vako Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) A ponoć karasie jedzą tylko goowno...... tym razem z większego bajorka i na żelazo .Sponiewierał mnie jak co najmniej 50cm garbus. Edytowane 23 Lutego 2018 przez vako 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Trudno było otworzyć karasiowy sezon z powodu mrozów i łowiska skutego lodem. Złowiłem kilka karasi w rzece ale na tyle malutkich, że nie warto było robić zdjęcia. Dzisiaj dzień był piękny więc pojechałem nad wodę z synem. Zmontowaliśmy muchówki i już po kilku chwilach zameldował się karaś. Fotkę zrobił nam Piotr Gołąb - dzięki. Rybkę złowiłem dziesięciostopową muchówką Guide Quill w klasie 3. Żyłka 012.Marcel też miał sporą rybę ale ta jak to czasem bywa spadła. Pocieszeniem dla chłopca były złowione płotki.Pozdrawiam 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Karasek 31,5cm. Sprzętowo:Daiwa Presso travel 2,13 0,8-10gShimano Soare BB 2000 PGSSŻyłka 0,12Gumowa jęteczka od forumowego twórcy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Rano tylko 6 stopnia ale jeden dał się oszukać. Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Jakoś "normalne" ryby w przyzwoitych rozmiarach mnie ostatnio zawodzą to "wariactwa" przychodzą do głowy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Wątek karasi jakby przygasł więc lekkie odświeżenie będzie dobre tym bardziej, że jest ciepło i ryby biorą. Dzisiaj łowiłem wspólnie z kolegą Wojtkiem. Złowiliśmy kilka ryb a mnie trafił się nawet dublet!Wojtek też nie próżnowałTego dnia skuteczne były lekkie i małe muszki fantazyjne wykonane z piór marabuta w kolorach czerwonym i piaskowym uwiązane na żyłce 0,12mmPozdrawiam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 A to moje karasie, spinn i mucha ;P 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Drapieżniki zastrajkowały, to trzeba było poszukać amatorek sztucznej ochotki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 W ramach odświeżenia wątku karasiowego dzisiejsza rybka na muszkę. Deszcz wyraźnie je ożywił. Wędka dziesięciostopowa Traper Guide 3 AFTM. Linka pływająca i biała mokra muszka. Poniżej jeden z dziesięciu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi