Skocz do zawartości

Giełda ... i multi - konta ... coś w tym chyba jest ...

SlawekNikt

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram w całości, niektórzy jakby wstydzili się występować pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem.?

I jeszcze numer PESEL pod nickiem?

Niektórzy z nas nie mogą lub nie chcą publicznie podawać swoich danych.

W internecie nic nie ginie, a pracodawcy i headhunterzy z zainteresowaniem śledzą fora i portale społecznościowe.

A jak ktoś jest nieuczciwy to i przedstawi się nie swoimi danymi.

Bzdury ,

to jak chcesz osiągnąć w takiej grupie zaufanie do siebie skoro np. w niku jest Krzysiek , a naprawdę chodzi o Mariusza / mieszkasz w Lublinie a naprawdę w Katowicach? ???? lub jeszcze lepiej pod adresem  " z dupy" ????

Czy nie tak jest pozakładanych 80% kont. Wiadomo , że będąc anonimowym można sobie pozwolić na różne rzeczy, bez konsekwencji , ale już przechodząc na drugą stronę - np.giełdę - chciałbym kupować rzeczy od "prawdziwego"człowieka , a nie od podstawowej "kukły".
Chcecie giełdy koleżeńskiej, uczciwej , itd...  no to jest właśnie droga do tego.

Chcesz jeden z drugim być kolegą oraz być traktowany równo , wiec traktuj wszystkich tak samo.

Dokładnie jak w prawdziwym życiu , nie zadajesz się z kimś i traktujesz go poważnie  kogoś kogo znasz i wiesz o nim tylko tyle , że ma ksywę LULEK.

....... no może Ja już tego nie ogarniam ........ 

... koleżeńska, koleżeństwo, uczciwość, rzetelność - prawda jest taka , że się tego boicie i nie chcecie  :(

... ale na FEJSIE można nawet numery butów i rozmiary majtek znaleźć tych samych osób które tego tak unikają na "kolezeńskim" forum  ;)  :)

Pozdrawiam kolegów  :whistling:  :good:

Edytowane przez miramar69
  • Like 10

"Poszedłeś"

To jest cud, że ja wyszłem na człowieka właściwie. Mówię „wyszłem”, bo miałem blisko. Daleko – „poszedłem”, blisko – „poszłem”, prawda? Blisko – „wyszłem”, daleko – „wyszedłem”. Chowam się daleko – „chowam”, blisko – „chowię”. Mam nadzieję, że państwo to wią. (Piotr Bałtroczyk)

:lol:

• Like 4

lub też ,,niech się nie pochowią", jeśli do kryjówki blisko mają. O poranku dziwne treści, na ten mróz za oknem jak znalazł ;)

Edit: Zlotu chciał bym ... zloty dobre są. Takiego przystępnego, w przystępnym miejscu w przystępnej cenie i w przystępnym towarzystwie. 

Edytowane przez Panek
  • Like 1

Panowie, widać że zima za oknem.

Administracja od zawsze walczy z multikontami, jeżeli mamy tylko dowody (a nie pomówienia) na taki proceder delikwent ma banowane konto.

Niestety jesteśmy nieliczni i do tego czynni zawodowo, więc nie wszystko sami zauważymy po to więc istnieje opcja "zgłoś".

Forum tworzymy wspólnie, więc jeżeli widzicie nieprawidłowości to zgłaszajcie.

• Like 11

Dokładnie jak w prawdziwym życiu , nie zadajesz się z kimś i traktujesz go poważnie  kogoś kogo znasz i wiesz o nim tylko tyle , że ma ksywę LULEK.

....... no może Ja już tego nie ogarniam ........ 

A ta ksywa to przypadkowa ? Miałem taką na innym forum :)

Forum tworzymy wspólnie, więc jeżeli widzicie nieprawidłowości to zgłaszajcie.

Prośba do moderator o przeniesienie do odpowiedniego wątku "Jerkbait się śmieje" jeden z lepszych dowcipów jaki słyszałem. 

I kto to pisze specjalista od moderacji Giełdy?

• Like 1

Czyli żeby było w porzo, użyjmy w praktyce starego i ulubionego przez wędkarski świat postulatu.  Przy każdym łowiącym pilnujący i surowo karzący policjant.. i przy każdym użytkowniku też.. :) A co do wysypu anonimów, to wszystkie formy - prócz Gala Anonima oraz dobroczynności - są poniżej męskiej godności.. :)

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

"1. Z działu „Giełda” jerkbait.pl korzystać mogą Użytkownicy posiadający uprawnienia nadane przed administratora. Administrator zastrzega sobie prawo do modyfikacji uprawnień w każdym czasie, bez podania przyczyn. Od dnia wejścia w życie niniejszego regulaminu (07.09.2015r) do korzystania z Giełdy uprawnieni są Użytkownicy zarejestrowani na portalu jerkbait.pl dłużej niż 30 dni, mający minimum 30 napisanych wiadomości."

Ja co prawda nic nie kupuję i nie sprzedaję, ale sobie oglądam co Koledzy wystawiają lub chcą zamienić.

Jak bym miał wystawiać lub kupować to tylko odbiór osobisty

Portal to nie allegro że można ubiegać się o swoje (przy rejestracji na na forum nie podaje się takich danych jak na alle)

Giełda to dodatek do forum.

Co do zmniejszenia ryzyka to zawsze przed zakupem/wymianą można wejść w profil i sprawdzić kto czym "śmierdzi" - np ja chyba 2 lata na forum a ze 40 postów chyba max

Forum to teraz dodatek do giełdy

Mariusz jak to mówią ,, kto z kim przystaje takim się staje "

Na szczescie poszedłes w odpowiednim kierunku ....

dziwnym trafem ktoś nie dawno nazwał Tubisa na FORS handlarzem a tu na forum ktoś inny nazwał Ciebie handlarzem- taki zbieg okoliczności? czy coś w tym jest?

• Like 1

I ja tu troche kupiłem i trochę sprzedałem, nigdy nie miałem żadnego problemu. Niektóre rzeczy były na zasadzie " jak Ci nie podpasuje to odeślesz" a niektóre nawet szybciej niż zdążyłem przelew wysłać ( zdarzyło się, że bylem bardzo zajęty) a nie były to popierdółki. I z wieloma osobami od czasu sprzedania czy kupienia utrzymuję kontakt wirtualnie a z kilkoma już spotkałem się w realu. I to dzięki tej, odsądzanej od wiary i sensu, przez Administrację, giełdzie :)

• Like 15

Prośba do moderator o przeniesienie do odpowiedniego wątku "Jerkbait się śmieje" jeden z lepszych dowcipów jaki słyszałem. 

I kto to pisze specjalista od moderacji Giełdy?

W twoim przypadku zadziałało, ktoś zgłosił jak złamałeś regulamin i dostałeś ostrzeżenie.

Rozumiem że zabolało i teraz próbujesz dyskredytować moderację, to przypomnę punkt 5. regulaminu forum:

5. Przestrzegaj regulaminów obowiązujących na forum oraz zaleceń administratora lub moderatorów. Pamiętaj, że ostateczne interpretacje należą do nich. Wypowiedzi naruszające zasady mogą być usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiązujących na jerkbait.pl może oznaczać usunięcie z grona Użytkowników.

To Twój kolejny wpis dotyczący moderacji, jeżeli tak bardzo Ci się nie podoba nasze działanie to zawsze możesz zgłosić właścicielowi forum swój akces na objęcie tej funkcji, może faktycznie zrobisz to lepiej.

• Like 5

dziwnym trafem ktoś nie dawno nazwał Tubisa na FORS handlarzem a tu na forum ktoś inny nazwał Ciebie handlarzem- taki zbieg okoliczności? czy coś w tym jest?

A to dobre ???? (sorki ale ja mam równo pod czupryną,wiec porównanie mnie do tego typa jest dla mnie lekko obraźliwe ???? ) a to ze czasem coś uda sie kupic tanio i zarobic pare zł ty chyba nic złego .Pozatym co do sprzedaży znacznie częściej tracę na tym niż zyskuje więc handlarz to ze mnie mizerny .No ale ilu ludzi tyle opini ???? Jest tu grono (może nie wielkie )ale jest kolegów którzy mnie poznali i raczej na opini tych ludzi mi zależy co do mojej osoby .Osoby mi nie znane mają prawo myślę o mnie co chcą jakoś mi to la...a

Bez urazy oczywiście

A to dobre (sorki ale ja mam równo pod czupryną,wiec porównanie mnie do tego typa jest dla mnie lekko obraźliwe ) a to ze czasem coś uda sie kupic tanio i zarobic pare zł ty chyba nic złego .Pozatym co do sprzedaży znacznie częściej tracę na tym niż zyskuje więc handlarz to ze mnie mizerny .No ale ilu ludzi tyle opini Jest tu grono (może nie wielkie )ale jest kolegów którzy mnie poznali i raczej na opini tych ludzi mi zależy co do mojej osoby .Osoby mi nie znane mają prawo myślę o mnie co chcą jakoś mi to la...a

Bez urazy oczywiście

dzięki za szczerość w odpowiedzi - moim zdaniem wszystko się wyjaśniło :D

• Like 1

A ja wiele kupilem,duzo sprzedalem,nikt mnie nie oszukał,ja tez nikogo.nie oszukalem..niektórzy tu przesadzaja,..a kolega ktory przez dwa lata tylko 40postow wstawil ..to przyslowiowy "wsadzilbym ale sie boje" :)

Ja się niczego nie boję :)

"Jak bym miał wystawiać lub kupować to tylko odbiór osobisty" napisałem czysto teoretycznie

Mam co mi do życia potrzeba a plecionkę to sobie co kilka lat na allegro dokupuję :)

Karać multikonta? Żart

Ja stary i głupi jestem, ale czy nikt nigdy nie słyszał o stronach zmieniających IP?

Edytowane przez turkucpodjadek

Ja się niczego nie boję :)

"Jak bym miał wystawiać lub kupować to tylko odbiór osobisty" napisałem czysto teoretycznie

Mam co mi do życia potrzeba a plecionkę to sobie co kilka lat na allegro dokupuję :)

Karać multikonta? Żart

Ja stary i głupi jestem, ale czy nikt nigdy nie słyszał o stronach zmieniających IP?

Witam.

Proszę mi powiedzieć co daje znajomość danych osobowych nazwijmy to klienta który nas oszukał?

Miałem taki przypadek na allegro i z doświadczenia wiem że odesłany kołowrotek i kasa zostały utracone.

Pozdrawiam