Skocz do zawartości

Produkty muchowe Traper

wojciiech

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje

Na stronie internetowej trapera widziałem Texas :

Katalog na 2018

http://trapersiedlce.pl

A na tej co dałeś Oregon.

:)

W każdym razie zapytuje o oba modele :)

Ktoś zna ? Uzywa ?

Jak z gwarancją ?

Dziekuje

Od zeszłego roku sprzedajemy obydwa modele w Salar.pl (a także inne, np. Traper Creek).

Na wodery marki Traper są dwa lata gwarancji. Jak do tej pory, nie wróciła do nas ani jedna para na reklamację, co już dobrze świadczy o jakości. Jak będzie dalej - zobaczymy.

Serwis jest w Polsce. Z tego co mogę powiedzieć na podstawie innych produktów Trapera działa bardzo sprawnie.

• Like 3

Od zeszłego roku sprzedajemy obydwa modele w Salar.pl (a także inne, np. Traper Creek).

Na wodery marki Traper są dwa lata gwarancji. Jak do tej pory, nie wróciła do nas ani jedna para na reklamację, co już dobrze świadczy o jakości. Jak będzie dalej - zobaczymy.

Serwis jest w Polsce. Z tego co mogę powiedzieć na podstawie innych produktów Trapera działa bardzo sprawnie.

Dziekuje za wyjaśnienie.

Czyli zarówno Texasy jak i Oregon są w programie aktualnym...

Biznes taki jak Traper.. ​Są jeszcze bliźniaczo podobne Konger i Mikado.. jak byś nie wiedział..Konkurują w tej samej kategorii.. :)

Skoro kopiują, to działa :)

PLNy generuje :)

A polskim wędkarzom daje dostęp do sprzętu z najwyższej półki :D

;)

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Biznes taki jak Traper.. ​Są jeszcze bliźniaczo podobne Konger i Mikado.. jak byś nie wiedział..Konkurują w tej samej kategorii.. :)  

Nie porównywałbym Trapera do Jaxona, Kongera czy Mikado. Można ich za to śmiało porównać do EGO czy Taimen. 

Jaxon, Konger, czy Mikado ofertę muchową mają bardzo skromną i w zasadzie ten muchowy biznes to tylko po to aby być obecnym wszędzie (od spławika po muchówkę). 

• Like 1

Witam.

A ja to pytanie mam takie jedno, dla znawców - czy łowiliście sami dużo i różnym muchowym sprzętem Kongera, Jaxona i Mikado (dodał bym jeszce do tego firmę Robinson i Dragon) ?

Albo chociaż mieliście w rękach ich w miarę pełną ofertę ?

Bo to jak z Traperem może być przypadkiem ... "nie widziałem, nie miałem w ręce, ale napiszę" ...

I drugie pytanie - czy można w ogóle być wędkarzem muchowym łowiąc na sprzęt ww. firm ?

Taka prowokacja z mojej strony, dająca do myślenia i calkiem na miejscu chyba, z racji tego że wątek o Traperze też zmierzał w tym kierunku ...

:rolleyes:

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura
  • Like 2

Nie warto prowokować. Top sprzęt nie uczyni dobrym wędkarzem, tak jak pawie pióro w dupie kurczaka , pawiem go nie sprawi. Wolę porozmawiać i spotkać nad wodą tego pierwszego, choć dość często widuję te kurczaki.

Jest to jakas racja.

Dodam od siebie : ja tam wole nikogo nie spotkac :)

A odnosnie sprzetu Trapera - byc moze wyprobuje spodniobuty sygnowane tym logo.

• Like 1

Pierwszy raz jak zobaczyłem katalog trapera to studiowałem go niezłą godzinę, szczególnie torby i ciuchy. Zasięgnąłem trochę języka i opinie na temat ciuchów są pozytywne, parę rzeczy miałem w ręku, wyglądały solidnie.

Pytanie odnośnie spodniobutów - jak rozpatrywana jest reklamacja ? Czy serwis jest na miejscu, czy może "gacie" wysyłane są gdzieś w Europę/Świat i okres oczekiwania na naprawę jest długi? 

Druga sprawa, czy przewidujecie wymianę spodniobutów na nowe w przypadku nieszczelności? Mówię tu o sytuacji, gdy po krótkim czasie (np. 3 miesiącach) użytkowania zaczynają cieknąć na szwach/łączeniach. 

Przydałoby się więcej zdjęć produktów, chociażby torby na ubrania fly stream duża, kolega się zastanawia nad nią ale trudno ją ocenić na podstawie jednego zdjęcia. Czy można gdzieś znaleźć katalog sklepów, które posiadają chociaż część muchowego asortymentu na stanie?

Dodatkowo moja opinia jest taka żeby dodać trochę kolorów, bo obecnie tylko stonowane odcienie zieleni i brązu. Więcej odważnych kolorów poproszę (to opinia, którą wielu znajomych podziela), wiem że nie od razu Rzym zbudowano i firma musi wyczuć grunt, ale to tak na przyszłość ;)

Tematy reklamacyjne są rozwiązywane w Polsce i robi to profesjonalna firma z Wrocławia. Tylko jedne wodery w sezonie 2017 były naprawiane i cała procedura trwała ok 10 dni. 

Traper powoli wprowadza towar "muchowy" do swoich dystrybutorów a oni dalej do sklepów. Ja jestem jednym z tych dystrybutorów i mogę podać adresy sklepów która ja zaopatruję. Postaram się też zdobyć od innych hurtowników namiary na sklepy detaliczne, które kupują towar "muchowy" i Wam je przekazać. 

1. W Lublinie- Centrum Wędkarskie RYBKA na ul. Bursaki 6/566

2. W Sanoku - Firma Top Fly Adam Skrechota ( za 2 tygodnie :) )

3.Dynów Firma Sansport Franciszek Szajnik 

4. Prowadzę rozmowy ze sklepami w Rzeszowie, Zamościu i Gdańsku jak tylko współpraca dojdzie do skutku to dam znać. 

Zawsze można odwiedzić mój magazyn w Dynowie gdzie jest 100% oferty lub umówić się np. w Lesku nad rzeką i przetestować sobie sprzęt. 

Całość oferty dostępna na flyguide.pl

Będziemy również od 9-11 marca w Sosnowcu na Targach Rybomania ( stoisko obok basenu rzutowego)

https://issuu.com/marcinsutryk/docs/traper_flystream_katalog_2018

Pozdrawiam

Edytowane przez Bartosz Rapiej
  • Like 1

Dziekuje

Na stronie internetowej trapera widziałem Texas :

Katalog na 2018

http://trapersiedlce.pl

A na tej co dałeś Oregon.

W każdym razie zapytuje o oba modele :)

Ktoś zna ? Uzywa ?

Jak z gwarancją ?

Dziekuje

Sam testowałem te spodnie w ubiegłym sezonie i wszystko zagrało. 

Wodery Texas i Dakota już niebawem będą dostępne.

Znamy już ceny :)

TEXAS 599 PLN

DAKOTA 659 PLN

Rozmiary to : S ,M, MK ,L , LK, XL i XLK 

Firma Traper jest dystrybutorem AQUAZ'a  i posiadamy również ich oryginalne produkty znane na całym świecie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Bartosz Rapiej
  • Like 1

Miałem zamiar kupić C&F, a po wnikliwych oględzinach w Głowatce kupiłem pudełko muchowe Trapera.

Z czystym sumieniem polecam, optymalny rozmiar i pojemność, pasuje idealnie do kieszonek plecaka Patagonia.

Edytowane przez randomrodmaker
  • Like 1

Sam testowałem te spodnie w ubiegłym sezonie i wszystko zagrało. 

Wodery Texas i Dakota już niebawem będą dostępne.

Znamy już ceny :)

TEXAS 599 PLN

DAKOTA 659 PLN

Rozmiary to : S ,M, MK ,L , LK, XL i XLK 

Firma Traper jest dystrybutorem AQUAZ'a  i posiadamy również ich oryginalne produkty znane na całym świecie.

Pozdrawiam

Przy wzroscie 177, 81 kg wagi i raczej normalnej sylwetce, w jaki rozmiar celowac ? 

M ? L ? 

Edytowane przez Guzu

Akcja promocyjna ma oczywiście swoje prawa, a entuzjazm w niej jest pożądany jak mało kiedy. Jestem pełen szczerego podziwu dla determinacji kolejnej firmy wchodzącej z przytupem na krajowy rynek, aczkolwiek wcale nie gustuję w tym segmencie. Jestem dość konserwatywny i mocno zachowawczy - dość dawno temu nauczyłem się właściwie wybierać, a nauka jak zwykle nie była bezpłatna.

Przed ceniącym sobie jakość flyfishermanem to tradycyjna droga - nawet nie tak niedzielnym, jak dzisiaj  ja.. :) 

• Like 1

Witam.

Sławku ... zapomniałeś w swoim (jak zwykle rzeczowym i na temat) wywodzie dodać, że nauczyłeś się właściwie wybierać tylko dla siebie samego a nie dla reszty ludzkości.

Daj więc tej reszcie chociaż szansę i ciesz się że nie zostałeś spiningistą albo co gorsza spławikmenem (nawet niedzielnym) bo nie miał byś zapewne na co w ogóle łowić ... 

Pozdrawiam ciepło w ten chłodny czas  ;)

• Like 3

Jestem dość konserwatywny i mocno zachowawczy - dość dawno temu nauczyłem się właściwie wybierać, a nauka jak zwykle nie była bezpłatna.

Przed ceniącym sobie jakość flyfishermanem to tradycyjna droga - nawet nie tak niedzielnym, jak dzisiaj ja.. :)

Oj tak, znam to z autopsji. .. 2 miesiące temu zakupiłem sobie budżetowy kij 2 ręczny Shakespeare Oracle exp. Jak na kij w 6 składzie cena była okazyjna niecałe 500 PLN w przeliczeniu. Zwłaszcza w porównaniu z loop cross w 6 składzie za jedyne 5300 PLN... Poza transportową pakownością nie miałem wielkich oczekiwań, ot rezerwowy kij na dalekie i kosztowne wycieczki, w razie awarii podstawowej wędki.

Kij przyszedł i ujął mnie jakością wykonania, na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Radość trwała do testów. Pierwszych kilka rzutów, delikatnie i z wyczuciem - jest dobrze, wędka nie "wisi" jest szybka i sprężysta. Trzeba zwiększyć szybkość i zasięg. Mocniej pociągam dolną ręką, łokieć górnej blokuję przy ciele. Suchy trzask, większa część blanku leci w dal w ślad za głowicą. Mam 7 skład. Oddałem razem około 15 rzutów, kij poszedł klasycznie dla DH na pierwszym złączu nad gripem.

Od 6 tygodni boksuję się z producentem a potem dystrybutorem. Pierwszy odesłał mnie do drugiego. Drugi najpierw nie mógł się zdecydować wymiana czy refund, w końcu obiecał zwrócić kasę. Oczywiście nie przyszła, po 3 upomnieniach przestał odpowiadać na maile.

Stary a głupi,

Co tanie to drogie :(

Edytowane przez mack
  • Like 5