malinabar Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Dzięki za wszystkie opinie i rady . Póki co pokonuję kilometry znanych mi rzek i rzeczek , niewielkie ryby w znikomej ilości udaje mi się przechytrzyć , także ten ... czuję , że na śpiochy nie zasłużyłem zupełnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Witam.Uzytkuje ktoś może ,badź użytkował śpiochy Daiwa D-Vec?Dwie pary zamówione w tym roku ciekły,nie wiem czy próbować trzecia,myśląc że do trzech razy sztuka czy poprostu to bubel????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Witam ,czy może ktoś z kolegów używa ,miał doświadczenie jakieś z tymi spodniami /Śpiochami? Bądz zna jakieś inne marki które są w takim kroju (Spodnie) i są godne polecenia. Wodery Savage Gear SAVAGE DENIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Siemanko, mam pytanie do użytkowników śpiochów, a szczególnie tych co im się urosło ponad wymiar.Nigdy nie miałem ani woderów, ani śpiochów i właśnie chce się zaopatrzyć, a problemem jest moja wielka stopa. Mam 198cm wzrostu, a buty nosze w rozmiarze 49. Jest jakaś firma produkująca śpiochy z tak dużą skarpetą neoprenową?Albo jest tu na forum ktoś o podobnych rozmiarach i znalazł śpiochy dla siebie?Daj znać jak ci się uda. Jeśli chodzi o stope to mniejszy problem (kumpel ma chyba 49 2/3 z adidasa i w jakiś greysach chodzil. Buty mial bodaj simmsa freestone czy jak im tam brazowe z takiej ala skory) dlugosc nogawek to będzie chellange. On też ma 190+, i mówił, że te greysy są ok, ale mi się wydaje, że on tylko na lodzi/deszczu w nich siedział a nie brodził. Co nie zmienia faktu, że nogę wsadził. Ja mam 186cm i wędkuje glownie siedząc (belly boat). Załatwiam spiochy moment. Jak do tej pory najdroższe to patagonia gio gallagos. Nie wytrzymały dluzej niż greysy za kilka razy mniejszy pieniądz. Tak kilka (7-8?) miesięcy wędkowania max (zwykle mam inna pare na lato inna na zime i jeszxze 1 para 2 pelnych sezonów nie obleciałem. Z tabelek internetowych kinnetic x5 wydaje się mieć dlugie nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*WŁÓCZYKIJ* Opublikowano 28 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2024 A ja mam takie pytanie - materiał (laminat) trzy, cztero, czy może pięcio warstwowy co o tym myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*WŁÓCZYKIJ* Opublikowano 28 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2024 (edytowane) . Edytowane 28 Maja 2024 przez *WŁÓCZYKIJ* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Szukam opinii o Negnon Omega Velorum Waders. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibaboo Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Witam.Uzytkuje ktoś może ,badź użytkował śpiochy Daiwa D-Vec?Dwie pary zamówione w tym roku ciekły,nie wiem czy próbować trzecia,myśląc że do trzech razy sztuka czy poprostu to bubel?każde śpiochy daiwy to bubel.... kupiłem parę i od razu ciekły w kroku. po dwóch wyjściach napisałem reklamację. ok sklep bez żadnych dyskusji wymienił mi na nowiutkie. z tym, że nowiutkiedalej przepuszczają wodę. dziś byłem pomoczyć się w solance za bolkiem. tragedia.... za przeproszeniem prawie sięzesrałem bo w kieseni w krótkich spodenkach pod spodem miałem telefon i kluczyki do samochodu - wszystko mokre. morze było spokojne stałem chwilę po pas w wodzie...nie polecam żdnych śpiochów daiwy.pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Cześć, uzywał ktoś spodniobuty Traper Montana, proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Używam jakoś nie cały rok, ogólnie bardzo fajny krój. Na wiosnę zaczęły delikatnie lać w kroku. Odesłałem i zostały podklejone w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Używa ktoś portek Patagonia Swiftcurrent? Chodzą mi po głowie jako alternatywa dla G3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Kolega używa od dwóch sezonów. Oddychaja gorzej niż G3 ale poza tym to bardzo dobre śpiochy. Dodatkowy bonus to bardzo dobry serwis. Bije simmsa na głowę. Ja sam posiadam od kilku lat wcześniejszy model ( Rio galeos) i mogę patagonie tylko polecać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Peresada, dzięki za odp. Trafiłem na mega promke w sklepie i kupiłem Patagonie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2024 Czy miał ktoś z Was okazję używać śpiochów Mikado UMS05 ?Jakieś opinie, uwagi ? Warto ? Można wyrwać poniżej 500 zł, zastanawiam się. Czy coś innego w tej cenie warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Czy miał ktoś z Was okazję używać śpiochów Mikado UMS05 ?Jakieś opinie, uwagi ? Warto ? Można wyrwać poniżej 500 zł, zastanawiam się. Czy coś innego w tej cenie warto ?W tej kwocie, masz 2x chińskie. Jakość taka sama jak mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Wrzuć Panie linka jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 (edytowane) Wrzuć Panie linka jak możeszNa Temu można trafić, jeszcze taniej niż teraz, galoty Wifred. Na Ali goture i inne. Edytowane 26 Października 2024 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Naprawdę jakość taka sama ?Szukam coś porządnego do 700 zł. Warto tyle wydać czy brać Chińczyka i nie drążyć tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Naprawdę jakość taka sama ?Szukam coś porządnego do 700 zł. Warto tyle wydać czy brać Chińczyka i nie drążyć tematu ?Jako użytkownik tych Mikado a także wielu różnych par chińczyków szczerze mówiąc... nie wiem Bo z jednej strony jestem bardzo zadowolony z trwałości Mikado, ale słyszałem od wielu osób że posypały sie im bardzo szybko. Koszt gaci c.a. 500zł.Spodniobuty chińskie możesz kupić realnie w kwocie 200-250zł w promocjach więc za jedne Mikado masz 2 pary. I tutaj tak samo - jak trafisz, spokojnie przełazisz sezon a może i dwa w jednych i masz zawsze zapas w postaci drugich. Oczywiście jak nie trafisz, to kleisz albo wywalasz i używasz drugich (też możesz nie trafić).Na Mikado masz gwarancję, natomiast wiadomo jak to w rzeczywistości jest. Do tego oddając gacie na gwarancję jesteś bez gaci. Na chinole gwarancji nie uświadczysz.Także musisz podjąć decyzję w swoim mniemaniu najlepszą. Ja mam kilka par spodniobutów i generalnie uszkodzone kleję samodzielnie ale zawsze mam w zapasie szczelne i taką drogą poszedłem.Prawdopodobnie trochę Ci teraz zamieszałem, natomiast po prostu każdy indywidualnie musi zastanowić się co dla niego będzie najlepszą opcją- jedne (jedyne) gacie z gwarancją albo kila par bez gwarancji i samodzielny serwis.Z drug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutmaniacs Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Polecam takie śpiochy WYCHWOOD GORGE. Na eBay kupisz za 1000 . Mam od kilku sezonów i są mega mocne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 @DanekM Dzieki za odp. Myślę sobie, że może faktycznie wezmę w Decathlonie te, bo są na miejscu i nie musiałbym nigdzie wysyłać.https://www.decathlon.pl/p/spodniobuty-wedkarskie-caperlan-500-br-s-oddychajace/_/R-p-311582 Jak będzie ciekło oddam na gwarancję, mam w zapasie gumowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Panowie, chce zamówić sobie gacie Kinetic ClassicGaiter Waist St. Foot.Posiada ktoś takie, albo inny model z tej firmy i coś więcej powie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Witam. Zapewne nie raz już było o tym na grupie itp. Szukam patentu na grudniowe brodzenie aby nie zamarzały końcówki palców, ktoś ma jakieś sprawdzone tematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 (edytowane) Witam. Zapewne nie raz już było o tym na grupie itp. Szukam patentu na grudniowe brodzenie aby nie zamarzały końcówki palców, ktoś ma jakieś sprawdzone tematy?1.Plastry chemiczne (grzejki).2.Skarpety elektryczne na baterie(są specjalnie uszyte z kieszonkami).3.Wkładki do butów z zasilaniem Power Bank. W przypadku 1 po czasie i tak trzeba wyjść. Napór wody utrudnia krążenie i po prostu wydłużają czas po którym odczuwamy zimno w stopy. Opcja 2 i 3 jest sprawdzona można stać w wodzie do woli Edytowane 18 Listopada 2024 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Witam. Zapewne nie raz już było o tym na grupie itp. Szukam patentu na grudniowe brodzenie aby nie zamarzały końcówki palców, ktoś ma jakieś sprawdzone tematy?grube neopreny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi