jamesty Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Hej m?łj kolega chcę jechać gdzieś na troć na przełomie luty / marzec. Gdzie jechać ?źeby poczuć coś na kiju. Oczywiście C&R. Będziemy jechać z okolicy Warszawy. A morze odpada za słono;]. Jakieś propozycję ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1655 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ParsętaSłupiaŁupawaInaŁebaWieprzaGrabowaRadewRegaDrwęcaReda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ka?źda rzeka ma swoj klimat i swoja specyfike... na jednych w styczniu i lutym jest szansa na srebro, na innych nie bardzo. jedne duze i dzikie, inne bardziej zmeriolowane ale za to z rybami... kazdemu co lubi... PS. jak to dobrze ze ja do Troci w rzece mam... 40 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ba mifek ja mam do Ciebie sporo km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ParsętaSłupiaŁupawaInaŁebaWieprzaGrabowaRadewRegaDrwęcaReda Dałbym nieco inną kolejność, poza Parsętą, no i brakuje Pasłęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ba mifek ja mam do Ciebie sporo km. sporo to ja mam na Dunajec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1655 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgadza się Panie KazimierzuParsęta na pierwszym musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dałbym nieco inną kolejność, poza Parsętą, no i brakuje Pasłęki. Jak tam z rybostanem troci jest ?????Uda się coś złowić ??????. 200km tam mam nie tak daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Rozumiem, ?źe chodzi o Pasłękę? Trudniej o wiele tam o rybę (czytaj: troć) ni?ź na Drwęcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Rio Grande, Chile...Wyjdzie tyle samo nakladu w przeliczeniu na zlowiona rybe...Pomijajac fakt ze nie bedzie ona keltonem...Przelom lutego/marca to swietny okres polowu na tym lowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Weź pod uwagę podjęcie decyzji tu?ź przed wyjazdem. Gdybym jechał z Warszawy na trocie, na pewno bym planował na podstawie aktualnych wieści znad rzeki. Aktualnych tzn max 2 dni przed wyjazdem. Czyli śledzenie forum i info od znajomych, kt?łrzy byli/są nad rzeką. A jeśli kolega woli z g?łry wiedzieć gdzie pojedzie to niech jedzie tam, gdzie ładnie i ryby zwykle są. Parsęta, Słupia i Wieprza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No dobra jak byśmy się zdecydowali jechać na troć do Parsętato gdzie najlepiej jechać??????. Mo?źe ktoś z forum jest z tamtych stron i będzie miał trochę czasu na wsp?łlne wędkowanie. Trzeba by te?ź jakiś nocleg zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No dobra jak byśmy się zdecydowali jechać na troć do Parsętato gdzie najlepiej jechać??????. Mo?źe ktoś z forum jest z tamtych stron i będzie miał trochę czasu na wsp?łlne wędkowanie. Trzeba by te?ź jakiś nocleg zorganizować. janusz walaszewski - jest miejscowy i kocha te rzeke... jesli bedzie mial czas i checi to bedziesz mial przewodnika jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ja zacząłem kiedyś od zapory w Rościnie.Zimą zacząłbym od Ząbrowa. Mo?źna tam te?ź znaleźć nocleg. Rzeki jest ze 70 km od Rościna do Kołobrzegu. Wszędzie jest podobne prawdopodobieństwo, lub w zale?źności od warunk?łw nieprawdopodobieństwo złowienia ryby. Noclegi: Białogard, Karlino i Kołobrzeg, okolice, o Ząbrowie ju?ź było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam. Mo?źe kt?łryś z koleg?łw będzie na początku sezonu na Słupi w okolicach Bydlina? Wybieram się ze znajomymi oczywiście r?łwnie?ź z tego forum, i fajnie byłoby ogrzać się wsp?łlnie przy ognisku w większym gronie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam. Mo?źe kt?łryś z koleg?łw będzie na początku sezonu na Słupi w okolicach Bydlina? Wybieram się ze znajomymi oczywiście r?łwnie?ź z tego forum, i fajnie byłoby ogrzać się wsp?łlnie przy ognisku w większym gronie. pozdrawiam saw_olsztyn sie wybiera w okolice slupi. ale co jak gdzie i kiedy to z nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Wiem wiem:) bo wsp?łlnie jedziemy, jeszcze Hasiora zgarniamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No dobra jak byśmy się zdecydowali jechać na troć do Parsętato gdzie najlepiej jechać??????. Mo?źe ktoś z forum jest z tamtych stron i będzie miał trochę czasu na wsp?łlne wędkowanie. Trzeba by te?ź jakiś nocleg zorganizować. janusz walaszewski - jest miejscowy i kocha te rzeke... jesli bedzie mial czas i checi to bedziesz mial przewodnika jak ta lala Skoro Rafał-Mifek wywołał mnie do odpowiedzi, to nie ma to tamto, trza się odezwać. Pierwsza sprawa to termin, pisałeś, ?źe przełom luty/marzec. W tym czasie na Parsęcie mo?źna ju?ź trafić srebro, wszystko zale?źy od pogody, jeśli powieje mocno z PN czy PN-Z to jest du?źe prawdopodobieństwo. W takim przypadku trzeba łowić nisko, Zieleniewo, Rościęcino. Co do przewodnictwa, o kt?łrym wspomniał @mifek, nie ma problemu, jakby co pisz na priva. P.S. mieszkam w Grzybowie pod Kołobrzegiem, mam miejsca noclegowe tanio, z mojej miejscowości na Parsętę jest 4 do 8km (zale?źy gdzie) a na Regę 8 do 15 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dzięki za info . Jak ustalę dokładnie kiedy będziemy chcieli się wybrać to napiszę do Ciebie i na forum mo?źe ktoś będzie miał ochotę te?ź przyjechać. Dzięki za pomoc. Do zobaczenia nad rzeką ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Witam, chciałbym odświeżyć temat - po namyśle również chciałbym pojechać na trocie...planuję wyjazd w połowie marca i chciałbym was prosić o pomoc w wyborze miejsca w który jest jako takie prawdopodobieństwo spotkania troci o tej porze roku... długoterminowa mówi, ze temperatura będzie ok 7-9 stopni na plusie... myślałem o Parsęcie ....a może Słupia.. dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Za trocią w połowie marca, przy plusowych temperaturach bez namysłu uderzałbym na solankę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Wczoraj na Słupii 66cm , dziś pada, więc warunki na plus z godziny na godzinę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Za trocią w połowie marca, przy plusowych temperaturach bez namysłu uderzałbym na solankę. solanka...masz na myśli łowienie w morzu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Wczoraj na Słupii 66cm , dziś pada, więc warunki na plus z godziny na godzinę. Gratulacje;) daj znać jak poszło jak wygląda marzec na Słupii - prognozy mówią, ze pogoda w marcu będzie w miarę stabilna - temp 7-9 stopni...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 solanka...masz na myśli łowienie w morzu?tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi