Skocz do zawartości

Jakie śpiochy polecacie?

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w końcu zdecydowałem się kupić śpioch,I wybór padł na Hodgman h5.

Byly na promo coś koło 900zl.

Odebrałem, pierwszy wypad nad wodę...I ciekną w kroku na szwach,tel,odsyłam,I za kilka dni nowe u mnie,w przyszłym tyg ponowne testy.

Zacytuję sam siebie...

Dostałem od kopa nowe,te cieknąć wymienili.

Ubrałem te nowe pierwszy raz,nawet metek nie odzywałem,I dooopa,leją bardziej jak te pierwsze.I to jest koniec przygody z hodgmam-ami

post-48374-0-05354900-1696070236_thumb.jpg

post-48374-0-08810800-1696070247_thumb.jpg

• Like 3

Miałem je,niestety nie trafiłem z rozmiarem więc zrobiłem zwrot i czekam na większe.Co do jakości na sucho wyglądały dobrze niestety nie są jakoś specjalnie wzmocnione pod kolanami.

Wyglądały lepiej niż Sierra Kenai

Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

• 4 tygodnie później...

Simms Tributary - śpiochy jak i buty warte to kupienia ? Ktoś użytkuje i może podzielić się opinią ?

Bartek, mam taki zestaw. O ile śpiochy są Ok, i dopiero teraz po 3 latach dość mocno używane zaczęły gdzieś się pocić to buty pozostają wiele do życzenia. Popękały, pięta w środku się porwała.

Pokażę Ci jak wyglądają nad wodą ????

Pozdrawiam

• Like 1

Może się przydać innym, zatem wrzucam tutaj - wysłałem ostatnio śpiochy z cieknącą skarpetą neoprenową do Pana Rakoczego (Harklowa). Śpiochy udało się naprawić.

Z ciekawości - jaki model? Bo mnie kiedyś odmówił tłumacząc, że on tylko "lepsze" firmy naprawia...

Z ciekawości - jaki model? Bo mnie kiedyś odmówił tłumacząc, że on tylko "lepsze" firmy naprawia...

Mialem w tym roku to samo. chcialem cieknace chinczyki zrobic i trzymac jako zapas. Stwierdzil ze sie nie oplaca. W koncu sam znalazlem przeciek na skarpecie i "zasmarkalem" najlepszym wg mnie klejem do wszystkiego :). I tym razem mnie nie zawiodl. Trzyma. :)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Dzięki za odpowiedź :) , a woodery jak Ci się sprawują? używasz tych z Decathlonu?

Zacytuję sam siebie...

Dostałem od kopa nowe,te cieknąć wymienili.

Ubrałem te nowe pierwszy raz,nawet metek nie odzywałem,I dooopa,leją bardziej jak te pierwsze.I to jest koniec przygody z hodgmam-ami

Widocznie jednak jest tak jak koledzy piszą, że nie ma reguły. Ja mam 3 lata Hodgman Aesis Sonic i to rozpinane ZIP i nie mam żadnych przecieków. Fakt że ostatnio rzadko używam ale tutaj mowa nie o zużyciu tylko cieknących od nowego. W sumie nawet jestem z nich zadowolony. Miałem kiedyś(jeszcze mam bo szkoda mi się ich pozbyć :)), dawno temu Loop z Goretexu i wytrzymały chyba z dziesięć lat w miarę częstego użytkowania bez problemów. Niestety Loop od dawna ich nie produkuje. 

Dzięki za odpowiedź :) , a woodery jak Ci się sprawują? używasz tych z Decathlonu?

Przełaziłem w nich pół poprzedniego sezonu i jak na razie wszystko ok.

Trzeba jednak brać pod uwagę, że to spodniobuty na szczuplejsze osoby. Albo brać większy rozmiar.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Siemanko, mam pytanie do użytkowników śpiochów, a szczególnie tych co im się urosło ponad wymiar.

Nigdy nie miałem ani woderów, ani śpiochów i właśnie chce się zaopatrzyć, a problemem jest moja wielka stopa. Mam 198cm wzrostu, a buty nosze w rozmiarze 49. Jest jakaś firma produkująca śpiochy z tak dużą skarpetą neoprenową?

Albo jest tu na forum ktoś o podobnych rozmiarach i znalazł śpiochy dla siebie?

Cześć, na 177 cm wzrostu, 72kg , 80 pas, klata 106 jaki rozmiar SIMS G4? Z tabelki wychodzi M.

Chociaż nie miałem nigdy g4, tylko g3, to jestem przekonany, że rozmiar M będzie dla Ciebie lepszy. Mam ciut wiecej wzrostu i sporo wiecej wagi (12kg). Kiedyś kupiłem L i byla za duża, szczególnie nogawki mi nie odpowiadały bo jak na mój gust były za długie. Od tamtej pory kupuję wyłącznie M-ki i leżą jak trzeba.

• Like 1

Jest jakaś firma produkująca śpiochy z tak dużą skarpetą neoprenową?

Cześć

Simms to jedyny producent, u którego możesz zamówić śpiochy ze skarpetą w twoim rozmiarze. Ten serwis nie jest darmowy i można go zamówić tylko z niektórymi modelami Simmsa.

Edytowane przez nati

• 3 tygodnie później...

Cześć.

Proszę o opinię.

Zmierzam kupić śpiochy taki zestaw jak niżej 

Taimen Chuluut Waders

https://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-christmas-set-no.5/125

Tylko się zastanawiam czy nie lepiej kupić z zamkiem? Jakie są wasze doświadczenia lepiej śpiochy z zamkiem czy bez zamka? 

Łowienie to głownie Wisła - bolenie i sandacze.

Pozdrawiam