Skocz do zawartości

Produkty muchowe Traper

wojciiech

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Złamałem jesienią mój ulubiony switch #5/6 Jaxona. Poślizgnąłem się, pierdykłem na kamole i poszły od razu dwa ostatnie elementy - taki pech. Oczywiście gwarancji nie miałem bo kupowałem używkę a i tak dybym miał nówkę kupioną przez siebie to po dwóch latach użytkowania i tak było by po okresie gwarancyjnym, bo tyle gwarancji dają.

To była sobota. W poniedziałek zadzwoniłem i wysłałem e-mail do serwisu tej firmy.

W czwartek byłem już na rybach z wymienionymi elementami w miejsce uskodzonych. Kosztowało mnie to 124 zł z kosztami przesyłki.

Tani kij, części na miejscu w Polsce, serwis i kontakt na poziomie.

Kto następny będzie się chwalił ?

Pozdrawiam.

PS. Mack ... serwis i dystrybucja w naszym kraju Shakespeare, Greys i Hardy to temat na osobny wątek ...  :rolleyes:

• Like 1

Oj tak, znam to z autopsji. .. 2 miesiące temu zakupiłem sobie budżetowy kij 2 ręczny Shakespeare Oracle exp. Jak na kij w 6 składzie cena była okazyjna niecałe 500 PLN w przeliczeniu. Zwłaszcza w porównaniu z loop cross w 6 składzie za jedyne 5300 PLN... Poza transportową pakownością nie miałem wielkich oczekiwań, ot rezerwowy kij na dalekie i kosztowne wycieczki, w razie awarii podstawowej wędki.

Kij przyszedł i ujął mnie jakością wykonania, na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Radość trwała do testów. Pierwszych kilka rzutów, delikatnie i z wyczuciem - jest dobrze, wędka nie "wisi" jest szybka i sprężysta. Trzeba zwiększyć szybkość i zasięg. Mocniej pociągam dolną ręką, łokieć górnej blokuję przy ciele. Suchy trzask, większa część blanku leci w dal w ślad za głowicą. Mam 7 skład. Oddałem razem około 15 rzutów, kij poszedł klasycznie dla DH na pierwszym złączu nad gripem.

Od 6 tygodni boksuję się z producentem a potem dystrybutorem. Pierwszy odesłał mnie do drugiego. Drugi najpierw nie mógł się zdecydować wymiana czy refund, w końcu obiecał zwrócić kasę. Oczywiście nie przyszła, po 3 upomnieniach przestał odpowiadać na maile.

Stary a głupi,

Co tanie to drogie :(

To jesteś chyba pierwszym któremu ten kij trzasną. Posiadam sam i znam dwie inne osoby które

używają tych wędek i brak problemów. 

Szkoda że wodery tylko XL może bym się skusił.

To jesteś chyba pierwszym któremu ten kij trzasną. Posiadam sam i znam dwie inne osoby które

używają tych wędek i brak problemów. 

Nie mówię nie, może po prostu pech. .. tym bardziej szkoda bo przez pierwszych 14 rzutów byłem na prawdę zadowolony z jego charakterystyki, pasowała do underhandu i krótkich głowic. Mam ... miałem wersję 14'9" #10...

Bartek, Traper ma jakieś duże pudła na muchy szczupakowe? Będziecie wprowadzać do oferty kijów jakieś switche? Natomiast wspominana wyżej torba kusi, Olo kupujemy ? :)

Co do serwisów. Złamałem 4 lata temu (pierwszy raz w życiu) kijaszek. Winstona, z mojej winy "głupoty". Nasmarowałem maila do serwisu Winstona (wędka złamana z mojej winy, nie mam dokumentu zakupu, kij robiony w pracowni na ich blanku), odpowiedź przyszła typu. Przykro nam, że złamałeś ten świetny kij, przyślij nam go w całości, i przelej na nasze konto 50 $. Po około miesiącu od wysyłki dostaję paczkę, a w niej stara połamana część oraz nowa, nieuzbrojona w przelotki bo kijek był robiony w pracowni (o czym uprzedzili), przelotki ze połamanej części zdjęte, każda zapakowana osobno w folię i malutki kartonik.... I jak tu nie kochać Winstona ? :)

• Like 6

Ja połamałem juz tego trochę, 2 sage, 2 redingtony i winstona o ile dobrze pamiętam, wszystko z mojej, raz kolegi winy, nigdy nie strzelały same z siebie. Wszystkie naprawione lub wymienione na nowe przez producenta. Zazwyczaj za opłatą manipulacja około 50 $..

O serwisie hardy słyszałem niepochlebne opinie, jeśli Szekspir to to samo to chyba mogę sobie szukać innej rezerwowej wędki. ..

• Like 1

Natomiast wspominana wyżej torba kusi, Olo kupujemy ? :)

Muszę wpierw zobaczyć ją, pomyśleć .Nie chciał bym się zawalić torbami, mam dwie duże, Vision i Daiwe. Visiona kupiłem nie widząc, właściwie to kupiłem pana Adama Sikorę, tak ładnie o niej opowiadał ???? Nie żałuje bo torba fajna, ale nie doskonała. Daiwa też fajna, ale gabaryty mi nie paszą wiec sobie leży gdzieś tam .... Szukam wciąż złotego środka ..... Musze troche miejsca odzyskać w szafkach i pomyślałem, że ten Traper mógłby za taki domowy magazyn mi służyć. Ale jak napisałem, musze zobaczyć, przemyśleć. Z resztą znasz mnie ????

Dodam coś od siebie: jako bardzo zawiedziony niegdyś zakupami pierdol tej firmy długi czas unikalem produktów tej marki. Odkąd wprowadzili konkretną ofertę muchowa, trudno było mi się do tego przekonać po poprzednich doświadczeniach. I puki co jestem zadowolony zaopatruje się w jednym ze sklepów które tu zostały wymienione i czekam na całą ofertę na pewno kupie spodniobuty i buty do brodzenia. I jedna uwaga która na miejscu dystrybutora przekazał bym sprzedawcom żeby nie chrzanili takich głupot potencjalnym klientom a konkretnie chodzi o legendę jak to blank sage został pocięty na kawałki i wysłany do chin do skopiowania i wyszło nawet lepiej ale taniej. Dobry produkt się obroni a to są dobre produkty widać i czuć. Nikt ze sprzedawców nie wspomniał o 25letniej gwarancji dla pierwszego właściciela. Początkujący nie kupi wędki za 1000zl doświadczony będzie szukał czegoś "markowego" tak jak z mojego punktu widzenia to wyglądało ale ćwiara już jakiś do mnie przemawia. Marketing to podstawa a sprzedawcy partacza robotę. Mucha temat niszowy byle sprzedawca doradzi kija na szczupaka na blachę ale jeśli już chodzi o sprzęt muchowy mało który z chłopaków wie co kolejek na ten temat i podpiera swoje teorie bzdurami i japanem. Pozdrawiam i oby tak dalej.

PS.

Swoją drogą piękny katalog.

• Like 1

Z Trapera polecam:

• haczyki do suchej muchy, bardzo fajny kształt, odpowiedni drut, ostre i nie gubią ryb - mam #20 (mszyce) - #14. Na #20 trudno zaciąć lipienia, na #18 już normalnie.
  • linkę Traper Impulse (agresywny stożek, na chruściki #14 i lato ok.)

Jaź na linkę Traper ;)

post-47167-0-98120800-1520118220_thumb.jpg

Na dużej wodzie miałem płoć ok. 40 na suchą, ale ziewnęła jak zacinałem...

• Like 3

• 2 tygodnie później...

albercik2 - ja wiem ile waży ta torba. Dziś zważyłem swoją specjalnie dla Ciebie. Nie wiem na ile mam precyzyjną wagę, ale wyszło 5,20kg. Użytkowałem tą torbę cały zeszły sezon. Przetrwała kilkanaście lotów samolotem (jak dbają o bagaże na lotniskach można długo dyskutować) i wiele wyjazdów samochodowych. Nie znam lepszej i bardziej praktycznej torby. Twarde dno, wchodzą tuby z wędkami nawet 3,05m bez problemu. 3 poziomy do rozplanowania. Kółka, rączka i wiele praktycznych kieszeni. Po tym okresie mam tylko jedno nadprucie, ale nawet go nie ceruję - nie przeszkadza. A torba dostaje non stop ostro w d....

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Kupiłem Jukony, przeszedłem w nich X kilometrów na tegorocznej wyprawie do Rosji. 6 dni na nogach, od rana do nocy, skały i błoto, po kilka godzin w wodzie codziennie. Taki wyjazd to zwykle dobry test sprzętu. Po umyciu i wysuszeniu wyglądają jak nowe.

Wrażenia z użytkowania bardzo pozytywne. Butki są o ponad połowę lżejsze od Simmsów, bardzo wygodne, dobra podeszwa. Jedyne, co zmieniłem przed pierwszym założeniem, to wkręciłem kolce i wyrzuciłem sznurowadła, po wielu doświadczeniach używam linki z rdzeniem zamiast nich.

Witam kolegów .Z pytankiem wbijam.Posiadam wędkę muchowa Dragon Viper Pro Trout Fly 6,9' MLF #5-6 oraz kołowrotek Airframe AF 4/6 Okuma z linka DT 6 WF.Tym zestawem stawiam pierwsze kroki ucząc się łowić na sucha,nimfę ,stremera.Rozumiem,że każda z tych metod wymaga odpowiedniego zestawu.Zatem podajcie przykłady odpowiednich zestawów do tych metod,może bardziej odpowiednie.!planuje poszerzyć stan posiadania.Z góry dzięki .Pozdro

• 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...