Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

@coma, mam te gacie dobry miesiąc. Kupiłem je w zamian za Respi 3C z Decathlonu, które chyba po drugim wypadzie zaczęły cieknąć w kroku. W tym samym budżecie Scierra wydaje się być dużo lepiej uszyta. Grubszy materiał, lepsze szelki, pasek, kieszeń wewnętrzna czy szwy robią na prawdę dobre wrażenie. Przez ten miesiąc gacie intensywnie nosiłem przez 2 weekendy i jeszcze jakiś lokalny wypad z muszką obleciały. W sumie pewnie jakieś 20 godzin stania w wodzie. Trochę przedzierania się przez chabazie. Zjazd na dupie ze skarpy, bobrową dziurę i jeżyny też zaliczyły. Nic nie cieknie :) Jak na tak krótki okres ich posiadania to jestem bardzo zadowolony. Jedyne do czego mogę się przyczepić to haczyki na końcach nogawek które zapina się do sznurowadeł. Są zbyt miękkie i się rozginają ... Tyle na ten czas ode mnie :) Pozdrawiam - Grzesiek  

• Like 4

@coma, mam te gacie dobry miesiąc. Kupiłem je w zamian za Respi 3C z Decathlonu, które chyba po drugim wypadzie zaczęły cieknąć w kroku. W tym samym budżecie Scierra wydaje się być dużo lepiej uszyta. Grubszy materiał, lepsze szelki, pasek, kieszeń wewnętrzna czy szwy robią na prawdę dobre wrażenie. Przez ten miesiąc gacie intensywnie nosiłem przez 2 weekendy i jeszcze jakiś lokalny wypad z muszką obleciały. W sumie pewnie jakieś 20 godzin stania w wodzie. Trochę przedzierania się przez chabazie. Zjazd na dupie ze skarpy, bobrową dziurę i jeżyny też zaliczyły. Nic nie cieknie :) Jak na tak krótki okres ich posiadania to jestem bardzo zadowolony. Jedyne do czego mogę się przyczepić to haczyki na końcach nogawek które zapina się do sznurowadeł. Są zbyt miękkie i się rozginają ... Tyle na ten czas ode mnie :) Pozdrawiam - Grzesiek

Super, dziękuję za Twoją pomoc.

To jak już będziesz miał napisz jakie odczucia na sucho i po wypróbowaniu w boju :)

Jasna sprawa, tylko troche wątpie czy w tym roku jeszcze bede wlazil do jakiejs rzeki w moim rejonie bo ich poziom jest troche za wysoki :(

Jezeli chodzi o wrazenia na sucho to powiem Ci tylko ze spedzilem 10h w gaciach z takiego samego materialu (drodząc i chodząc na sucho)

majac pod spodem bojowki i zero potu.

Wchodzac do zimnej wody jednak nalezaloby koniecznie zalozyc cos ocieplajacego. 

(Vision Ikon np. jest chyba troche grubiej uszyty). 

Edytowane przez sarenkazaglady

Ja ostatnio używam najnowszy wypust Jaxon i jestem mega pozytywnie zaskoczony jakością, super galoty, estetyczne, ciemnostalowe, oddychają i nie ciekną, do tego zrobiłem w nich już tyle km po lesie, że śmiało mogę uznać skarpety za wybitnie mocne. 

Hi,hi. Modne się stają. Też w nich pląsam po wodzie  :lol:  :)  :lol:

Edytowane przez popper
  • Like 1

Również mam tę jaxony.

Na tyłku były może z 10razy i jak na razie ok. Nie ciekną

Rozmiarów ja jest mocno zaniżona. Na siebie wziąłem rozmiar "M" i są dobre możne nawet ciut luźne.

Jaki masz wzrost i nr .nogi? Gdzie mozba dostac je w dobrej cenie, :)