Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

180cm i rozmiar buta 42.

W gacie wchodzi stopa ze skarpeta i jest OK a nawet trochę luźno

To ja mam te same wymiary. I nawet imię to samo :D Ale chyba jednak zdecyduję się na Scierrę, cena w zasadzie ta sama co za jaxony a mają np. dodatkową kieszeń z przodu. Poważnie zastanawiam się też nad śpiochami Traper, za 500 zł można je kupić w promocji w zestawie z butami:

post-56372-0-51583200-1506933349_thumb.jpg

Edytowane przez coma

To ja mam te same wymiary. I nawet imię to samo :D Ale chyba jednak zdecyduję się na Scierrę, cena w zasadzie ta sama co za jaxony a mają np. dodatkową kieszeń z przodu. Poważnie zastanawiam się też nad śpiochami Traper, za 500 zł można je kupić w promocji w zestawie z butami:

traper.jpg

Nie widziałem tych gaci.

Jaxony kupiłem z polecenia znajomego, który używa ich już jakiś czas.

Na plus w jaxonach na pewno jest 5warstw na nogawkach powyżej kolan.

Miałem je 15razy na tyłku, głównie chodzenie po krzakach nad Wisłą i na razie nie ciekną

• Like 2

• 4 tygodnie później...

http://www.taimen.com/lan/cou/product/taimen-stx-waders_99931405/103876 - ma ktoś jakieś opinie na temat tych gaci ? są w fajnej cenie teraz

Zapewne model budżetowy robiony dla wielu dystrybutorów  / inne znaki firmowe / przez te same maluśkie żółciutkie łapki  na tej samej maszynce. Cena jest bardzo nawet atrakcyjna. Co to tego dystrybutora / celowo nie pisze producenta /  to opinie są różne. Bywa że jednym ciekna po przymierzeniu a inni kilka lat łowią z suchymi jajkami.

Jadę juz drugi sezon w heavy havu i nic. Nie dbam o nie przesadnie i nie patrzę gdzie siadam Są naprawdę porządne. Wcześniej miałem ikony i po kilkunastu wyjściach strzeliła skarpeta na środku Łupawy...Vision wymienił mi na nowe i mam Ikony w zapasie, a czasem córka przywdzieje ☺

Potwierdzam, serwis na najwyższym poziomie.

• Like 1

Mam pytanko. Czy ktoś przerobił śpiochy "heavy-havu" z tego linku 

http://www.hurch.stronazen.pl/sklep/wyprzedaz/heavy-havu/

Tak moich dwóch kolegów miało i przerobili je :D a właściwie one przerobiły ich :D . Mieli chyba nawet po kilka par. Jeden się podał drugi dostał zwrot kasy z tego co pamiętam.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Czy ktoś z Was miał styczność z tymi portkami ? Ogólnie jakieś informacje na temat Taimena woderów.  Będę wdzięczny za informację.

http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-orhon-waders_99931963/104509

Nie wiem jakie masz wymiary, ale jeśli spasują to nie zastanawiaj się. http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=100601&offset=0

Nie wiem jakie masz wymiary, ale jeśli spasują to nie zastanawiaj się. http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=100601&offset=0

Na mnie byłyby idealne bo już miałem Orvisy, ale musiałem sprzedać.

Myślałem tez o spodniach do pasa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 5 tygodni później...

Witam,z tego co się dowiedziałem,bardzo słabe są te śpiochy dystrybutor ma,za to serwis na  poziomie,ale jakoś nie chciałbym co chwila odsyłać na naprawę,chyba zdecyduję się na Jaxona AB TUB

Też chciałem kupić te śpiochy Jaxona ale po przymiarce odpuściłem. Rozmiarówka skarpety jest jakaś dziwna. Noszę buty 44/45 a tu i w rozmiarze XL i XXL skarpety były duużo za duże. Jakby skrojone pod rozmiar buta 47 wzwyż. Ostatecznie w tym samym sklepie kupiłem Aquaz Rouge i te pasują super.

Dziwię sie że nikt nie poleca ubrań Taimena. Można wyrwać fajne ciuchy w przystępnych cenach. Polska firma a jakoś mało niej słychać. Ja zonie kupiłem śpiochy plus buty za ok 900zl i co prawda jeszcze w nich nie łowila ale wydają się ok. Niedługo będa ostro testowane. Ja dla siebie też wziąłem buty.

Edytowane przez wujek

• 2 tygodnie później...

No zobaczymy, oby czarnowidztwo się nie sprawdziło. Kiedy kupiłeś swoje, tzn w którym roku? Myślę że nie ma co generalizować bo widać że poszczególne egzemplarze różnie wytrzymują, jedni napiszą że łowili 3 lata inni że pół roku. W sumie to samo dotyczy również innych firm, o simmsach też były wpisy że szybko ciekną, o visionach nie wspomnę. Myślę że duże znaczenie ma użytkowanie ogólnie śpiochów i butów, jak są suszone, nie zmiętolone po łowieniu tylko wiszą rozciągnięte to na pewno wytrzymają dłużej. Poza tym przestałem kupować dopasowane śpiochy i buty, biorę większe przynajmniej o nr żeby mieć luz i żeby nic tarło, w bucie to samo, a zaleta taka że jak założe grubą skarpetę to jeszcze mam luz i nic nie ciśnie i nie zaburza krążenia. Normalnie noszę buty 42,5-43 ale kupiłem buty na 44. I usiąść normalnie można :) Jak ktoś ma dopasowane to jak siada, kuca, rozciąga szwy i nie ma bata żeby szybko nie zaczęły cieknąć.

Edytowane przez wujek