Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Moje decathlonowskie uzytkuje trzeci sezon i sa ok. Na razie nie ciekna. Z tego co widze trzeba kupowac buty ze dwa nr wieksze to skarpeta sie tak nie tyra. Jedynie buty w tym roku zmienie. Mysle o taimenu onon wading boots. Uzytkuje ktos?

Edytowane przez wujek

Szukając pomału następców obejrzałem dziś w sklepie to:

http://www.hodgman.com/hodgman-waders-chest-waders/hodgman-h5-stocking-foot/1347869.html

Wydają się być niezłe. Pancerne nogawki jak w Respi ale góra delikatniejsza. Fajne skarpety miały. Grubsze sporo os moich Respi. Cenowo coś koło 250 Euro. Ma ktoś ten model?

Mała aktualizacja nt moich Decathlonowskich Respi 5C. Wczoraj byłem pomachać sznurem i wszedłem prawie po pachy. Niestety zaczęły ciec na szwie w pasie. Jest to miejsce gdzie szew się marszczy gdy zapinam pas zmniejszający szerokość. Widocznie sztywny materiał pękł na łączeniu pod szwem i leje. Dotychczas zawsze miałem na śpiochach kurtkę więc pewnie to zatrzymywało nieco wodę a wczoraj na śpiochach była tylko kamizelka. Jadę w czwartek na święta i jeszcze je zostawię ale po powrocie zwracam do sklepu. Kupiłem tu w Niemczech i liczę że ich polityka gwarancyjna jest taka jak w Polsce. Pytanie tylko co dalej? Myślę o Vision Kura, może będą wytrzymalsze nić opisywany przez Guza model Ikon.

Cześć :)

Polityka reklamacyjna Decathlon jest jednolita na całym świecie :)

Z dostępnych w tej chwili śpiochów powinny być Graysy i Daiwy. Pod koniec kwietnia wjadą poprawione C3 i nowy model Caperlana, cena będzie oscylowała z tego co pamiętam coś koło 700 pln ;)

• Like 2

Moje decathlonowskie uzytkuje trzeci sezon i sa ok. Na razie nie ciekna. Z tego co widze trzeba kupowac buty ze dwa nr wieksze to skarpeta sie tak nie tyra. Jedynie buty w tym roku zmienie. Mysle o taimenu onon wading boots. Uzytkuje ktos?

Kumpel kupił w zeszłym roku, sznurówki się wysypały, ale to nic nadzwyczajnego i pękł nit mocujący oczko do sznurówek. Naprawa u szewca 5 plnów. łącznie koło 30-40  wyjść z tego co pamiętam.

Edit: nie Onon tylko GTR

Edytowane przez Pavko

Co do Decatlonowskich Respi 5C wiem że mają być zastąpione najwyższym nowym modelem,a w sprzedaży mają się znaleźć pod koniec kwietnia. 

Jak by kogoś interesowały informację odnośnie Caperlanów Respi 5C to  jak zjedzie troszkę w dół na tej stronie http://www.salmoklub.pl/strona-glowna,32.html to znajdzie mój test tych gacie. Do dnia dzisiejsze podtrzymuję to co tam napisałem polecam i polecam ten produkt. .

Edytowane przez jasiekcom

Kumpel kupił w zeszłym roku, sznurówki się wysypały, ale to nic nadzwyczajnego i pękł nit mocujący oczko do sznurówek. Naprawa u szewca 5 plnów. łącznie koło 30-40  wyjść z tego co pamiętam.

Edit: nie Onon tylko GTR

Dzięki, dużo nie brodzę więc widze że będa ok.

Jak się łowi w śpiochach w lecie ? Chodzi mi o wyjścia nad Wisłę gdzie nie zawsze będzie możliwość wejścia do wody i kilka miejscówek będę obrzucał z brzegu w temperaturze ok. 20-25 stopni - czy się ugotuję w tych portkach ?  Może lepiej kupić model śpiochów do pasa - przynajmniej góra nie będzie się pociła. 

Ja na sezon letni kupiłem vision ikon hip żeby nie gotować jajec. W większości przypadków nie wchodzę głębiej niż po kolana więc mi styka. W lecie jest nie do wytrzymania w normalnych śpiochach. W wodzie jak stoisz to jeszcze ok, ale wędrówki po brzegu to męka.

Właśnie takie, tyle że cena jest nabita prawie 400% od standardowej to już bym wolał dołożyć na coś cieplejszego deko. Za stówę to tak jakbyś miał kupić jabola w cenie czystej 0,5 l Stocka (która swoją drogą jest przepyszna)- bandytyzm w czystej postaci.

• Like 1

Piotrek,

po pierwsze, jako nagroda Złota Łopata ;) :D

po drugie, czy nie lepiej kupić coś z Lemigo lub Jaxona ?

A ja uwielbiam takie wykopy i szczerze dziękuję poszukującemu za to co zrobił. Dlaczego ? Ano dlatego, że wolę przeczytać w jednym temacie na powiedzmy 10 czy nawet 50 stronach o interesującym mnie produkcie, aniżeli przekopywać się przez dziesiątki wątków, w których często nic nie ma ...

Edytowane przez SlawekNikt

Właśnie takie, tyle że cena jest nabita prawie 400% od standardowej to już bym wolał dołożyć na coś cieplejszego deko. Za stówę to tak jakbyś miał kupić jabola w cenie czystej 0,5 l Stocka (która swoją drogą jest przepyszna)- bandytyzm w czystej postaci.

Przepyszny to jest wyrób rękodzielniczy, a nie jakieś stolce :P