Grzegorz B. Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Hej, używa ktoś z Was przyponów tytanowych Mikado Jaws? Zamówiłem do jerków, przede wszystkim interesuje mnie czy ta agrafka jest pewna, tzn. mocna i nie spadają z niej przynęty Wcześniej używałem przyponów tytanowych Cormoran ale agrafki nie bardzo mi pasują. Raz Sweeper 12 cm poleciał w siną dal ponieważ pękła agrafka w przyponie Cormorana 12 kg. Po tej sytuacji używałem wersji 18 kg ale te ich agrafki dalej mnie nie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 takie agrafki nie dają 100% pewności że przynęta nie zostanie wypięta w czasie brania/holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Możesz to uzasadnić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Używam i na kilkadziesiąt szczupaków żaden nie wypiął mi przynęty, samoistnie też ŻADNA mi się nie wypięła, więc @shavt nie wiesz co piszesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Rowniez robie przypony z fluoro na tych agrawkach rozmiar xl .Zdarza sie natomiast co innego gdy do gumy dokladam oliwke z kretlikiem lubi spasc w czasie holu szczupaka .Ale mam i na to patent jako 1 zakladam oliwke i dopiero potem przynete .Mysle ze w tym sezonie zlowilem okolo 100Szczupakow w pezedziale 40-93 plus kilka sandaczy najwiecej takich 50-60 i zaden z agrafki nie spadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Używałem tych agrafek w rozmiarze ms z regeneratorem 0.50 i zawsze pękał regenerator lub plecionka, no i żadna przynęta mi się nie wypięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Jak sìę boisz to kup agrafki od forumowego kolegi polecam.Nigdy ale to nigdy mnie nie zawiodła a jestem na rybach bardzo często i nie mają u mnie łatwo.Główka 80 -100 gr plus guma od 20 do 28 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Panowie, dzięki za opinie. Nurek 28, masz na myśli agrafki Dariusza Lipki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Używam i na kilkadziesiąt szczupaków żaden nie wypiął mi przynęty, samoistnie też ŻADNA mi się nie wypięła, więc @shavt nie wiesz co piszesz.Okej.To mój filmik. Agrafka Mikado. Może jakiś komentarz? https://www.youtube.com/watch?v=mjkqIfgOUgQ Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez Dano. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Nie Hesher Piotrek PrażmowskiW nich jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Kiedyś byłem fanem tego typu agrafek, do momentu aż straciłem dwie ulubione przynęty. Jedena odpiąła się w rzucie, a druga jak chciałem strzepnąć zielsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Używam i na kilkadziesiąt szczupaków żaden nie wypiął mi przynęty, samoistnie też ŻADNA mi się nie wypięła, więc @shavt nie wiesz co piszesz. miałem taki jeden rok że szczupaków 90+ złowiłem ponad 50 i stosując takie i podobne agrafki straciłem dwie przynęty/ryby plus mój znajomy też jedną. Nigdy już do takich nie powrócę. Szansa niewielka ale jednak istnieje i jak ktoś łowi dużo to tylko kwestia czasu. Okej.To mój filmik. Agrafka Mikado. Może jakiś komentarz? https://www.youtube.com/watch?v=mjkqIfgOUgQ Nieżle Daniel, aż takich to nie trafiłem chyba Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Cóż, a więc zdarzają się wpadki. Ale idąc tym torem, to ciężko znaleźć tą idealną agrafkę. Jak kiedyś wszedł tytan jako nowość, zachwyciłem się nim. Sprowadziłem z UK kilka szpulek z kumplem. Zrobiliśmy sobie przypony. Byłem zadowolony. Kiedyś gdzieś tam w Polsce, kumpel wyśmiał mnie z tej wiary w ten materiał. Wyśmiałem Go i ja. Wtedy powiedział: jesteś w stanie poświęcić jeden przypon, coś ci pokażę. I pokazał. Zrobił 3 ruchy i lekko szarpnął. Było po przyponie. Wyleczyłem się z przyponu tytanowego. Ze stalką ten numer by nie przeszedł. Sorry za off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Piotrek myślisz że szczupak też tak potrafi???? Edytowane 1 Września 2020 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Krzysiu, raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Nie Hesher Piotrek PrażmowskiW nich jest moc.Dzięki. Ja wcześniej brałem od Dariusza i też mogę polecić, mocny drut i wykonanie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Piotrek myślisz że szczupak też tak potrafiSzczupak nie, ale gwarantuję ci że jerk podczas jerkowania jak najbardziej. Brak tej wiedzy kosztował mnie dwa bustery - zwykła praca jerkami, tylko nieco bardziej leniwa i nagle nic na końcu zestawu. Zdziwienie ogormne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Szczupak nie, ale gwarantuję ci że jerk podczas jerkowania jak najbardziej. Brak tej wiedzy kosztował mnie dwa bustery - zwykła praca jerkami, tylko nieco bardziej leniwa i nagle nic na końcu zestawu. Zdziwienie ogormne Tytan 1x1 pękał przy jerkowaniu? Jaka wytrzymałość wg producenta? Ciężko mi to sobie wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 To nie wina wytrzymałości. To zjawisko określiłbym załamaniem tytanu. Jeżeli do tego dojdzie, może pęknąć nawet ten najmocnieszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 To nie wina wytrzymałości. To zjawisko określiłbym załamaniem tytanu. Jeżeli do tego dojdzie, może pęknąć nawet ten najmocnieszy.Zgadza się, łamie się na zagięciach. Po wielu próbach u mnie na placu boju pozostał FC 1 mm i cieniej Surflon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Dla tych kilku pierwszych panów co twierdzą że jakim prawem dopóki nie zobaczyli filmiku, to potwierdzam feler tych agrafek, raz spróbowałem i po którymś rzucie widziałem jak mój szczupak od westina leci w siną dal. Więcej nie spróbuję,agrafki tego typu sprawdzają się ale w łowieniu kleni na smużaki, oczywiście w mniejszym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 takie agrafki nie dają 100% pewności że przynęta nie zostanie wypięta w czasie brania/holupopieram wypowiedz kolegi sam miałem 3 przypadki że jerk sie wypiął ,jerki lubi sie czasem przewinąć na agrafce ..wystarczy tylko mocniej szarpnąć i bez problemu tracimy przynętę . Jeżeli chodzi o jakość wytrzymałość z mojej opinii jak najbardziej na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Testowałem i ja. Agrafki zwłaszcza w tych delikatniejszych przyponach są słabe. Potrafią się powyginać przy zakładaniu i zdejmowaniu przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dex1 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Jakie w takim razie agrafki polecacie, których duże przynęty same nie otwierają?Mnie ostatnio otwierały się klasyczne agrafki Dragon Spinn Lock (może rozmiar #4 był za mały?). Zastanawiam się nad Dragonem ale Super Lock oraz nad agrafkami wewnętrznymi Mikado/Savage Gear? Edytowane 26 Września 2020 przez dex1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Też kilka przynęt straciłem na tytanach 1x1, nawet tych ponad 20kg wytrzymałości.Do przynęt z większym oczkiem niezawodne agrawki to Solvkroken Extreme. Nie ma szans żeby się rozpięła, bo się nie zapina, ale żeby wpiąć w nią przynętę, przydają się kombinerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi