admin Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Witam,Obecnie castingu używam do jerkowania i łowienia woblerami. Ostatnio robiąc małą wyprzedaż sprzętu doszedłem do wędek, które do tej pory stanowiłymi bazę łowienia na gumy z opadu. Jest to jak można przypuszczać zwykła wędka oraz kołowrotek o stałej szpuli. Automatycznie pojawiło się pytanie czy można to zmienić na casting? I tutaj pytanie do Was. Jak uważacie? Sprzęt do połowu na gumy z opadu (max. 25g główka), zastosowanie szczupaki, sandacze w zbiornikach zaporowych oraz jeziorach. Może macie jakieś propozycje sprzętowe? Dlaczego uważacie, że taki sprzęt jest gorszy lepszy od tradycyjnego? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Remek u mnie wygląda to standardowo, kijek premier 3/4 oz 7'. Jeden kawałek naturalnie, normalnie mucha nie siada. Jakiś miesiąc temu przymierzałem się nawet do strzelania do boleni z castingu i gdyby nie fakt, że te mnie zupelnie olewały było by zupełnie okey Maszynka W moim przypadku to oczywiście sculptor - jeszcze . Swego czasu korcilo mnie wyprobowanie premierka naprzeciazenia - wiem ze nie powinno sie robic takich testow - ale czego się nie robi dla dobra ludzkości . Przy zachowaniu odpowiedniej dozy ostroznosci machalem fatso 10. Oczywiście czuć było juz spore przeciążenie kijka, ale i tak premier zachowywal sie lepiej niz rozemajer 80-120 pod fatso 14s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 premierek jest extratakim zestawem tyle że wyposażonym w klasyka 5501 łowiłem z opadu na gumy szczupaki i sandaczeprzynętą było 3' kopyto MANNS'aefekty przechodziły czasem oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Podobnie jak przedmówcy posiadam prawie identyczny zestaw, którym od pewnego czasu łowię także z opadu na gumy.Jest to St.Croix Premier 3/4oz i 7'. Do tego wcześniej używany niskoprofilowy Procaster, a teraz Team Daiwa z nawiniętą plecionką 10lb.Rzuca się dobrze nawet 5 i 25 gramowymi gumami. Czucie dna i przynęty podczas prowadzenia jest bardzo dobre.Jednak zestaw ten nie zastępuje mi zestawu spinningowego. Jest tylko uzupełnieniem dla przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Łowię z opadu zestawem castingowym (to jak zeznanie alkoholika). Czy jest lepszy - nie wiem Czy można!? Widziałeś jak pięknie jig'ował Yuki!!! Zestaw taki jest nie do zajechania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Kuzun, może to co powiem jest zboczone ale Yuki to mi się ostatnio śni. Muszę iść na odwyk - może jakąś germinę odgrzebię z piwnicy.A ... mam ostanio taką mantrę SLANT BRIDGE PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Sebek, pięknie to napisałeś. Casting dla przyjemności, a korba do codziennej harówy. Aż boję się pomyśleć co by było jakbyś napisał odwrotnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 @Remek! Ja sobie wykonałem fantom w skali 1:1 z papieru Jiguje się wspaniale!!! Płyta już wyleciała z Tokio!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 @Kuzyn, wczoraj doszedłem do momentu kiedy Ito łowi na gumy w opadzie - po prostu szok na miarę nobla Yuki Ito łowi na wormy bassy w opadzie. Niby nic szczególnego ale jest taka jedna scena gdzie widać perfekcję sprzętu megabass'a i jego czułość (tego co się dzieje pod wodą). Operator pokazuje całą wędkę, widać drgnięcie szczytówki, po czym ... następuje zacięcie ale ... po około 2-3 sekundach PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Ano... ładnie się zabawia!!! I te zacinki z luzem na lince, żeby przebić się hakiem przez worma. DVD jeszcze nie doleciało do Warszawki Mam nadzieję od jutra powędkować uffffffffff!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi