Barti96 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Czy w tym przedziale cenowym znajdę ciekawszą propozycję? https://www.decathlon.pl/p/spodniobuty-wedkarskie-caperlan-500-pvc/_/R-p-197172 https://allegro.pl/oferta/spodniobuty-oddychajace-dam-dryzone-m-16968005096 Zastanawiam się tylko czy neoprenowa skarpeta nie będzie potencjalnym źródłem przecieków Decathlon sobie odpuść przerabiałem temat 3 komplety tandeta …Polecam zdecydowanie śpiochy z firmy vision mega jestem zadowolony, śmiało w razie problemów wysyłasz i ci naprawiają.Śpiochy z mikado też są całkiem spoko 2 sezony obskoczyłem ale przesiadłem się na śpiochy i buty vision. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Decathlon sobie odpuść przerabiałem temat 3 komplety tandeta …Polecam zdecydowanie śpiochy z firmy vision mega jestem zadowolony, śmiało w razie problemów wysyłasz i ci naprawiają.Śpiochy z mikado też są całkiem spoko 2 sezony obskoczyłem ale przesiadłem się na śpiochy i buty vision. No "pacz", a ja używam spodniobutów Deca od 2010 r... Szelki straciły tylko swoją pierwotną elastyczność... Używam naprzemiennie z oddychającymi śpiochami (ok. 50-60 wyjść rocznie, z tym że łowić na poważnie zacząłem od 2020 r.). Edytowane 31 Stycznia przez zeralda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henrik22 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) . Edytowane 31 Stycznia przez henrik22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia No "pacz", a ja używam spodniobutów Deca od 2010 r... Szelki straciły tylko swoją pierwotną elastyczność... Używam naprzemiennie z oddychającymi śpiochami (ok. 50-60 wyjść rocznie, z tym że łowić na poważnie zacząłem od 2020 r.).Głównie wyjść 50/60 to mam w przeciągu miesiąca/dwoch Miałem z Decathlonu 3 komplety (2x z gumiakiem i jedną parę ze skarpetą) dla mnie nie wypał przeważnie wszystko przeciekało wchodzac do wody, co nie znaczy ze twoje tez są złe.Ale jak w tej cenie coś ma kolega kupić to zdecydowanie lepiej wypadają mikado bądź lepiej grosza dopłacić i mieć już porządny ciuch na lata (omijając ostrężyny lub inne dziadostwo z kolanami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Czyli wychodzi, że chadzasz na ryby codziennie a czasem ok. 1,5 - 2 razy dziennie ;-) ?Nie będę bronił Częstochowy, nie używałem współczesnych wypustów. Może być jak ze wszystkim, produkcja coraz bardziej schodzi na psy...Jakoś nie chce mi się wierzyć, że śpiochy ze skarpetą neoprenową od Mikado mogą służyć dłużej od "gumiaka"... Edytowane 31 Stycznia przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Czyli wychodzi, że chadzasz na ryby codziennie a czasem ok. 1,5 - 2 razy dziennie ;-) ?Nie będę bronił Częstochowy, nie używałem współczesnych wypustów. Może być jak ze wszystkim, produkcja coraz bardziej schodzi na psy...Jakoś nie chce mi się wierzyć, że śpiochy ze skarpetą neoprenową od Mikado mogą służyć dłużej od "gumiaka"...Akurat śpiochy im się udały mikado mi się spisały elegancko ale akurat buty od nich to porażka, po 2 miesiącach użytkowania podeszwa out, dlatego zacząłem omijać klejonych podeszw w butach do brodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Odnośnie spodniobutów z decathlonu to raczej pozytywne opinie. Przyjaciel ma te "mieszane" cos jakby śpiochy ze spora ilością pcv, jest 3 razy w tygodniu na rybach i chodzi po gestych krzakach i ostrych jeżynach a brodziliśmy nie dawno . Ja miałem świeże freestony i jak musiałem kolce jeżyn wyjmować to serce bolało, ale nie przeciekał o dziwo.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Takie coś znalazłem https://taimen.pl/pl/products/wodery-negnon-omega-velorum-182386.html?param1=value1¶m2=value2&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqfe8BhBwEiwAsne6gYwkmAyEanhouVKhVZM . Ktoś miał styczność ? Jako alternatywa dla wyrobów z aliex.... czy to raczej to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Raczej to samo ???? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Zerknij na te https://hurch.pl/sklep/buty-do-brodzenia/wodery/gillie-lift/Używam ich intensywnie po krzakach trzeci sezon i super dają radę. Tu przynajmniej masz gwarancję i serwis.Zadzwoń do chłopaków doradzą z rozmiarem. Pozdrawiam Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Zerknij na te https://hurch.pl/sklep/buty-do-brodzenia/wodery/gillie-lift/Używam ich intensywnie po krzakach trzeci sezon i super dają radę. Tu przynajmniej masz gwarancję i serwis.Zadzwoń do chłopaków doradzą z rozmiarem. Pozdrawiam Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Dokładnie pisałem dużo wyżej, tak samo używam tego modelu i godne polecenia a dodatkowo istnieje serwis gwarancyjny oraz po gwarancyjny.Także czasem lepiej dołożyć parę grosików i kupić coś dobrego sprawdzonego niż potem kupować co rusz tańsze modele.Jak najbardziej vision do polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Raczej to samo Nie do końca, widzę, że te Taimeny mają coś w rodzaju podeszwy na skarpecie neoprenowej. W tańszych wypustach od Chinoli tego nie uświadczysz (one zaczynają puszczać głównie przez skarpety). P.S. A Visiony też polecam, serwis najlepszy w kraju. Edytowane 3 Lutego przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Od lat używałem gumowych na szelkach Jaxon pro, wzmacniane na kolanach.Nie do zdarcia, ale jak to gumiak, pocę się w tym niemiłosiernie.Miałem właśnie pytać o jakieś fajne oddychające.Podane wyżej Vision, 1k polskich cebulionów (na promocji).Ale jak nie ma nic tańszego i też dosyć niezniszczalnego...? mus to mus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Od lat używałem gumowych na szelkach Jaxon pro, wzmacniane na kolanach.Nie do zdarcia, ale jak to gumiak, pocę się w tym niemiłosiernie.Miałem właśnie pytać o jakieś fajne oddychające.Podane wyżej Vision, 1k polskich cebulionów (na promocji).Ale jak nie ma nic tańszego i też dosyć niezniszczalnego...? mus to mushttps://hurch.pl/sklep/buty-do-brodzenia/wodery/tool-waders/ Tutaj masz linka do tych których ja używam, fajna cena bo promocja z 1220 na 855 więc kozak ja sobie wziąłem drugie na zapas, możesz śmiało do vision Polska napisać na fb fajna obsługa doradzi ci na pewno albo jescze lepiej jak byś dobrał u nich buty to jeszcze ci obniżą cenę i to sporo (ja tak zamawiałem dobrałem buty i miałem w sumie mega mega mega dużą obniżkę i kolce butów warte 100 zł gratis).I też na duży plus vision ma to że nie mogłem dopasować rozmiaru buta zamówiłem za duże to wysłali mi darmową wysyłka 2 szt butów z roznymi rozmiarami, dopasowałem sobie na spokojnie w domu i te które nie pasowały po prostu odesłałem.Więc u nich nie ma problemu że zły rozmiar zamawiasz i musisz odesłać i czekać aż do nich dojdą żeby ci wysłali inny rozmiar wysyłają parę szt butów mierzysz i odsyłasz. Także na cenę też trzeba czasem przymknąć oko bo lepiej kupić raz w dobrze niż co rusz cos innego, jak było w moim przypadku 3 szt z Decathlonu i 1 szt z mikado i więcej wydałem niż za vision śpiochy i buty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego No "pacz", a ja używam spodniobutów Deca od 2010 r... Szelki straciły tylko swoją pierwotną elastyczność... Używam naprzemiennie z oddychającymi śpiochami (ok. 50-60 wyjść rocznie, z tym że łowić na poważnie zacząłem od 2020 r.).Potwierdzam, te z Decathlonu że zintegrowanym kaloszem nie do zarżniecia. Mam i używam intensywnie z 7 lub 8 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek J Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Wczesniej był tu temat o rozmiarze szczególnie wysokosci w kroku. Ile powinno byc luzu by swobodnie kleknąć wejść na brzeg. 7 - 10 cm. Teraz pytanie . Mam tą wysokość w kroku 97 cm i co polecicie ? Z luzem to bedzie powiedzmy 105 cm. Nie chcę wydać majątku a tylko droższe modele mają więcej rozmiarówki ale też te podwójne longi nie mają takiego rozmiaru do jajek. Edytowane 5 Lutego przez Marek J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Wczesniej był tu temat o rozmiarze szczególnie wysokosci w kroku. Ile powinno byc luzu by swobodnie kleknąć wejść na brzeg. 7 - 10 cm. Teraz pytanie . Mam tą wysokość w kroku 97 cm i co polecicie ? Z luzem to bedzie powiedzmy 105 cm. Nie chcę wydać majątku a tylko droższe modele mają więcej rozmiarówki ale też te podwójne longi nie mają takiego rozmiaru do jajek.Musisz podać rozmiar jajek [emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henrik22 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Witam czy używa ktoś tych śpiochów z temu? Możecie coś na ich temat powiedzieć? Jak z tym ozmiarówką? Edytowane 6 Lutego przez henrik22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Cześć!! Panowie olbrzymią prośba o pomoc/doradztwo. Poszukuję spodniobutow w rozmiarze XXL, ale z luzem na łydce..tak się składa ,że spory ze mnie człowiek i żadne spodniobuty oprócz starych wysłużonych dechatlonowcow nie wchodzą mi na łydę...generalnie brzucha nie mam ,ale gira dosyć zacna. Jest tu ktoś kto miał podobny problem?Przymierzałem ostatnio z 6 rodzai od spichow po przez zwykle gumowce i lipa... Jest na rynku coś w dużym rozmiarze co mógł bym sprawdzić ?Będę bardzo wdzięczny za polecenie czegokolwiek... Pozdrawiam Paweł Edytowane 7 Lutego przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Simms Tributary.Mam XLS i są ok.Łydkę mam zacną.Jeszcze masz wersję King.Pozdrawiam.Mariusz.P.s sprawdź rozmiarówkę Simms można coś dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumi Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Panowie zachęcony opiniami Visiona, zrobiłem research i odziwo mają firmę rzut beretem od Krakowa, więc pojechałem, Kawą poczęstowali, moich oczekiwań wysłuchali, spodni wyprzymierzałem, buty również dobrałem i mam. Wybór padł na Tool Relief. Oczywiście cenę też zrobili taką, coby dwie strony były zadowolone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Cześć!! Panowie olbrzymią prośba o pomoc/doradztwo. Poszukuję spodniobutow w rozmiarze XXL, ale z luzem na łydce..tak się składa ,że spory ze mnie człowiek i żadne spodniobuty oprócz starych wysłużonych dechatlonowcow nie wchodzą mi na łydę...generalnie brzucha nie mam ,ale gira dosyć zacna. Jest tu ktoś kto miał podobny problem?Przymierzałem ostatnio z 6 rodzai od spichow po przez zwykle gumowce i lipa... Jest na rynku coś w dużym rozmiarze co mógł bym sprawdzić ?Będę bardzo wdzięczny za polecenie czegokolwiek... Pozdrawiam PawełSprawdź rozmiarówkę simmsa. Są podane na steonie sprzedawcy np hunt fish. Co to znaczy spory? Wysoki? Szeroki? Ja np mam 187cm i ok 90kg. Brzucha brak ale noga 47. Wszedłem w simms Freestone L(12-13) . To do spacerów nad rzeczką. Bo do brodzenia za trotkami w morzu już 2 pary skarpet raczej odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca (edytowane) Ja złego słowa na śpiochy z Decathlonu nie powiem.Używam takich https://www.decathlon.pl/p/spodniobuty-wedkarskie-caperlan-500-br-s-oddychajace/_/R-p-311582?mc=8555169&c=Be%C5%BCowyOd dwóch sezonów. Muszę jednak dodać, że śpiochy raczej dla szczupłych osób. Mają wąskie nogawki Edytowane 4 Marca przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Sprawdź rozmiarówkę simmsa. Są podane na steonie sprzedawcy np hunt fish. Co to znaczy spory? Wysoki? Szeroki? Ja np mam 187cm i ok 90kg. Brzucha brak ale noga 47. Wszedłem w simms Freestone L(12-13) . To do spacerów nad rzeczką. Bo do brodzenia za trotkami w morzu już 2 pary skarpet raczej odpadająNa stronie Simmsa jest szczegółowa informacja o rozmiarach ciała i odpowiadającym im rozmiarom woderów. Można sobie także za drobną dopłatą zamówić indywidualny rozmiar skarpety w woderach. Ja przykładowo mam wodery XL, a zamówiłem skarpetę o rozmiarach 9-11. Men's Freestone® Z Waders - Stockingfoot | Simms Fishing Products Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TematRzeka Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Siemka, uzywa ktos Black Cat Spodniobuty Green L, te za 600zl zl z pleciony? Cena niska ale jak z jakoscia, ktos moze cos powiedziec? A i jak tu z rozmiarowka? Jak raz z mikado zamowilem XL to doslownie jak w worku wygladalem a mam 190cm i 90kg. Edytowane 6 Kwietnia przez TematRzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi