wojciiech Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jest Ego, od jakiegoś czasu z muchową ofertą dołączył Traper. Macie jakieś doświadczenia? Oczywiście zdaję sobie sprawę, skąd pochodzi towar... Mi w oko wpadł kij z oferty na 2018 - 9' 5 WT, z przedłużką 10'6.Ciekawie wygląda oferta dupereli typu obcinacze, uchwyty do sprayu/liquida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Polecam fajne rzeczy za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Z ciekawostek, które znalazłem w normalnych cenach, w przeciwieństwie do produktów sygnowanych przez światowych liderów: Uchwyt na liquid/spray do przypięcia do kamizelki:http://salar.pl/produkt-1812-k-14 patka:http://salar.pl/produkt-1816-k-13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu77 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Polecam latarkę UV z Trapera Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam.Po zeszłorocznej Rybomanii, gdzie Traper pokazał szeroką i całkiem nową ofertę skierowaną do wędkarzy muchowych, trochę na temat było w wątku o nowościach. http://jerkbait.pl/topic/19756-nowosci-na-rynku/page-12?hl=traper#entry2121489 Chub norris ... jak się nie manic do powiedzenia to lepiej czasem pomilczeć ...Pozdraiwam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 tak całkiem subiektywnie - opisy w wedkach typu "wykonane z mat toray + troche marketingowego bełkotu o ich jakosci nijak do mnie nie przemawia. Mam zaufanie do firm w których sa konstruktorzy firmujący własnym nazwiskiem produkcję (np. Gary Loomis, czy nasz rodzimy Zbyszek Zieliński), do firm z doświadczniem w projektowaniu blanków a nie tylko zbrojeniu lub brandowaniu gotowców (chyba że blank renomowanej firmy). Dlaczego??Ano dlatego ze samo "toray" nie mówi nic, to tylko producent mat, ale juz wykonanie mandreli, zaprojektowanie warstw w zamówionej u nich macie, zaprojektowanie wszystkiego tak by spełniło swoje funkcje. W przeciwnym wypadku to niestety tylko lepiej byc może wykończony "chińczyk". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Z cenami wędzisk i kołowrotków to Traper pojechał po bandzie. Wybaczcie, ale kto da 1000 PLN za kij nieznanego pochodzenia, firmowany przez dystrybutora zanęt? W tej kwocie idzie dostać używaną muchówkę bardzo wysokiej klasy, na znanym blanku. Albo 3 budżetowe , zupełnie przyzwoite kijki chińskie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Z cenami wędzisk i kołowrotków to Traper pojechał po bandzie. Wybaczcie, ale kto da 1000 PLN za kij nieznanego pochodzenia, firmowany przez dystrybutora zanęt?W tej kwocie idzie dostać używaną muchówkę bardzo wysokiej klasy, na znanym blanku. Albo 3 budżetowe , zupełnie przyzwoite kijki chińskie. Dlatego chińskie wędki/kołowrotki kupuje się w bezpośrednio chinach... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 "Z cenami wędzisk i kołowrotków to Traper pojechał po bandzie. Wybaczcie, ale kto da 1000 PLN za kij nieznanego pochodzenia, firmowany przez dystrybutora zanęt? W tej kwocie idzie dostać używaną muchówkę bardzo wysokiej klasy, na znanym blanku. Albo 3 budżetowe , zupełnie przyzwoite kijki chińskie".Jest jeszcze coś takiego jak schodzenie modelu z produkcji znanych firm. Ktoś kupuje technologie, mandrele, inne pierdoly i sprzedaje jako swoje mając zastrzeżone w umowie że nie zdradzi prawdziwego pochodzenia materiału, towaru, procesu technologicznego. Podałbym przykład ale nie mogę z wiadomych względów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Mam zaufanie do firm w których sa konstruktorzy firmujący własnym nazwiskiem produkcję (np. Gary Loomis, czy nasz rodzimy Zbyszek Zieliński)To już mamy dwóch Zielińskich. Napisz Marian coś o tym Zbyszku ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Witam.Traper też ma w ofercie kije poniżej 300 zł - można sobie kupić 3 sztuki zamiast jednego za tysiaka.Wybór jest i o to chyba chodzi. Ale polakowi trudno dogodzić.Lepiej pokwękać na internetowym forum ...Zadał sobie ktoś z Was trudu żeby zapytać kogoś z Kadry Polski z Mistrzostw Europy 2016, jakie jest ich zdanie o ofercie Trapera, któren to wyposażył ją w sprzęt i ubrał od stóp do czubka głów ?Przecież to znane w środowisku osoby, niektóre z nich są obecne na tym czy innych forach wędkarskich.Jakoś żadna ze znanych "światowych" marek nie chciała nigdy w chłopaków zainwestować i objąć sponsoringiem ... dopiero "mieszalnia zanęt" to zrobiła. Pozdrawiam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 To już mamy dwóch Zielińskich. Napisz Marian coś o tym Zbyszku ojtam ojtam grypsko mam to troche sie miesza Krzysiek oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Zadał sobie ktoś z Was trudu żeby zapytać kogoś z Kadry Polski z Mistrzostw Europy 2016, jakie jest ich zdanie o ofercie Trapera, któren to wyposażył ją w sprzęt i ubrał od stóp do czubka głów ?Przecież to znane w środowisku osoby, niektóre z nich są obecne na tym czy innych forach wędkarskich.Jakoś żadna ze znanych "światowych" marek nie chciała nigdy w chłopaków zainwestować i objąć sponsoringiem ... dopiero "mieszalnia zanęt" to zrobiła. Pozdrawiam.Nie mam nic do sprzętu Trapera, aczkolwiek osoba sponsorowana to ostatnie źródło informacji z jakiego bym skorzystał szukając informacji o ofercie sponsora.. Oczywiście nie ma się na co obrażać, business is business, nie ma darmowych lunchy, a tzw sport wędkarski (w ogóle istnieje coś takiego, poza rzutowcami???) lepiej żeby utrzymywali sponsorzy, niż wędkarze ze składek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Powiem Wam koledzy tak Czy to w naszej narodowej mentalności czy w czymś innym tkwi przyczyna, że trudno nam dogodzić .: a to china, a to drogo, a to tanie, a to za dobre a to za dużo ktoś zarobi, a to nie w tym kolorze a to.....Ja pierdzielę w większości przypadków malkontenctwo pełna parą Zamiast się cieszyć, że rynek się powiększa, że jest kolejna firma która oferuję sprzęt muchowy to jak zwykle fuuuuu, buuuuuuu i takie tam.Nie ma ktoś ochoty kupować niech nie kupuje, tak naprawdę rynek sam zweryfikuję produkty Trapera.Odnośnie samego sprzętu trapera widziałem na targach i mam mieszane uczucia. Były tam rzeczy, które mi się powiedzmy podobały oraz produkty, które oceniam raczej słabo. Ziemek sponsoring Trapera dla naszej kadry był i to niemały i chwała tej firmie za to. Jednak jak została ta firma potraktowana przez druga stronę to..... inny temat miedzy innymi opisany w artykule moje autorstwa w ostatniej Sztuce Łowienia, zapraszam do lektury i obiecuję dalszą cześć, która zdemaskuje pewne sprawy. Myślę, że Piotr Zieleniak może nam wszystkim trochę powiedzieć o produktach firmy Traper bo wiem, że ma z nimi do czynienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Użytkowałem zestaw do brodzenia. Nie spodziewałem się fajerwerków to i jakiegoś niemiłego zaskoczenia nie było. Miały być chwilówki i były.Zestaw na 30-40 wyjść. Cena chyba adekwatna, wygoda średnia, szczególnie profil spodni od kolan w dół. Buty miękkie jak trampki przecierają szybko neopren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Rapiej Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Użytkowałem zestaw do brodzenia. Nie spodziewałem się fajerwerków to i jakiegoś niemiłego zaskoczenia nie było. Miały być chwilówki i były.Zestaw na 30-40 wyjść. Cena chyba adekwatna, wygoda średnia, szczególnie profil spodni od kolan w dół. Buty miękkie jak trampki przecierają szybko neopren. I zrób tu komuś dobrze.Firma Traper posiadała w swojej starej ( nie muchowej) ofercie tanie wodery i buty. Po wejściu na rynek z nowym katalogiem muchowym postanowiła wyprzedać za małe pieniądze te wodery i buty ( cena 400 do 450 za zestaw) Wadą tych woderów był ich krój ponieważ nogawki od kolan w dół były dosyć wąskie a buty za miękkie. Nikt nikomu tego towaru nie wciskał na siłę i informowaliśmy klientów o tym jak wodery są uszyte. Traper sprzedał praktycznie wszystkie bo cena zrobiła swoje a i reklamacja oczywiście obowiązywała i kilka par zostało wymienionych. Temat jest praktycznie zamknięty i te wodery nigdy nie pojawiły i nie pojawią się w katalogu muchowym Traper ( nie piszę tego by się tłumaczyć ale uważam że sprawę trzeba wyjaśnić) Wielu wędkarzy skorzystało z tej wyprzedaży i byli zadowoleni. Dziękujemy. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Bartosz Rapiej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Rapiej Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Z cenami wędzisk i kołowrotków to Traper pojechał po bandzie. Wybaczcie, ale kto da 1000 PLN za kij nieznanego pochodzenia, firmowany przez dystrybutora zanęt?W tej kwocie idzie dostać używaną muchówkę bardzo wysokiej klasy, na znanym blanku. Albo 3 budżetowe , zupełnie przyzwoite kijki chińskie. Obecnie nasze topowe wodery wykonuje dla nas firma AQUAZ. Linki muchowe produkowane są w AngliiHaczyki produkowane w JaponiNowe wędki i kołowrotki robimy tak jak większość topowych firm w Korei ( tutaj więcej zdradzić nie mogę choć bardzo bym chciał powiem tylko tyle że z tych fabryk wychodzą wędki za które trzeba zapłacić 700-800 dolarów i na te wszyscy pieją z zachwytu a zrobione są z tych samych materiałów i na tych samych urządzeniach itd. tyle że cena wędek Trapera to w przeliczeniu 350 dolarów czyli połowa - resztę placi się za logo znanej firmy. Nie wszystko jak piszecie jest "chińszczyzną" i myślę że rynek i klienci sami zweryfikują nasze produkty. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 I zrób tu komuś dobrze. Tak żeby była jasność. Firma Traper zrobiła mi dobrze jakkolwiek by to nie brzmiało Dostałem to czego oczekiwałem. To miały być śpioszki na 20 wyjść bez fajerwerków. Proszę się nie obruszać. Również dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Skoro 700 baksów za top markowy kij, 350 za taki z logo Traper, to ja poproszę o taki zupełnie bez oznaczeń za 175 Tak na prawdę to rynek zweryfikuje ofertę, a na nim są i entuzjaści wszystkiego i malkontenci w każdej dziedzinie. Dobra reklama, filmiki reklamowe na YT niezbyt nachalne , serwis na najwyższym poziomie / nawet czasem przymknięcie oka na złamany po pijaku kij uznany za fabrycznie wadliwy / , zdziałają myślę wiele. Przykładem może być firma V....n. Wielu już wpisów czytałem w temacie jakie wodery i szalę przechylał właśnie serwis .Odnośnie samych produktów to w łapie nie miałem / kiedyś te pachnące w gruntówce / , ale w ubiegłym roku rozmawiałem z Panem Adamem ze sklepu w Sanoku i od słowa do słowa jakoś tak wyszło że na Trapera wchodzące na rynek kije zeszliśmy. Powiedział że z tego co miał okazję sprawdzić to oferta jest dużym pozytywnym zaskoczeniem.Rynek fly jest dość hermetyczny , ale powoli dochodzi świeże powietrze.Kwestia miejsca produkcji w dzisiejszym zglobalizowanym świecie już chyba nie ma wielkiego znaczenia. Ważniejsza jest kontrola jakości, technologia , materiały. Dwadzieścia lat wstecz Niemcom do głowy by nie przyszło że Opelki będą robione w Polsce , a jak już do tego doszło to okazało się że najmniej wad powstałych w samochodach na etapie produkcji jest właśnie z fabryki w Gliwicach.Tak więc tylko powodzenia można życzyć , bo im większa konkurencja dla "starych wyjadaczy " bądź brandowców rozpychających się na rynku łokciami tym lepiej. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Hansolo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Skoro 700 baksów za top markowy kij, 350 za taki z logo Traper, to ja poproszę o taki zupełnie bez oznaczeń za 175 (...) Takie są właśnie ceny przy zakupie bezpośrednio w Azji. Oczywiście nikt Ci nie potwierdzi że to ten am produkt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Rapiej Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Takie są właśnie ceny przy zakupie bezpośrednio w Azji. Oczywiście nikt Ci nie potwierdzi że to ten am produkt... Pewnie trochę masz rację ale jak chcesz prowadzić legalny biznes i sprowadzać towar z Azji to 175 dolarów + transport + cło + vat daje jak nic wartość około 300 dolarów. Za 350 masz 25 lat gwarancji, serwis w Polsce i wcześniej możesz towar sobie " pomacać" a jak złamiesz to przynajmniej masz się do kogo z tym zwrócić.Kupisz sam w Azji i złamiesz to możesz już tylko przerobić na patyk do grochu Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Bartosz Rapiej, jakies fotki, filmy, testy,cokolwiek poza standardowymi formułami marketingowymi? Macie katalog i to na tyle na ten moment, daleko w tyle za Ego choćby, które jednak sporo publikuje. Edytowane 27 Lutego 2018 przez wojciiech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Pewnie trochę masz rację ale jak chcesz prowadzić legalny biznes i sprowadzać towar z Azji to 175 dolarów + transport + cło + vat daje jak nic wartość około 300 dolarów. Za 350 masz 25 lat gwarancji, serwis w Polsce i wcześniej możesz towar sobie " pomacać" a jak złamiesz to przynajmniej masz się do kogo z tym zwrócić.Kupisz sam w Azji i złamiesz to możesz już tylko przerobić na patyk do grochu PozdrawiamCałkowicie się z Tobą zgadzam! Ja nie prowadzę biznesu "wędkarskiego", kupuje czasem indywidualnie i przychodzi z Azji jako "gift". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Od czegoś trzeba zacząć.Nikt nie prowadzi biznesu, żeby nie zarabiać, a żeby się rozwijać trzeba mieć za co. Być może ktoś z kolegów sprowadzi kije i sprzeda je w tej samej cenie po jakiej kupił, taki super pomysł na biznes na pewno się sprawdzi... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Takie są właśnie ceny przy zakupie bezpośrednio w Azji. Oczywiście nikt Ci nie potwierdzi że to ten am produkt... To tak po "forumowokleżeńsku " poszukaj mi w wolnym czasie "podjebek" ciuchów i woderów top firm z łaski swojej. Ja jakoś nie umiem szukać. Też sobie sprawie jakiego gifta mandaryńskiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi