PePe. Opublikowano 4 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2024 Ja mam śpiochy z zamkiem i bez zamka i te z zamkiem ładniejsze i można szybciej się wylać a tak to bez różnicy a co do butów które są w tym secie to używam takich 3 sezon na Dunajcu i nadal wyglądają bdb, ale trzeba przyznać że swoje ważą i na długie wędrówki wzdłuż Wisły lepiej kupić jakieś lżejsze a co za tym idzie mniej wytrzymałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 CześćSzukam śpiochów z butami. Mam na oku dwa takie zestawy. Ktoś może coś więcej o nich powiedzieć? Ewentualnie coś polecić w podobnej kwocie. W roku zaliczam 20-30 wyjść z muchówką.https://bogdangawlik.pl/product-pol-20541-Vision-Zestaw-Wodery-Atom-Atom-Felt-Boot.htmlhttps://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-christmas-set-no.1/123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_z2 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Czy ktoś używa śpiochów Scierra Yosemite 30.000 ?Aktualnie są w promocji, pytanie tylko czy warto ?Interesuje mnie M-ka, przy moich parametrach, : wzrost 174, waga 82 ; trzewik 41.W opisie M-ki piszą, że skarpeta jest 40-41. Czy to takie sztywne 41, czy może wejdzie stopa 41 + gruba skarpeta ? Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Panowie potrzebne spodniobuty (najlepiej z kaloszem) na wiosnę i jesień brzegowe wędrówki. Macie jakieś sprawdzone modele godne polecenia? Nie będę się przedział przez jeżyny itp. raczej stosunkowo czyste brzegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Panowie moze ktos kilka słów na temat tych spiochów. Simms Spodniobuty Tributary Stockingfoot TanTo jakas bieda opcja,czy sensowny zakup w cenie 1400zł,czy lepiej dołozyc i freestone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Szukam śpiochów z pancernego materiału, oddychalność ma dla mnie drugorzędne znaczenie, mogą być nawet gumowane. Co ważne, by nie miały miały kalosza ale skarpety neoprenowe pod buty do brodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Tu poszukaj coś dla siebie, można zadzwonić, na pewno doradzą.Porządna uczciwa firma. https://www.hurch.pl/sklep/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 (edytowane) Szukam śpiochów z pancernego materiału, oddychalność ma dla mnie drugorzędne znaczenie, mogą być nawet gumowane. Co ważne, by nie miały miały kalosza ale skarpety neoprenowe pod buty do brodzenia.Jeżeli nie muszą być oddychające to LOC Waders firma ze Szwecji. Jeżeli oddychające to najbardziej pancerne Simms G4 lub G4Z Edytowane 19 Marca 2024 przez Paweł Cieśliński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Podobno te orvisy są pancerne: https://www.orvis.com/product/mens-pro-waders/2RY7.html Piszę „podobno”, bo słyszałem to od osoby, która ma doświadczenie w temacie. Sam ich nie używałem. Edytowane 22 Marca 2024 przez psd27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) . Edytowane 23 Marca 2024 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 A testował ktos takoe wodery dla psa? https://news.orvis.com/fly-fishing/introducing-the-new-orvis-pro-dog-waders 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Szukam śpiochów z pancernego materiału, oddychalność ma dla mnie drugorzędne znaczenie, mogą być nawet gumowane. Co ważne, by nie miały miały kalosza ale skarpety neoprenowe pod buty do brodzenia.Oddychalność, szczególnie w metrowej wodzie, jest dość interesującym zjawiskiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Wiem , że nowość i wiem , że zintegrowany but , ale miał ktoś może styczność z https://waderspros.com/produkt/spodniobuty-oddychajace-sb04/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Wiem , że nowość i wiem , że zintegrowany but , ale miał ktoś może styczność z https://waderspros.com/produkt/spodniobuty-oddychajace-sb04/ ?Bartku na targach mówili, że są w fazie testów śpiochów - powinni je niedługo wprowadzić do oferty. To tak informacyjnie gdybyś był zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Oki , ale z linku wynika , że są już w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Oki , ale z linku wynika , że są już w sprzedaży Już po targach były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 (edytowane) To są spodniobuty a nie śpiochy. Ja mówię, że są w fazie testów portków ze skarpetą, które mają niebawem wprowadzić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 4 Kwietnia 2024 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 A , oki - moje problemy z nomenklaturą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_z2 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) Oki , ale z linku wynika , że są już w sprzedaży Ciekawe.Tylko bardzo dużo zależy, gdzie masz zamiar brodzić.Kiedyś na Sanie miałem awarię śpiochów i pożyczyłem od kolegi gumowe wodery.Swoich używałem z bytami na filcu z wkrętami.Po założeniu pożyczonych myślałem, że sobie wszystkie zęby powybijam , kilkukrotnie byłem bliski szpagatu . Tragedia !Na nasze górskie rzeki, moim zdaniem, się całkowicie nie sprawdzą.Jeśli będziesz chodził po piaskowych lub żwirowym powinny być OK. Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez Zbyszek_z2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 No właśnie u mnie to głównie dużo łażenia w terenie i wchodzenie do wody czas od czasu . Dno piaszczysto-żwirowe . Ale główne i docelowe zastosowanie to żmudne włażenie i wydobywanie się z błocka na małej rzeczułce , często po "jajka". Dotychczas używane wodery Pros gumowane spełniają swoją rolę (bywają za krótkie ), jedyny mankament to kilkukilometrowy powrót w upale kwietniowo-majowym , stąd pomysł na oddychające śpiochy . Zintegrowany but ma absolutną przewagę w tych warunkach pod kątem utrzymania czystości , z kolei zawodzi myślę przy swojej założonej funkcji wentylacyjnej - jest gumowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 No właśnie u mnie to głównie dużo łażenia w terenie i wchodzenie do wody czas od czasu . Dno piaszczysto-żwirowe . Ale główne i docelowe zastosowanie to żmudne włażenie i wydobywanie się z błocka na małej rzeczułce , często po "jajka". Dotychczas używane wodery Pros gumowane spełniają swoją rolę (bywają za krótkie ), jedyny mankament to kilkukilometrowy powrót w upale kwietniowo-majowym , stąd pomysł na oddychające śpiochy . Zintegrowany but ma absolutną przewagę w tych warunkach pod kątem utrzymania czystości , z kolei zawodzi myślę przy swojej założonej funkcji wentylacyjnej - jest gumowy ...Na kilkukilometrowy marsz w słońcu nie pomogą żadne oddychacze. Buty do śpiochów nasiakają wodą i ważą więc po kilku kilometrach też odczujesz. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 No i ta konkluzja szczęśliwie odwodzi mnie od zakupu wypasionych oddychaczy tym bardziej , że kolejny początek sezonu kleniowo-jaziowego na moich wodach jest mizerny , więc i inwestycji sprzętowych nie będzie i zostanę w moich gumowych woderach ... Oby do czerwca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 No właśnie u mnie to głównie dużo łażenia w terenie i wchodzenie do wody czas od czasu . Dno piaszczysto-żwirowe . Ale główne i docelowe zastosowanie to żmudne włażenie i wydobywanie się z błocka na małej rzeczułce , często po "jajka". Dotychczas używane wodery Pros gumowane spełniają swoją rolę (bywają za krótkie ), jedyny mankament to kilkukilometrowy powrót w upale kwietniowo-majowym , stąd pomysł na oddychające śpiochy . Zintegrowany but ma absolutną przewagę w tych warunkach pod kątem utrzymania czystości , z kolei zawodzi myślę przy swojej założonej funkcji wentylacyjnej - jest gumowy ...Ja latem często (przy pstrągowaniu) wrzucałem w tylną kieszeń kamizelki zwykłe sportowe buty i torbę, do której po skończonym wędkowaniu pakowałem wodery i w wygodnych butach wracałem 2-3 km do samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Ja latem często (przy pstrągowaniu) wrzucałem w tylną kieszeń kamizelki zwykłe sportowe buty i torbę, do której po skończonym wędkowaniu pakowałem wodery i w wygodnych butach wracałem 2-3 km do samochodu. Ja, po dojściu do polnej/leśnej drogi z ogrzanym słońcem piaskiem, zdejmowałem gumiacze i ... boso do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 No właśnie u mnie to głównie dużo łażenia w terenie i wchodzenie do wody czas od czasu . Dno piaszczysto-żwirowe . Ale główne i docelowe zastosowanie to żmudne włażenie i wydobywanie się z błocka na małej rzeczułce , często po "jajka". Dotychczas używane wodery Pros gumowane spełniają swoją rolę (bywają za krótkie ), jedyny mankament to kilkukilometrowy powrót w upale kwietniowo-majowym , stąd pomysł na oddychające śpiochy . Zintegrowany but ma absolutną przewagę w tych warunkach pod kątem utrzymania czystości , z kolei zawodzi myślę przy swojej założonej funkcji wentylacyjnej - jest gumowy ...Bartku, do takiego zastosowania wystarczą Tobie śpioch z Decathlonu.Tylko trzeba przymierzyć, bo one takie trochę slim???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi