Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś końcem zimy kupiłem na promocji (niespełna 400 pln) śpiochy DAM Dryzone Breathable Chestwader. Do tej pory chyba 5 wyjść po kilka godzin: brodzenie, spacer na miejsce przez las, poruszanie się zarośnietym brzegiem itp. Jak na razie spisują się bez zarzutu. Nic nie cieknie, nie stuka, nie puka

• Like 1

Siema.

Szukam oddychających śpiochów na lato. Nie za miliony monet ponieważ wypady sporadyczne a z tego co wiem to każde po pewnym czasie lubią przeciekać. Spoglądam w kierunku Scierry z racji tego ze już mam kilka rzeczy z tej firmy i mam bardzo pozytywne odczucia co do jakości produktów. Czy ktoś z Was użytkuje może Scierra Kenai lub Helmsdale ?

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam

Łukasz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z woderami jest troche jak z totolotkiem, możesz trafić różnie. Moim zdaniem w śpiochach za kwotę 800-1500zł dobry serwis to podstawa. Nie wiem czy Scierra ma serwis w PL. Wziąłbym pod uwagę Vision i Traper - masz serwis w PL, więc w razie problemów szybka reakcja. Odradzam Taimen.

Każde śpiochy w końcu zaczną lać, jedne wcześniej, drugie później, a walka z brakiem kontaktu ze strony serwisu jest co najmniej frustrująca.

• Like 3

Siema.

Szukam oddychających śpiochów na lato. Nie za miliony monet ponieważ wypady sporadyczne a z tego co wiem to każde po pewnym czasie lubią przeciekać. Spoglądam w kierunku Scierry z racji tego ze już mam kilka rzeczy z tej firmy i mam bardzo pozytywne odczucia co do jakości produktów. Czy ktoś z Was użytkuje może Scierra Kenai lub Helmsdale ?

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam

Łukasz

Zakupiłem na szybko przed wyjazdem do Szwecji Kenaie ze względu na to że moje Taimeny zaczynają pocić się w lewej nogawce a były już raz na serwisie i dostały nowe taśmy na całych gaciach,dam znać po powrocie jak zachowują się Scierry.

Na pierwszy rzut oka mają chyba mniej warstw tkaniny na nogawkach,od strony wewnętrznej jest fajna kieszeń której nie mam w Taimenach.

Co do rozmiaru wziąłem L że względu na rozmiar skarpety a mam 170cm i 85kg wagi i wydają się nieco luźniejsze.

Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka

Zakupiłem na szybko przed wyjazdem do Szwecji Kenaie ze względu na to że moje Taimeny zaczynają pocić się w lewej nogawce a były już raz na serwisie i dostały nowe taśmy na całych gaciach,dam znać po powrocie jak zachowują się Scierry.

Na pierwszy rzut oka mają chyba mniej warstw tkaniny na nogawkach,od strony wewnętrznej jest fajna kieszeń której nie mam w Taimenach.

Co do rozmiaru wziąłem L że względu na rozmiar skarpety a mam 170cm i 85kg wagi i wydają się nieco luźniejsze.

Dziękuje za odpowiedz.

Bardzo chętnie poczekam na Twoją opinie dotycząca tych śpiochów bo w tej chwili są one numerem 1 w orbicie moich zainteresowań.

Jeśli nie zapomnisz to napisz proszę jak się sprawdziły.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dziękuje za odpowiedz.

Bardzo chętnie poczekam na Twoją opinie dotycząca tych śpiochów bo w tej chwili są one numerem 1 w orbicie moich zainteresowań.

Jeśli nie zapomnisz to napisz proszę jak się sprawdziły.

Niestety nie będę mógł się wypowiedzieć na ich temat, zabrałem ze sobą i nie zdążyłem użyć.Ze względu na to że są "troszkę" większe odsyłam jako zwrot.Napewno plusem jest fajny pas neoprenowy i antypoślizgowe skarpety oraz kieszonki,minusem według mnie będzie to że do kolan mają chyba tylko 3 warstwy.

• 2 tygodnie później...

Średnio mogę polecić bo jeszcze nie zdążyłem użyć ale kupiłem sobie ostatnio takie:

https://pleciona.pl/pl/p/Spodniobuty-Helmsdale-20K-Waist-Boot-Foot-Cleated-L-4243/46662

Szukałem śpiochów do pasa ze zintegrowanym butem głównie do wiślanego tyrania. Skusiła mnie przede wszystkim cena, kolor taki sobie :) Wrzucam bo może rozważysz też dla siebie.

Cena 439zł, obniżka z 973zł.

Potestowałeś może? Też się zastanawiam, ale szukam info.

Wodery Scierra Kenaj do pasa ze zintegrowanym kalosze to porażka

Rok temu kupiłem, ciężko od razu na łączeniu buta ze spodniami, wymienione na nowe, powtórka z rozrywki, leją oba kalosze.

Towar po raz kolejny odesłałem

Nadają się co najwyżej do chodzenia po rosie, ale nie do brodzenia

Wodery Scierra Kenaj do pasa ze zintegrowanym kalosze to porażka

Rok temu kupiłem, ciężko od razu na łączeniu buta ze spodniami, wymienione na nowe, powtórka z rozrywki, leją oba kalosze.

Towar po raz kolejny odesłałem

Nadają się co najwyżej do chodzenia po rosie, ale nie do brodzenia

U mnie to samo, 2 pary odesłane do Pleciony. Wymienili mi bez dopłaty na Kenai Chest Wader StockingFoot. Jak na razie pół sezonu i dają radę.

• 1 miesiąc temu...

Jakoś końcem zimy kupiłem na promocji (niespełna 400 pln) śpiochy DAM Dryzone Breathable Chestwader. Do tej pory chyba 5 wyjść po kilka godzin: brodzenie, spacer na miejsce przez las, poruszanie się zarośnietym brzegiem itp. Jak na razie spisują się bez zarzutu. Nic nie cieknie, nie stuka, nie puka

Nadal sprawuja sie bez zarzutu?

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Część , chciał bym zestawik spodniobutow oddychający a nie gumę w końcu ???? myślę ze 1500zl bym wyskrobał . Myślałem o Vision bo Simms za drogi ???? takie znalazłem ktoś może coś powiedzieć

https://bogdangawlik.pl/product-pol-24366-Vision-Zestaw-Wodery-Hopper-Buty-Hopper-2-0-Felt.html

Oraz

https://bogdangawlik.pl/product-pol-24365-Vision-Zestaw-Wodery-Tool-Buty-Hopper-2-0-Felt.html

Jak myślicie? A może spodniobuty trapera ? A i czy faktycznie na jasnym materiale tak widać błoto?

Pozdro

Traper jest bardzo fajny za tę kasę. Niestety obarczony ryzykiem chińskiego producenta. Trafiają się felerne egzemplarze, na szczęście niezbyt często. Trzeba kupować w sklepach, zachować paragon, z reklamacjami nie ma najmniejszego problemu, wymieniają szybko. O dziwo materiał z porządnej półki, trochę oddycha, nie cieknie. Warto przetestować.

• Like 1

Część , chciał bym zestawik spodniobutow oddychający a nie gumę w końcu myślę ze 1500zl bym wyskrobał . Myślałem o Vision bo Simms za drogi takie znalazłem ktoś może coś powiedzieć

https://bogdangawlik.pl/product-pol-24366-Vision-Zestaw-Wodery-Hopper-Buty-Hopper-2-0-Felt.html

Oraz

https://bogdangawlik.pl/product-pol-24365-Vision-Zestaw-Wodery-Tool-Buty-Hopper-2-0-Felt.html

Jak myślicie? A może spodniobuty trapera ? A i czy faktycznie na jasnym materiale tak widać błoto?

Pozdro

Kwestia, gdzie będziesz brodził, jakie dno w rzece/zbiorniku. Filc na podeszwie, zwłaszcza podkuty, na skały i kamienie (u nas San, Dunajec). Na żwir/piasek lepsza zwykła podeszwa w butach.

Gacie tool będą na pewno grubsze - więcej warstw niż w hopperach.

Raczej brodzenie Kleniowa rzeczka mniejsza , Odra , Warta no i jeziora i pewnie w styczniu na trociach. Także umnie filc nie przejdzie na butach , a te z kompletu co wysyłałem to mają filc.. a co do warstw to hoppery mają 4 a Tool mają 3 , chyba że 3 ale grubsze od tych 4