Skocz do zawartości

Gdzie na troć?

jamesty

Rekomendowane odpowiedzi

ka?źda rzeka ma swoj klimat i swoja specyfike... na jednych w styczniu i lutym jest szansa na srebro, na innych nie bardzo. jedne duze i dzikie, inne bardziej zmeriolowane ale za to z rybami... kazdemu co lubi... :D

PS. jak to dobrze ze ja do Troci w rzece mam... 40 km ;)

Weź pod uwagę podjęcie decyzji tu?ź przed wyjazdem. Gdybym jechał z Warszawy na trocie, na pewno bym planował na podstawie aktualnych wieści znad rzeki. Aktualnych tzn max 2 dni przed wyjazdem. Czyli śledzenie forum i info od znajomych, kt?łrzy byli/są nad rzeką. A jeśli kolega woli z g?łry wiedzieć gdzie pojedzie to niech jedzie tam, gdzie ładnie i ryby zwykle są. Parsęta, Słupia i Wieprza.

No dobra jak byśmy się zdecydowali jechać na troć do Parsęta

to gdzie najlepiej jechać??????.

Mo?źe ktoś z forum jest z tamtych stron i będzie miał trochę czasu na wsp?łlne wędkowanie.

Trzeba by te?ź jakiś nocleg zorganizować.

Mo?źe ktoś z forum jest z tamtych stron i będzie miał trochę czasu na wsp?łlne wędkowanie.

janusz walaszewski - jest miejscowy i kocha te rzeke... jesli bedzie mial czas i checi to bedziesz mial przewodnika jak ta lala :mellow:

Ja zacząłem kiedyś od zapory w Rościnie.

Zimą zacząłbym od Ząbrowa. Mo?źna tam te?ź znaleźć nocleg.

Rzeki jest ze 70 km od Rościna do Kołobrzegu. Wszędzie jest podobne prawdopodobieństwo, lub w zale?źności od warunk?łw nieprawdopodobieństwo :D złowienia ryby. Noclegi: Białogard, Karlino i Kołobrzeg, okolice, o Ząbrowie ju?ź było.

Witam. Mo?źe kt?łryś z koleg?łw będzie na początku sezonu na Słupi w okolicach Bydlina? Wybieram się ze znajomymi oczywiście r?łwnie?ź z tego forum, i fajnie byłoby ogrzać się wsp?łlnie przy ognisku w większym gronie. pozdrawiam

saw_olsztyn sie wybiera w okolice slupi. ale co jak gdzie i kiedy to z nim...

janusz walaszewski - jest miejscowy i kocha te rzeke... jesli bedzie mial czas i checi to bedziesz mial przewodnika jak ta lala :mellow:

Skoro Rafał-Mifek wywołał mnie do odpowiedzi, to nie ma to tamto, trza się odezwać. Pierwsza sprawa to termin, pisałeś, ?źe przełom luty/marzec. W tym czasie na Parsęcie mo?źna ju?ź trafić srebro, wszystko zale?źy od pogody, jeśli powieje mocno z PN czy PN-Z to jest du?źe prawdopodobieństwo. W takim przypadku trzeba łowić nisko, Zieleniewo, Rościęcino. Co do przewodnictwa, o kt?łrym wspomniał @mifek, nie ma problemu, jakby co pisz na priva. B)

P.S. mieszkam w Grzybowie pod Kołobrzegiem, mam miejsca noclegowe tanio, z mojej miejscowości na Parsętę jest 4 do 8km (zale?źy gdzie) a na Regę 8 do 15 km. B)

• 7 lat później...

Witam,

chciałbym odświeżyć temat - po namyśle również chciałbym pojechać na trocie...planuję wyjazd w połowie marca i chciałbym was prosić o pomoc w wyborze miejsca w który jest jako takie prawdopodobieństwo spotkania troci o tej porze roku...

długoterminowa mówi, ze temperatura będzie ok 7-9 stopni na plusie...

myślałem o Parsęcie ....a może Słupia..

dzięki z góry za pomoc