Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Ponoć zwykłe cienkie i badziewne skarpetki pomagają, nie sprawdzałem osobiście, ale widziałem u kolegi i chwalił rozwiązanie

Pewnie pomagają, ale w piaszczystej i kamienistej wodzie kilka godzin zamorduje taką skarpetę. Jak pojedziesz na parę dni to będzie kłopot. Neopren wytrzymuje około 400-500 godzin brodzenia.

Ponoć zwykłe cienkie i badziewne skarpetki pomagają, nie sprawdzałem osobiście, ale widziałem u kolegi i chwalił rozwiązanie

Pewnie pomagają, ale w piaszczystej i kamienistej wodzie kilka godzin zamorduje taką skarpetę. Jak pojedziesz na parę dni to będzie kłopot. Neopren wytrzymuje około 400-500 godzin brodzenia.

Okrągły tydzień łażenia po Sanie potrzebny, by zmóc parę obleśnych skarpetek z reala za 5 złotych naciągniętych na neoprenowe. Czuwaj!

Ja ma takie - http://www.simmsfishing.com/site/freestone_stockingfoot_12.h tml

Wytrzymały 3 razy Mongolię, 6 razy Rosję, 2 razy Amerykę Pd. Od czasu do czasu śmigam też po krzakach u nas. Wyblakły, mają postrzępione szwy, ale nic nie cieknie. Sześć lat, około 400 godzin rocznie w wodzie, cóż więcej powiedzieć?

Ja ma takie - http://www.simmsfishing.com/site/freestone_stockingfoot_12.h tml

Wytrzymały 3 razy Mongolię, 6 razy Rosję, 2 razy Amerykę Pd. Od czasu do czasu śmigam też po krzakach u nas. Wyblakły, mają postrzępione szwy, ale nic nie cieknie. Sześć lat, około 400 godzin rocznie w wodzie, cóż więcej powiedzieć?

Ja to chyba też jakieś simmsy nabędę , praktycznie nowe mam Greys Platinum i skarpeta przecieka :wacko: A byłem w nich 5X tyko :huh:

Tomek,- jak chodzi o niemieskie sklepy to poszukaj koniecznie w firmie HART są niedrogie seris działa,- po niemiecku i kilku moich kumpli je ma i chwali ja mam od nich wodery,- są zajebiste!

Jak szukasz w polsce w ostatnim czasie świetne opinie zbiera jeden z modeli Sierry, jak chcesz to sie dowiem który.

Tomek,- jak chodzi o niemieskie sklepy to poszukaj koniecznie w firmie HART są niedrogie seris działa,- po niemiecku i kilku moich kumpli je ma i chwali ja mam od nich wodery,- są zajebiste!

Jak szukasz w polsce w ostatnim czasie świetne opinie zbiera jeden z modeli Sierry, jak chcesz to sie dowiem który.

zaoftopuje troszke sa w niemczech po sklepach wyroby firmy HART?

Bo tutaj widzialem kiedys super spodnie mysliwskie ich produkcji (gruby kevlar na kolanach i tylku a reszta z cordury chyba) nigdzie nie moglem znalezc ich www a kazdy sklep w irlanii ma conajmniej 1 rzecz z ich asortymentu i kazy mowi, ze dystrybutora nie ma...

• 4 miesiące temu...

masz na mysli firmy produkujace/sprzedajace pod swoja marka spodniobuty wedkarskie ? to lista bedzie dluuuuuga w zasadzie dowolna firma robiaca akcesoria ma jakis model. Moglbys sprecyzowac?

to troszke jakbys poprosil o spis firm, ktore robia wirowki, albo"zylke 40tke"

Edytowane przez gooral

Również polecam solvkroken, koniecznie wybieraj większy rozmiar! To nie garnitur Musisz mieć portki luźne, jak nie ponaciągasz ich na szwach to posłużą kilka sezonów. Ostatnio jest problem z dostępnością w trotce nie ma od dawna w fm kupiłem ostatnią parę :)  może koledzy Ci jeszcze coś podpowiedzą bo to bardzo zacne gatki.

Bez urazy, ale chodzi mi o typowe śpiochy, osobno spodnie i osobno buty, nie pytam o spodnie neoprenowe.

Nie wiem czemu są aż tak drogie? od 500 do ponad 1000zł. za same śpiochy.

no i dalej twierdze ze wiekszosc firm takie ma. A watkow typu jakie spodniobuty bylo pierdylion.

A takie drogie sa bo ludzie za nie tyle placa - jakby ich nikt nie kupowal bo za drogie to by stanialy.

A wracajac do watku znam wiele firm, ale co ci da ich wymienianie?

chcesz cos dobrego a taniego wszyscy polecaja solvkrokena. Jua osobiscie mam juz kilka lat patagonie i jestem zadowolony potrojnie - jako jedyne zmiescily moja dupe w srodku, mam je juz kilka lat (kupilem je gdzies w 2009 lub2010) i dalej daja rade (lekko sie przytarly, ale kilka kropli aqua sure zalatwilo sprawe), udalo mi sie je kupic w bardzo dobrej cenie (ze sklepowego 450 euro za buty ze spodniami ja dalem 250).

Co do tanich to kolega kupil orvisy za okolo 100euro i juz ze 2 lata sie trzymaja a kleka na kamienach etc...)

Hej

Spiochy też mi padły, lub jak je nareperuję to jeszcze może kilka tygodni pociągną

Solvkrokenów znaleźć nigdzie nie mogę.

Jakies sugestie, czegoś co nie będzie żal w soli i po kamieniach ciorać?

Wstępnie na oku najtańsze orvisy, ktoś miał i endury używał?