kupiłe takie śpiochy ale za namową sprzedawcy zrezygnowałem z Simms Freestone na rzecz tych Scierra i zaczynam miec wątpliwości. Aczkolwiek naprawde wygladają i sprawiją wrażenie trwałych i dobrych jakościowo. No ale w wodzie jeszcze nie były więc jak popełniłem duży błąd to oddać będe mógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Kasjan, z mojego doświadczenia wynika, że albo bierzemy topowe modele za większe $$, albo kupujemy 2 pary taniochy i jak jedna się zużyje to bierzemy drugą i domawiamy kolejną parę na zapas.Czyli 2 pary Scierry/aliexpress lub 1 para simms od modelów headwaters w górę. W stanach masz obecnie na wyprzedaży G3 camo za 333$ (sklep flyshack). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasjan Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Czyli simms poniżej pewnej półki cenowj nie jest wart swoich pieniędzy? No trudno zobacze naraIe te scierry jak to bedzie sie sprawowało. Jak na pierwsze śpiochy to szkoda było mi tyle kasy wydawac na wysko model simms. Dodam że chodzę głównie przy morzu Duńskim w słonej wodzie. Piasek 70% kmyki 30%. Mam nadzieje ze dluzej niz sezon wytrzymaja bo inaczej to bardzo droga zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Czyli simms poniżej pewnej półki cenowj nie jest wart swoich pieniędzy? No trudno zobacze naraIe te scierry jak to bedzie sie sprawowało. Jak na pierwsze śpiochy to szkoda było mi tyle kasy wydawac na wysko model simms. Dodam że chodzę głównie przy morzu Duńskim w słonej wodzie. Piasek 70% kmyki 30%. Mam nadzieje ze dluzej niz sezon wytrzymaja bo inaczej to bardzo droga zabawa.Niskie modele są made in China i zrobione z TORAY, a nie Gore-Tex.Dla śpiochów najgorsze są długie wędrówki, przejścia przez jakieś przeszkody gdzie mocno naciągamy szwy, nieprawidłowo dobrany rozmiar (za ciasne, za krótkie lub dużo za luźne).Uważaj też przy wkładaniu stóp w skarpety aby za mocno nie ciągnąć za nogawkę, bo możesz ponaciągać szwy na łączeniu skarpeta/śpiochy. Wówczas pojawia się przeciek na łączeniu, który jest bardzo trudny do naprawienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasjan Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dziękuje bardzo za rady! Są bardzo przydatne! Rozmiar mam dobrany bardzo dobrze (tak czuje przynajmniej) nigdzie nie są za luźne ani opięte. No troche kilometrów zrobią ale narazie jestem dobrej myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Dzień dobry. Czy ktoś miał doczynienia z DAM Dryzone Breathable Chestwader? Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasjan Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Jako nowy użytkownik woderów oddychajacych mam pytanie. Mam wodery Scierra Helmsdale, buty Simms Freestone. I najpierw zakladam wodery potem na ta skarpete neoprenowa nakladam gruba skarpete i potem zakladam but, sznuruje dokladnie i zakladam nogawke na but. Nogi mam suche ale woda jest w bucie. Czy to noramlne? Czy nie powinno byc tam tej wody i ja cos zle robie? Czyliw takim razie po każdym brodzeniu musze suszyc buty. Wczesniej tylko w neoprenach chodziłem ze zintegrowanym butem więc tam było sucho (o ile szczelnie bylo ). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 To normalne, przy śpiochach woda zawsze będzie w bucie, ważne żeby miała z niego ujście przy wyjściu na ląd. Tak są te buty zaprojektowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasjan Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 No wyjscie jest ale but mokry w srodku. No nic bede suszyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 No wyjscie jest ale but mokry w srodku. No nic bede suszyl.Jeśli zależy Ci na suchych butach to najpierw załóż buty w później śpiochy... przepraszam nie mogłem się powstrzymać A tak na poważnie, wszystko jest okej.Tylko ciekawi mnie po co jeszcze ta wełniana skarpeta pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Jeśli zależy Ci na suchych butach to najpierw załóż buty w później śpiochy... przepraszam nie mogłem się powstrzymać A tak na poważnie, wszystko jest okej.Tylko ciekawi mnie po co jeszcze ta wełniana skarpeta pośrodku? Niektórzy używają dodatkowej skarpety w celu ochrony tej neoprenowej od śpiochów. Skarpeta śpiochów nie ociera się o wnętrze buta, ma ograniczony kontakt z piachem itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasjan Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Dokładnie tak jak kolega pisze. No i wygodniej jest jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baitcasting Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Witam.Panowie potrzebuje pomocy.Szukam w miarę dobry ale nie za drogich śpiochów do brodzenia w rzece pstrągowej.Mam 170 cm wzrostu i jestem dość szczupły. Generalnie budżet do 500 zł Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Listopada 2020 przez Baitcasting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Witam.Panowie potrzebuje pomocy.Szukam w miarę dobry ale nie za drogich śpiochów do brodzenia w rzece pstrągowej.Mam 170 cm wzrostu i jestem dość szczupły.Generalnie budżet do 500 zł Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Polaczone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Witam.Potrzebne śpiochy oddychające z budżecie 350zl...Coś polecicie? Może coś z Ali? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Jaxon w kraju kupisz za tę cenę. Wyglądają bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi