SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Panie i panowie. W ostatnich tygodniach nasiliło się negatywne moim zdaniem zjawisko dużej ilości ogłoszeń od forumowiczów z kilkoma postami. Teoretycznie nic w tym dziwnego bo to na pewno sami specjaliści spędzający nad wodą tak masakrastyczną ilość czasu, że nie mają chwili na nic tylko na postawienie ogłoszeń. Aczkolwiek nikt nie jest wszechwiedzący i nawet baaardzo aktywni wędkarze, których kojarzę nie tylko z forum jak widzę od czasu do czasu zapytają o jakieś wędzisko czy osprzęt. Dlatego śmiem twierdzić, że część sprzedających (nie wszyscy aby jasność była !!!) posiada na tym forum co najmniej jeszcze jedno, a może i więcej kont, a tego jednego lub nawet kilku notabene tworzonego albo stworzonego z duuużym wyprzedzeniem używa w celu handlu bo nie bardzo mam ochotę wierzyć, ze przez okres od roku wzwyż sprzedający o nic nie zapytał, nie udzielił się w praktycznie w żadnym z wielu wątków ... Ja sam się ostatnio naciąłem (mam nadzieję, że był to wyjątek i, że tak pozostanie) na spodnie marki "helikon", o której to nazwie producenta sprzedający wspomniał w opisie niby mimochodem przy okazji zasłaniając się "nie pamięcią" i "zapomniał" dodać najważniejsze zdjęcie ... Dobrze, że straciłem tylko 60 zł. ... Jakie Wy macie doświadczenia i co o tym sądzicie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 "1. Z działu „Giełda” jerkbait.pl korzystać mogą Użytkownicy posiadający uprawnienia nadane przed administratora. Administrator zastrzega sobie prawo do modyfikacji uprawnień w każdym czasie, bez podania przyczyn. Od dnia wejścia w życie niniejszego regulaminu (07.09.2015r) do korzystania z Giełdy uprawnieni są Użytkownicy zarejestrowani na portalu jerkbait.pl dłużej niż 30 dni, mający minimum 30 napisanych wiadomości." Ja co prawda nic nie kupuję i nie sprzedaję, ale sobie oglądam co Koledzy wystawiają lub chcą zamienić. Jak bym miał wystawiać lub kupować to tylko odbiór osobisty Portal to nie allegro że można ubiegać się o swoje (przy rejestracji na na forum nie podaje się takich danych jak na alle)Giełda to dodatek do forum. Co do zmniejszenia ryzyka to zawsze przed zakupem/wymianą można wejść w profil i sprawdzić kto czym "śmierdzi" - np ja chyba 2 lata na forum a ze 40 postów chyba max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Co do zmniejszenia ryzyka to zawsze przed zakupem/wymianą można wejść w profil i sprawdzić kto czym "śmierdzi" - np ja chyba 2 lata na forum a ze 40 postów chyba max Według mnie zaglądasz, komentujesz być może podpytujesz, a nie tylko sprzedajesz ... Od Ciebie kupiłbym bez chwili namysłu. Edytowane 24 Lutego 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 W ogóle dostęp do forum powinien być poprzedzony zaproszeniem od aktywnego użytkownika z odp. Ilością postow ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Mało udzielam się na forum jestem tu raczej żeby powiększyć swoją wiedze napewno jest tu sporo takich jak ja , ale nie o tym chciałem napisać. Kupować od kogoś kto ma kilka postów to loteria . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Mało udzielam się na forum jestem tu raczej żeby powiększyć swoją wiedze napewno jest tu sporo takich jak ja , ale nie o tym chciałem napisać. Kupować od kogoś kto ma kilka postów to loteria .Ilość postów na jerku nie jest wyznacznikiem czyjejś uczciwości Osobiście się o tym przekonałam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) ... zgadzam się z tym całkowicie, ale fakt faktem i należało by się bardziej przyjrzeć "multikontowcom" .Sam nieraz mam takie odczucie , że są tacy . Rozumiem , że najlepiej być anonimowym (można sobie pozwolić na dużo więcej) , ale powinno być bardziej przejrzyście i bardziej "jawnie" jeśli chodzi o zakładanie konta i korzystaniem z niego pod prawdziwymi danymi osobowymi.Nie byłoby problemów w "dziwnych sytuacjach" . Edytowane 24 Lutego 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Mało udzielam się na forum jestem tu raczej żeby powiększyć swoją wiedze napewno jest tu sporo takich jak ja , ale nie o tym chciałem napisać. Kupować od kogoś kto ma kilka postów to loteria .Ja podobnie - czytam już sporo czasu, a postów raptem 30+. Po co zadawać pytania na które odpowiedzi w większości przypadków można znaleźć w juz istniejących wątkach? Co do giełdy to dla mnie dodatek, raz kupiłem, raz sprzedałem i nie zanosi się na zmianę nawyku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Zima, samo gęste idzie.https://www.youtube.com/watch?v=IywMNXigI8E 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Właściciele forum to jakaś charytatywna instytucja?Coby kasa była to musi być ruch i nikt kto chce zarobić nie będzie go ograniczał.Jest jedno forum wędkarskie zamknięte dla "obcych" (za poleceniem) przecież Edytowane 24 Lutego 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ilość postów na jerku nie jest wyznacznikiem czyjejś uczciwości Osobiście się o tym przekonałam Nie napisałem, że tak jest ! Wręcz przeciwnie. Ponadto może nie do końca sprecyzowałem sedno sprawy zatem kończę. Chodzi mi o wątki w dziale sprzedam. Nie jest też normą pisanie jednego czy dwóch postów rocznie w dziale giełda i kolejnego jednego czy dwóch dla zwykłego moim zdaniem zamydlenia oczu i to wszystko przez rok, dwa, a nawet cztery czy sześć ... Teoretycznie możliwe wytłumaczenia takiego stanu rzeczy są trzy z czego tylko dwie realne. Pierwsze. Jest się wszystkowiedzącym wędkarzem i korzystam tylko z giełdy. Nierealne. Dwa. Jest tu tylko dla giełdy. Mało realne, ale możliwe. Skoro non stop śledzi giełdę to z nudów zajrzy w inne działy i wątki i coś tam kliknie. I trzy. Najbardziej realne i prawdopodobne. Ma się kilka kont, spali się jedno to mam przecież następne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Złoty medal w tej dziedzinie należy się panu Adamow i z Warszawy stare kontoTubis nowych jest tyle że zliczyć nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 W ogóle dostęp do forum powinien być poprzedzony zaproszeniem od aktywnego użytkownika z odp. Ilością postow ...Ja bym jeszcze dorzucił zaświadczenie od proboszcza. W niczym nie pomoże ale i nie zaszkodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Ja bym jeszcze dorzucił zaświadczenie od proboszcza. W niczym nie pomoże ale i nie zaszkodzi. Ja z kolei dorzuciłbym normalne jeszcze nie tak dawno honorowe podejście do tematu (każdego zresztą) wyparte skutecznie przez tzw. agresywny marketing i takiż sam kapitalizm ku uciesze co poniektórych. Edytowane 24 Lutego 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Honorowe podejście co u niektórych nie istnieje jak w grę wchodzi $$$. Niestety też się o tym na własnej skórze ostatnio przekonałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Sławek brutalna prawda jest taka że są tu tylko dla giełdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 ...Rozumiem , że najlepiej być anonimowym (można sobie pozwolić na dużo więcej) , ale powinno być bardziej przejrzyście i bardziej "jawnie" jeśli chodzi o zakładanie konta i korzystaniem z niego pod prawdziwymi danymi osobowymi.Nie byłoby problemów w "dziwnych sytuacjach" .Popieram w całości, niektórzy jakby wstydzili się występować pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Kiedyś to była giełda tak z 10 lat temu, aż miło wspomnieć. Strugacze to byli w znakomitej większości ludzie szerzej znani, z wynikami, nazwisko odpowiadało za wyrób. Sprzętem handlowali ludzie, którzy chcieli się podzielić dostępem do towaru w rozsądnej cenie, mieli fajne dojścia, a nie hurtownicy. Przede wszystkim większość kolegów była znana prywatnie przez innych użytkowników i to chyba był klucz do sukcesu. Teraz same anonimy ... a może moja pamięć tak idealizuje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Kiedyś to była giełda tak z 10 lat temu, aż miło wspomnieć. Strugacze to byli w znakomitej większości ludzie szerzej znani, z wynikami, nazwisko odpowiadało za wyrób. Sprzętem handlowali ludzie, którzy chcieli się podzielić dostępem do towaru w rozsądnej cenie, mieli fajne dojścia, a nie hurtownicy. Przede wszystkim większość kolegów była znana prywatnie przez innych użytkowników i to chyba był klucz do sukcesu. Teraz same anonimy ... a może moja pamięć tak idealizuje Nie znam tamtych czasów na forum ale tak powinno być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Czyli co, warunkiem możliwości wystawiania sprzętu na sprzedaż bedzie polecenie ewentualnego sprzedawcy przez dwoch uzytkownikow forum którzy znają osobnika osobiscie, a o ktorych wiadomo ze nie są multikontem a realną osobą? Myśl że super.Sprzedawca jest znany osobiście przez min 2 osoby. To juz coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Przechodzicie dziarskim krokiem do tworzenia zorganizowanych grup przestępczych. Brawo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Sorki, ale nie przesadzaj! Dopiero chlaśnięcie dłoni nożem i braterstwo krwi wstępującego z wprowadzającym, będzie miało sugerowane przez Ciebie znamiona Edytowane 24 Lutego 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Sorki, ale nie przesadzaj! Dopiero chlaśnięcie dłoni nożem i braterstwo krwi wstępującego z wprowadzającym, będzie miało sugerowane przez Ciebie znamiona Tiaaa, a na koniec zamienią się palcami czy tam rękami w zależności od powagi tegoż związku krwi A tak na poważnie. Spójrzcie na giełdę i sami wnioski wyciągajcie ... Edytowane 24 Lutego 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Przypominam starszym użytkownikom, a tym z któtszym stażem polecam mieć na uwadze jak ciężko było wywalczyć kompromis w sprawie zniknięcia giełdy z aktualności na stronie głównej. Pamiętacie tą przepychankę? Jeśli tak to sami odpowiedzcie sobie na pytanie o sens Waszych racji. Temat multikont jest znany adminom i od dawna nietolerowany, wiem bo miałem okazję usłyszeć ich zdanie na ten temat. Jak ktoś czuje powołanie to niech zgłosi swój akces do administracji jerkbaita albo udziela się jako TW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Złoty medal w tej dziedzinie należy się panu Adamow i z Warszawy stare kontoTubis nowych jest tyle że zliczyć nie idzie Piotrze jak dobrze pamiętasz to swego czasu i moje konto było zaliczane do tego grona. Ty jako jeden z nielicznych mogłeś to potwierdzić. Jak pamiętam tego nie zrobiłeś. A co dziś o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi