foxy77 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Witajcie, mam zamiar kupić nowe śpiochy, nie zamierzam też wydać kupę kasy na to. Mam na celu dwa modele http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-orhon-waders-taimr-boots/67lubhttp://hurch.pl/zestaw-hopper-felt-sole-p1113.htmlwcześniej miałem Taimen Team Waders i o nich złego słowa powiedzieć nie mogę a lekko u mnie nie miały.czy jest ktoś kto używa może jakiś z modeli śpiochów z linków które podałem? Może jakaś opinia pomoże mi w zdecydowaniu się na Taimeny lub Visiony Edytowane 8 Września 2016 przez foxy77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Witajcie, mam zamiar kupić nowe śpiochy, nie zamierzam też wydać kupę kasy na to. Mam na celu dwa modelehttp://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-orhon-waders-taimr-boots/67lubhttp://hurch.pl/zestaw-hopper-felt-sole-p1113.htmlwcześniej miałem Taimen Team Waders i o nich złego słowa powiedzieć nie mogę a lekko u mnie nie miały.czy jest ktoś kto używa może jakiś z modeli śpiochów z linków które podałem? Może jakaś opinia pomoże mi w zdecydowaniu się na Taimeny lub VisionyWielokrotnie przekonałem się, że skoro coś się sprawdza i pasuje, to lepiej nie kombinować i wybrać ponownie taki sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Sam mam Simmsy G4 Z i nie ma co gadać - rewelacja. O wydanej na nie kasie wolę już nie wspominać, bo lepiej zapomnieć. Kupiłem je po fatalnym doświadczeniu z portkami Tajmena, których skarpety neoprenowe puściły dzień po dniu - najpierw lewa, później prawa, w czasie, długo wyczekiwanego, wyjazdu nad San. Szczęście, że był to upalny koniec sierpnia i woda nie była aż tak zimna, więc łowiłem na mokro. Tajmeny nie przetrwały pełnych 2 lat, mimo, że użyłem ich dosłownie kilkanaście razy, bo na mojej rzeczce na codzień nie brodzę. Początkowa radość z wydatkowania na "gacie" - "zaledwie" ok. 800 zł. zmieniło się w poczucie wywalenia tej kasy w błoto. Niestety, ale w moim przekonaniu wodery to zakup, na którym nie warto robić pozornych oszczędności. Nie namawiam do kupna Simmsów G4, bo drogo jak nieszczęście, ale wiem, że można już pokombinować z poszukiwaniem w dobrej cenie nieco starszego modelu G3, który z pewnością gorszy nie jest. Bardzo dobre opinie słyszałem też o woderach Orvisa , tych wyższych. Edytowane 8 Września 2016 przez robert.bednarczyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ktoś ma jakieś doświadczenie ze śpiochami D.A.M. Hydraforce G2 i może coś skrobnąć jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Nikt nic nie pisze o D.A.M.wiec może coś ktoś napiszę o PATAGONIA RIO AZUL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Patagonia - tu coś znajdziesz: https://www.yellowstoneangler.com/index.php/gear-review/2013-wader-shootout-best-waders-simms-g4-simms-g3-patagonia-rio-gallegos-orvis-silver-sonic-dan-bailey-guide-ultra-redington-aquaz-cabelas-bootfootsDo tego na kilku amerykańskich forach widziałem jakiś wpisy.Ja mam pro guide III ... maja już 6 lat, kilometry na Sanie, Dunajcu, Bośni, i innych mniejszych i większych rzeczkach. Dopiero w ostatni weekend zaczęły puszczać na łączeniu skarpety z gore-texem. Ogólnie gacie pancerne ...Wcześniej maiłem najniższy model -Endura...3 czy 4 lata chodzenia i najmniejszego problemu. Ogólnie z Orvisem nigdy problemów nie było, a trochę ich sprzętu przerzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Dzięki. Bardzo fajny artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Wiem, że temat już był wałkowany jednak za dużo informacji na temat tych dwóch spioszków nie znalazłem:Scierra CC3XPTaimen Sonic River WadersChce się przerzucić z gumowych spodniobutów i właśnie zastanwiam się które z tych budżetowych śpiochów będą lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Wiem, że temat już był wałkowany jednak za dużo informacji na temat tych dwóch spioszków nie znalazłem: Scierra CC3XP Taimen Sonic River Waders Chce się przerzucić z gumowych spodniobutów i właśnie zastanwiam się które z tych budżetowych śpiochów będą lepsze? Swoja przygode z oddychaczami zaczynalem wlasnie z 3 warstwowymi Scierra. Nie wiem jaki to tam dalej byl model.Takie z kieszonka z przodu.Potem przyszly Vision Ikon i to byl krok na plus. Lepiej oddychaja, lepiej schna po lowieniu. Sa trwalsze w konfrontacji z kolcami jezyn i innych roslin.Te scierry kupowalem za jakies 120 Euro w Niemczech. Nie byl to zly zakup za ta kase.Mysle, ze w zastosowaniach mniej hardcore niz moje pstragowe spacery te Scierry, w cieplejszych porach roku to moze byc sensowny wybor o dobrej relacji ceny do jakosci... Tych drugich, o ktore pytasz nie mialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A ktoś moze poleci dobre cieplne neopreny ?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Wszystkie neopreny jak nie ciekną są ciepłe trudniej trafić na nie cieknące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 No o takie wyjątkowe mi chodzi :-) myslalem o caperlamach, albo o Vision sub zero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Kup sub zero. Polecam ,moje wytrzymały bez jakiegokolwiek przecieku bardzo długo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Panowie pomóżcie bo im więcej czytam tym mniej wiem. Szukam śpiochów z przeznaczeniem na moczenie w solance za trocią jak i w styczniu łażenia po rzekach. Na Simmsy mnie nie stać więc zostały dwie opcje które mają dobry serwis: - Caperlan 5C za 150 euro;- Vision Ikon za 225 euro. Warto dopłacić do Visionów? Muszę kupić jeszcze jakieś buty więc skłaniam się raczej do Caperlanów ale może warto jednak iść w Visiony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ja właśnie zamówiłem Visiony z tym że neoprenki , nowy model Subzero II Po 4 grudnia dam znać jak wypadły w solance ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Czy warto dopłacać, to pojęcie względne. Różnica w cenie nieduża.Te Caperlany to z Decathlonu tak? W razie ewentualnej reklamacji wymieniają je od ręki czy naprawiają? Jeśli wymieniają od ręki bez gadania, to chyba opcja nr 1, jeśli nie - opcja nr 2. Edytowane 24 Listopada 2016 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Raczej wymieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Zamówiłem ostatecznie Caperlany. Były tylko w rozmiarze 2XL zobaczymy jak przyjdą czy dobre bo na miejscu w Berlinie nie były dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Albo i nie wymieniaja i nie uznaja reklamacji bo uzywane na lądzie A wada typowa dla tego modelu ciekna w kroku na szwach Edytowane 29 Listopada 2016 przez Adrian K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroksik Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Witam was serdecznie, chciałbym się dowiedzieć czy macie jakieś doświadczenie z firmą Hodgman? Chciałbym kupić śpiochy Hodgman Aesis Zip oraz buty Hodgman Vion. Czy jesteście w stanie mi coś powiedzieć o tych produktach? Z góry dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dziś dotarły do mnie Caperlany Respi 5C. Wrażenie mega pozytywne - bardzo gruby materiał. Naprawdę pancerna konstrukcja, zobaczymy czy w boju też. Wydają się jedynie jakieś szerokie - mam 2XL i bierceps ale i tak są dość szerokie w brzuchu i klacie choć dołączony pas pozwala je sporo zwęzić. Mierzyłem tylko na koszulkę a na morskie łowienie troci trzeba nafutrować warstw odzieży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodeek Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Cześć, czy ktoś coś słyszał na temat nowych spodniobutow oddychajacych z firmy mikado? W sumie to nowy produkt i oprócz recenzji na stronie mikado nic ciekawego nie znalazłem. Myślicie ze warto dać szanse i zainwestować te 500zl? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 W mikado nie warto. Tak samo jak np w jaxona. Jeden wielki badziew. Dołóż kilka złotych kup Vision ikony np. A napewno po zakupie nie pożałujesz dołożonych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Co do moich Caperlanów to potwierdzę opinię jako napisał Hlehle na swoim blogu co do dziwnej rozmiarówki skarpety. Normalnie w butach noszę rozmiar 44-45. Tu mam rozmiar śpiochów XXL które niby mają skarpetę 46-47 a na moja nogę jest akurat. Podobnie miałem w neoprenach Cormorach - kalosz na 44/45 był za mały a 46/47 jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 chyba od dziś dobre ceny rano jeszcze nie było http://www.taimen.com/pl/pl/category/wodery/77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi