rav_id Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Jakoś końcem zimy kupiłem na promocji (niespełna 400 pln) śpiochy DAM Dryzone Breathable Chestwader. Do tej pory chyba 5 wyjść po kilka godzin: brodzenie, spacer na miejsce przez las, poruszanie się zarośnietym brzegiem itp. Jak na razie spisują się bez zarzutu. Nic nie cieknie, nie stuka, nie puka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Siema.Szukam oddychających śpiochów na lato. Nie za miliony monet ponieważ wypady sporadyczne a z tego co wiem to każde po pewnym czasie lubią przeciekać. Spoglądam w kierunku Scierry z racji tego ze już mam kilka rzeczy z tej firmy i mam bardzo pozytywne odczucia co do jakości produktów. Czy ktoś z Was użytkuje może Scierra Kenai lub Helmsdale ?Będę wdzięczny za podpowiedź.PozdrawiamŁukasz Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZ woderami jest troche jak z totolotkiem, możesz trafić różnie. Moim zdaniem w śpiochach za kwotę 800-1500zł dobry serwis to podstawa. Nie wiem czy Scierra ma serwis w PL. Wziąłbym pod uwagę Vision i Traper - masz serwis w PL, więc w razie problemów szybka reakcja. Odradzam Taimen.Każde śpiochy w końcu zaczną lać, jedne wcześniej, drugie później, a walka z brakiem kontaktu ze strony serwisu jest co najmniej frustrująca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Siema. Szukam oddychających śpiochów na lato. Nie za miliony monet ponieważ wypady sporadyczne a z tego co wiem to każde po pewnym czasie lubią przeciekać. Spoglądam w kierunku Scierry z racji tego ze już mam kilka rzeczy z tej firmy i mam bardzo pozytywne odczucia co do jakości produktów. Czy ktoś z Was użytkuje może Scierra Kenai lub Helmsdale ?Będę wdzięczny za podpowiedź. PozdrawiamŁukasz Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZakupiłem na szybko przed wyjazdem do Szwecji Kenaie ze względu na to że moje Taimeny zaczynają pocić się w lewej nogawce a były już raz na serwisie i dostały nowe taśmy na całych gaciach,dam znać po powrocie jak zachowują się Scierry.Na pierwszy rzut oka mają chyba mniej warstw tkaniny na nogawkach,od strony wewnętrznej jest fajna kieszeń której nie mam w Taimenach.Co do rozmiaru wziąłem L że względu na rozmiar skarpety a mam 170cm i 85kg wagi i wydają się nieco luźniejsze. Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zakupiłem na szybko przed wyjazdem do Szwecji Kenaie ze względu na to że moje Taimeny zaczynają pocić się w lewej nogawce a były już raz na serwisie i dostały nowe taśmy na całych gaciach,dam znać po powrocie jak zachowują się Scierry.Na pierwszy rzut oka mają chyba mniej warstw tkaniny na nogawkach,od strony wewnętrznej jest fajna kieszeń której nie mam w Taimenach.Co do rozmiaru wziąłem L że względu na rozmiar skarpety a mam 170cm i 85kg wagi i wydają się nieco luźniejsze. Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu TapatalkaDziękuje za odpowiedz. Bardzo chętnie poczekam na Twoją opinie dotycząca tych śpiochów bo w tej chwili są one numerem 1 w orbicie moich zainteresowań. Jeśli nie zapomnisz to napisz proszę jak się sprawdziły. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Dziękuje za odpowiedz. Bardzo chętnie poczekam na Twoją opinie dotycząca tych śpiochów bo w tej chwili są one numerem 1 w orbicie moich zainteresowań. Jeśli nie zapomnisz to napisz proszę jak się sprawdziły. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNiestety nie będę mógł się wypowiedzieć na ich temat, zabrałem ze sobą i nie zdążyłem użyć.Ze względu na to że są "troszkę" większe odsyłam jako zwrot.Napewno plusem jest fajny pas neoprenowy i antypoślizgowe skarpety oraz kieszonki,minusem według mnie będzie to że do kolan mają chyba tylko 3 warstwy. Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Średnio mogę polecić bo jeszcze nie zdążyłem użyć ale kupiłem sobie ostatnio takie:https://pleciona.pl/pl/p/Spodniobuty-Helmsdale-20K-Waist-Boot-Foot-Cleated-L-4243/46662 Szukałem śpiochów do pasa ze zintegrowanym butem głównie do wiślanego tyrania. Skusiła mnie przede wszystkim cena, kolor taki sobie Wrzucam bo może rozważysz też dla siebie.Cena 439zł, obniżka z 973zł.Potestowałeś może? Też się zastanawiam, ale szukam info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 (edytowane) Spoko moje nie leją, luźne nogawki, rozmiar stopy zawyżony. Ja na 178, 85 kg, buty 42 wziąłem L, ale m-ka byłaby lepsza. Edytowane 19 Lipca 2023 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Wodery Scierra Kenaj do pasa ze zintegrowanym kalosze to porażka Rok temu kupiłem, ciężko od razu na łączeniu buta ze spodniami, wymienione na nowe, powtórka z rozrywki, leją oba kalosze.Towar po raz kolejny odesłałemNadają się co najwyżej do chodzenia po rosie, ale nie do brodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrrrr92 Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Wodery Scierra Kenaj do pasa ze zintegrowanym kalosze to porażkaRok temu kupiłem, ciężko od razu na łączeniu buta ze spodniami, wymienione na nowe, powtórka z rozrywki, leją oba kalosze.Towar po raz kolejny odesłałemNadają się co najwyżej do chodzenia po rosie, ale nie do brodzeniaU mnie to samo, 2 pary odesłane do Pleciony. Wymienili mi bez dopłaty na Kenai Chest Wader StockingFoot. Jak na razie pół sezonu i dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 (edytowane) Kenaj kupiłem też raz ale od razu odesłałem. W moim modelu były taśmy przy kaloszach niedoklejone. Helmsdale są bez porównania lepsze. Mają porządne kalosze, które są dobrze połączone z portkami. Edytowane 20 Lipca 2023 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Też pisałem już wyżej o Kenai dla mnie cieniutka cerata, nie użyłem odesłałem.Nie miały porównania do Taimena Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Żaden produkt Scierry nie przetrwał u mnie dłużej niż pół roku. Szczytem były gacie, które zaczęły ciec podczas pierwszego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Panowie, bo nie chcę zakładać nowego wątku na krótkie pytanie, a nie chodzi o śpiochy tylko spodniobuty. Ktoś używa może Dam Break-Point? Chodzi o dobór rozm. buta. Brać większe jak noszę na co dzień, czy takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 Jakoś końcem zimy kupiłem na promocji (niespełna 400 pln) śpiochy DAM Dryzone Breathable Chestwader. Do tej pory chyba 5 wyjść po kilka godzin: brodzenie, spacer na miejsce przez las, poruszanie się zarośnietym brzegiem itp. Jak na razie spisują się bez zarzutu. Nic nie cieknie, nie stuka, nie pukaNadal sprawuja sie bez zarzutu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Orvis clearwater używa ktoś i podzieli się opinią?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 (edytowane) Panowie używa ktoś https://a.aliexpress.com/_mLvourC Potrzebuje torby na buty i śpiochy. Edytowane 20 Września 2023 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO87 Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Część , chciał bym zestawik spodniobutow oddychający a nie gumę w końcu ???? myślę ze 1500zl bym wyskrobał . Myślałem o Vision bo Simms za drogi ???? takie znalazłem ktoś może coś powiedzieć https://bogdangawlik.pl/product-pol-24366-Vision-Zestaw-Wodery-Hopper-Buty-Hopper-2-0-Felt.html Oraz https://bogdangawlik.pl/product-pol-24365-Vision-Zestaw-Wodery-Tool-Buty-Hopper-2-0-Felt.html Jak myślicie? A może spodniobuty trapera ? A i czy faktycznie na jasnym materiale tak widać błoto?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Traper jest bardzo fajny za tę kasę. Niestety obarczony ryzykiem chińskiego producenta. Trafiają się felerne egzemplarze, na szczęście niezbyt często. Trzeba kupować w sklepach, zachować paragon, z reklamacjami nie ma najmniejszego problemu, wymieniają szybko. O dziwo materiał z porządnej półki, trochę oddycha, nie cieknie. Warto przetestować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO87 Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Ale pewnie te droższe modele są czegoś warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Oczywiście, ale identycznie jak u innych "producentów" trafiają się wpadki, czasem chińska fabryka coś s.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Nadal sprawuja sie bez zarzutu?Jak na razie, odpukać, nie mam z nimi problemów. Przede mną cały weekend brodzenia z muchówką i oby bez niespodzianek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Część , chciał bym zestawik spodniobutow oddychający a nie gumę w końcu myślę ze 1500zl bym wyskrobał . Myślałem o Vision bo Simms za drogi takie znalazłem ktoś może coś powiedzieć https://bogdangawlik.pl/product-pol-24366-Vision-Zestaw-Wodery-Hopper-Buty-Hopper-2-0-Felt.html Oraz https://bogdangawlik.pl/product-pol-24365-Vision-Zestaw-Wodery-Tool-Buty-Hopper-2-0-Felt.html Jak myślicie? A może spodniobuty trapera ? A i czy faktycznie na jasnym materiale tak widać błoto?Pozdro Kwestia, gdzie będziesz brodził, jakie dno w rzece/zbiorniku. Filc na podeszwie, zwłaszcza podkuty, na skały i kamienie (u nas San, Dunajec). Na żwir/piasek lepsza zwykła podeszwa w butach.Gacie tool będą na pewno grubsze - więcej warstw niż w hopperach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO87 Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Raczej brodzenie Kleniowa rzeczka mniejsza , Odra , Warta no i jeziora i pewnie w styczniu na trociach. Także umnie filc nie przejdzie na butach , a te z kompletu co wysyłałem to mają filc.. a co do warstw to hoppery mają 4 a Tool mają 3 , chyba że 3 ale grubsze od tych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Ja w końcu zdecydowałem się kupić śpioch,I wybór padł na Hodgman h5.Byly na promo coś koło 900zl.Odebrałem, pierwszy wypad nad wodę...I ciekną w kroku na szwach,tel,odsyłam,I za kilka dni nowe u mnie,w przyszłym tyg ponowne testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO87 Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Jeżeli ciekną przy pierwszym razie to mnie nie zachęca już firma ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi