sucks_one Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Piotrek, dołożyłbym 2,5 paczki i wziął ten set: https://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-river-waders-2018-set-2/38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Piotrek, dołożyłbym 2,5 paczki i wziął ten set: https://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-river-waders-2018-set-2/38Tak, też rozważam ten model z tego ck wyczytałem glownie różni się ilością warstw bo ten stx ma 3 i oddychalność mniejsza. Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braco Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Co powiecie o takich na górskie rzeczki?https://www.decathlon.pl/spodniobuty-wds-5-id_8409262.html?gclid=EAIaIQobChMIt5yW_pWE4AIVRKmaCh3E-g0AEAQYAiABEgKBUfD_BwETo beda moje pierwsze spodniobuty. Łowić będę od wiosny do jesieni, max do pasa. Czy konieczne są osobne, solidne buty do brodzenia? Jeśli tak to macie jakieś ekonomiczne propozycje dla mnie? Nie wiem jak mnie wciągnie to brodzenie i wole zbyt dużo nie wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Co powiecie o takich na górskie rzeczki?https://www.decathlon.pl/spodniobuty-wds-5-id_8409262.html?gclid=EAIaIQobChMIt5yW_pWE4AIVRKmaCh3E-g0AEAQYAiABEgKBUfD_BwETo beda moje pierwsze spodniobuty. Łowić będę od wiosny do jesieni, max do pasa. Czy konieczne są osobne, solidne buty do brodzenia? Jeśli tak to macie jakieś ekonomiczne propozycje dla mnie? Nie wiem jak mnie wciągnie to brodzenie i wole zbyt dużo nie wydawać.Mam starszy model z butami od 4 lat. Dobre na przybrzeżny sajgon - są naprawdę pancerne i nie ciekną mimo złego traktowania. I tutaj kończą sie zalety Są ciężkie, mało rozciągliwe a przy upałach trzeba wsadzić co jakiś dupe do wody żeby się jajka na twardo nie ugotowały. Pot spływa po rowku przy temperaturze powyżej 20stopni. Buty są miekkie i słabo trzymają stopę. Zimą guma robi sie twarda a izolacja cieplna nie istnieje. W miarę komfortowo można ich używać w zakresie 10-20 stopni.Butow nie potrzebujesz bo sa zintegrowane ze spodniami. To spodniobuty a nie śpiochy.Trafiłem do tego wątku bo chcę je w końcu zmienić na oddychajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) No i na górskie rzeczki to buciki z kolcami albo filcem, tak więc te odpadaja. Śpiochy + buty. Na początek wystarczą buty BHP lub trekingi takie żeby dało się w nie kolce wkręcić. Łowiłem w takich BHP parę lat, zmieniłem na jakieś tanie do brodzrnia, a teraz łowię w simmsach. Jak miałbym drugi raz kupić byle jakie buty dedykowane do brodzenia to wolę za grosze kupić BHP. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie, potrzebna szybka rada. Lepiej wybrać Vision Tank nowe z gwarancją czy Simms Freestone nowe ale z gwarancją w stanach (czyli jakby bez gwarancji) z drugiej ręki? Śpiochy w zbliżonej cenie. Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 No i padło na Simmsy. Obym nie żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Łazi ktoś w Tank Waders od Visiona, jeśli tak to jak jest z ich jakością/trwałością?https://www.hurch.pl/sklep/brodzenie/wodery/tank-waders/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Łazi ktoś w Tank Waders od Visiona, jeśli tak to jak jest z ich jakością/trwałością? https://www.hurch.pl/sklep/brodzenie/wodery/tank-waders/Tanki od bardzo niedawna na rynku, więc ciężko będzie o opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Wiem że jest to temat milion razy wałkowany, do tego stopnia ,że im więcej czytam tym mniej wiem. Może ktoś z Was podpowie początkującemu brodzącemu, który chce się przestawić z stomilowskich woderów na oddychacze. Celuję w półke gdzieś do 1300zł - musi coś zostać na buty. https://bogdangawlik.pl/product-pol-15126-Hodgman-Wodery-H5.htmlvs.https://bogdangawlik.pl/product-pol-13775-Scierra-Wodery-X-Tech-20000.html Będą używane głównie na nizinnych rzekach... mniejszych i większych... błoto/krzaki itp nizinny folklor.Zależy mi na wytrzymałości. Fajnie gdyby się dało w tym chodzić (nie łowie całymi dniami w 3 miejscach)i żeby jajeczka się nie uparowały gdy słonko przyświeci. Pomozecie ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Za 1300 złotych to już można powybierać. Ja bym poszedł w vision gillie. Myślę że 10% zniżki dostaniesz jak zagadasz do nich i mieścisz się w budżecie. Tak na prawdę chodzi o ew serwis na miejscu w kraju i podejście do klienta. Pod tym względem vision nie do pobicia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Hodgman ma tak cienką skarpetę, ze dziurawi się jak staniesz na trawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peacock Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Bylem w posiadaniu spodniobutow Vision Icon i Havu. Obie pary to smietnik. Wymieniane, zastepowane ale co z tego kiedy zadne nie dawaly spokoju na chocby krotkie wedkowanie. Moja przygoda z firma Vision sie skonczyla. Uzywam Patagonii Galleos z wieczysta gwarancja. W razie przecieku odsylam i reperuja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz23 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Nigdy wiecej Visiona, jak dla mnie padaka, kurtka i spiochy po jednym sezonie uzytkowania nadaje sie na smietnik. Patagonia albo simmsy jak sie ma budzet. Lepiej raz dobrze zaplacic i sie ma spokoj, no i roznica jest, nawet nie ma co porownywac moim skromnym zdaniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Od 2 sezonów jestem w posiadaniu spodniobutów Vision Heavy Havu. Zdecydowałem się na nie ze względu na podkreślaną w opisach pancerność i solidność. Dodatkowym argumentem był także doskonały serwis Vision. Podobnie jak u kolegów powyżej moje spodniobuty ciekną jak durszlak. Nieszczelności rozpoczęły się jeszcze w okresie gwarancyjnym. Łącznie wysyłałem je do Krakowa już 3 razy. Obsługa i wsparcie pogwarancyjne w Vision jest wzorcowe i bez zastrzeżeń tylko co z tego gdy gacie musiałbym wysyłać do nich chyba co kilka wyjść nad wodę?Ostatnio z duszą na ramieniu założyłem te śpiochy dwa razy (po dłuższej przerwie w użytkowaniu i ponownej naprawie) do brodzenia w morzu bo zaczęły cieknąć moje standardowo stosowane neoprenki. Visiony pierwszego dnia spisały się bez zarzutu co nieco mnie uspokoiło. Na drugi dzień był już przeciek w skarpecie i gdzieś na szwie poniżej kieszeni piersiowej. Tym razem skleiłem je samemu za pomocą Stormsure - zobaczymy na jak długo to wystarczy. Kurtka Vision Kura padła po 3 sezonach użytkowania (fakt, że intensywnego). Pojawiły się w niej masowe przecieki na rękawach. Oprócz standardowych nieszczelności na szwach w niektórych miejcach przecieka cała powierzchnia tkaniny. Co ciekawe membrana od środka nie wygląda na zużytą/przetartą (mikrouszkodzenia?). Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez SzymonP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Co do kurtałki, może być sporo uszkodzeń na małej powierzchni od użytkowania, niewidocznych na pierwszy rzut ok. Kurtka do kosza, a wodery do "wiecznego" klejenia.... ps Dużo wędkarzy wybiera firmy słynące z serwisu na medal, jednak co wtedy gdy więcej produkt czasu spędza w naprawie niż w użytkowaniu? Lub jedziemy na ryby, nie rzadko kawałek drogi, zaczynały łowić, i czujemy jak nam "jajka" się kurczą od bezpośredniego kontaktu z chłodną wodą... Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Paweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Jak jest z robinsonami oddychajacymi? Nie za wiele opinii, chyba aż jedna... Szukam wysokich spodniobutów oddychających z kaloszkiem i gumową podeszwą. Miałem dotąd 2 razy Scierry cc3, niby niezłe, ale 2 sezony wytrzymają w porywach. Przecierają się dość szybko w kroku i niestety między nogawką a kaloszem jest neopren, który bardzo szybko szlag trafia.Łowię brodząc i z brzegu, często przedzieram się przez krzakory i inne zielska. Spaceruję czasem na łowisko i z powrotem kilometrami w upale. Z racji wytrzymałości dobre by były zwykłe Prosy, ale niestety w takich nabiał ugotowany na pierwszej wyprawie. Muszę być długie bo często włażę do pasa. Kaloszek a nie skarpeta, bo łażę często po błocie po kolana i takie rozwiązanie wtedy wydaje mi się lepsze.Obecnie tylko tego robinsona widzę. Paskudne toto i obszerne (nie wiem jakich oni modeli mają w zespołach projektowych, wychodzi że chyba postury Kalisza dajmy na to), ale może działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Co do kurtałki, może być sporo uszkodzeń na małej powierzchni od użytkowania, niewidocznych na pierwszy rzut ok. Kurtka do kosza, a wodery do "wiecznego" klejenia.... ps Dużo wędkarzy wybiera firmy słynące z serwisu na medal, jednak co wtedy gdy więcej produkt czasu spędza w naprawie niż w użytkowaniu? Lub jedziemy na ryby, nie rzadko kawałek drogi, zaczynały łowić, i czujemy jak nam "jajka" się kurczą od bezpośredniego kontaktu z chłodną wodą... Masz Paweł rację. Też poszedłem tą drogą. Śpiochy wymieniano mi siedmiokrotnie (w okresie ok 5 lat).Na ryby zawsze wożę 2 pary. Za stary jestem żeby w wodzie ok 2C, pozwolić sobie na mokre "pisanki" (z uwagi na zbliżające się Święta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Masz Paweł rację. Też poszedłem tą drogą. Śpiochy wymieniano mi siedmiokrotnie (w okresie ok 5 lat).Na ryby zawsze wożę 2 pary. Za stary jestem żeby w wodzie ok 2C, pozwolić sobie na mokre "pisanki" (z uwagi na zbliżające się Święta).Chyba najbardziej optymalne rozwiązanie. Swoją drogą, chyba nie ma kozaka co by jajka wsadzał bezpośrednio w 2C, no może jakiś wielbiciel sado-maso.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Panowie, Może nie doczytałem, ale jak nazywa się ten Gość, lub Firma w PL, która robi śopiochy na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Błauciak, neopreny robi. Nie wiem czy oddychające też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Cześć. Muszę kupić na szybko jakieś dobre spodniobuty. Dziś wywrotka na Dunajcu i aliexpress poszły z dziurą. Słyszałem o Vision tank. Czytam tez o Patagonii Galleos . Co będzie lepsze . Pliiiiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 jak Cie stac to tylko patagoniasam uzywam galeosow 2 sezon, laze po krzarach, nie szczypie sie z nimi wogole.nic nie cieknie. mialem wczesniej duzo budzetowych gaci. wszystko bardzo szybko zaczynaly leciecpatagonia to inna liga.polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Gdzie się to kupuje . Stac nie stać dzis spędziłem 13 godzin z mokrymi jajkami. Nie stać mnie na dziadostwo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Flyhouse, ale przecież można użyć gugla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi