OloPe Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) Chyba ktos sobie jaja robi, piszac o kieszeniach na rece na klatce piersiowej. Zaje..e wygodnie sie bedzie je tam trzymac przy tych ciasnych rekawach i napince na plecach. Zawsze wydawalo mi sie, ze kieszenie na dlonie w kurtce znajduja sie na wysokosci talli a nie klatki piersiowej,Kurtki o której piszesz nie widziałem istotnie, ale kilka kurtek do brodzenia w życiu miałem. Zawsze kieszenie do ogrzewania dłoni były wlasnie na wysokosci piersi. Bo powiedz jaki sens w tego typu kurtce mialyby kieszenie na wysokości tali? Jak się glebiej brodzi to by się woda wlewała. Z tego co piszesz dobraleś zły rozmiar i tyle. Trzeba zaakceptować że nie z kazdej firmy wszystko dopasujesz. Zmierzyleś, bylo ciasno, nie pasowalo to trzeba było odeslać i se kupić Jaxona, Visiona czy Simmsa. Co by odpowiednio leżalo. Edytowane 4 Października 2019 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Przy zakupie przez internet masz dwa tygodnie na zwrot bez podania przyczyny. Jeśli rozmiar był nie taki trzeba było zwrócić a nie jechac w niej na ryby. Teraz to możesz narzekać ale chyba na siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Z tymi kieszeniami moze i masz racje. Po prostu bylem przyzwyczajony, ze w poprzedniej mialem kieszenie nisko i to taki naturalny odruch przy wkladaniu rak do kieszeni, ze szukasz nizej. Przy odpowiedniej jakosci nie powinno byc problemow z woda w kieszeni. Przynajmniej ja takich nie mialem. Inna sprawa ze stojac w wodzie po pas nie wkladalem rak do kieszeni tylko lowilem.A jesli chodzi o rozmiarowke, to wg mnie to nie rozmiar a kroj. Kumple ktorzy byli ze mna na rybach od razu stwierdzili ze jest do dupy skrojona na ramionach.Klata jak na Pudziana, ramiona i rekawy jak na modelke. Naprawde ciezko znalezc kogos takiego.Dlatego przestrzegam, ze jesli ktos ma chote kupic ta kurtke (na zdjeciach wyglada niezle) to naprawde nie w ciemno. Niech najpierw przymierzy, bo jest duuuuza szansa ze skonczy jak ja.PS. Dzwonilem przed zakupem do firmy w ktorej kupowalem i pytalem o rozmiarowke (bo wiem ze co innego USA a co innego Europa czy Azja). Podalem rozmiary i sprzedajacy powiedzial L-ka. Taka kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Czary goryczy dopelnil fakt tych kieszeni. Chce ogrzac rece nad woda a tu d..a. Lekko sie podirytowalem, ale jak to mowia, widzialy galy co braly. Nie zauwazylem braku tych kieszeni - moj blad, zwlaszcza ze w opisie jest. Ale nie wpadlbym ze to chodzi o te na klacie.Miałem Simmsa, Scierrę i Aquaza. We wszystkich kieszenie do ogrzania są na klatce piersiowej. Tak jak napisał Olo, podczas brodzenia miałbyś zbiorniki balastowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Przy zakupie przez internet masz dwa tygodnie na zwrot bez podania przyczyny. Jeśli rozmiar był nie taki trzeba było zwrócić a nie jechac w niej na ryby. Teraz to możesz narzekać ale chyba na siebie.Wiem i raczej mam pretensje do siebie. Troche nieszczesliwych zdazen sie zlozylo. Kupilem kurtke, przymiezylem ale na sama koszule i bylo jako tako. Za 5 stowek nie mozna wymagac cudow.Pozniej kurtka przelezala w szafie prawie 2 tygodnie. Problem sie zaczol jak sie ubieralem na ryby i pojechalem nad wode. Wtedy dopiero wyszly wszystkie jej wady.Dlatego raczej staram sie ostrzec kogos kto chce zamowic jak ja - w ciemno, zeby tego nie robic a raczej osobiscie dobrze sie jej przyjzec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Witam.Jak czytam że od kurtki do muchowłowieństwa za 500 zł nie można wymagać cudów, to jakoś nieswojo mi się robi. Bo mam dwie kurtki z popularnego marketu sportowego, które kosztowały mnie 250 jedna i 200 zł druga. Pierwszą użytkuję czwarty sezon, drugą kurtkę trzeci sezon.Jeszcze ani razu mi nie przeciekły nigdzie i są bardzo wygodne ... kurła ... ale co to ... dopiero tera zauważyłem że nie mają kieszeni do ogrzania rąk ... pewnie dlatego takie tanie ... Pozdrawiam.PS. Sorki za off topic ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Witam.Jak czytam że od kurtki do muchowłowieństwa za 500 zł nie można wymagać cudów, to jakoś nieswojo mi się robi. Bo mam dwie kurtki z popularnego marketu sportowego, które kosztowały mnie 250 jedna i 200 zł druga. Pierwszą użytkuję czwarty sezon, drugą kurtkę trzeci sezon.Jeszcze ani razu mi nie przeciekły nigdzie i są bardzo wygodne ... kurła ... ale co to ... dopiero tera zauważyłem że nie mają kieszeni do ogrzania rąk ... pewnie dlatego takie tanie ... Pozdrawiam.PS. Sorki za off topic ...@Forest-Natura,Ziemek brniesz jak SOB, napisane zostało, że jeden marudzi na sprzęt za 500, a inny za 2500. Są tacy którzy wolą iść w kurtce od op-1 i dobrze im z tym. Nie przeinaczaj wpisu i jego sensu. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Uwaga Ziemowita bardzo sluszna. Kurtki wedkarskie mają nieraz kosmiczne ceny w porownaniu z ciuchami trekingowymi w podobnych parametrach. Ale parametry to nie wszystko. Jeden wiec kupi, inny nie. Ja kupie. Bo mam dwie duże kieszenie piersiowe w ktore schowam pudelka i jakieś akcesoria, mam jakieś zaczepy na podbierak, obcinaczke czy costam jeszcze, mam retraktory bardzo przydatne. No i te kieszenie do ogrzania dłoni z futerkiem z mysich cipek też uważam za mega przydatne bo osobiscie nie cierpię łowić w rękawiczkach. Mozna wiec kurtkę od OP1, można sztormiak za 50 zł ceratowy, mozna kurtkę ale Ziemek za 250 zł i można wędkarska niestety najdroższą ale też do wedkowania najwygodniejszą i najpraktyczniejszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) Witam.Marcin ... mój wpis jest "letkom satyrom".Zarówno na tych co marudzą na fakt że w końcu jeden z naszych rodzimych producentów wprowadził trzy lata temu kompleksową ofertę muchową z ilością niedrogiego (na tle innych, bardziej światowych firm) i całkiem dobrego sprzętu, przyprawiającą wręcz o zawrót głowy. I przez te już trzy lata dalej się pytają czy to warto w ogóle kupować, nosić i używać.Jak i tych na tych, dla których przymiotnik "muchowy/muchowa" umieszczony przed rzeczownikiem, jest przyczynkiem do akceptacji faktu windowania cen z tego powodu i tym samym robienia w wała muchołapów ... No i nie ukrywam też że na samą markę Traper - bo co jak co, ale jako sprzedwca żyjący z własnego handlu i usług, nigdy w życiu nie władował bym się we współpracę z producentem dającym na swe wyroby za 500 i więcej złociszy, mniejszą gwarancję niż wynosi okres obowiązywania rękojmi na sprzedany towar dla samego sprzedającego ... no wybacz, ale to już jest dla mnie kuriozum. A tak na marginesie - uważałem, uważam i będę dalej uważać że Traper ma zarąbistą ofertę pod względem cen i jakości. Oczywiście na tle innych producentów sprzętu muchowego ... Pozdrawiam.PS. Niestety jestem w grupie docelowej satyry tej ... co najmniej jednej ... Edytowane 4 Października 2019 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Reklamowałeś tą kurtkę ?. Zbieram się żeby wysłać tylko nie wiem czy reklamowac z rękojmi czy gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Oszczędź dystrybutora i tak ma przejeb.... po 365 dniach od zakupu jak coś się spie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Koledzy, czy ktoś z was użytkuje kijek TRAPER Speed 9"-10 #5, ciekaw jestem wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Koledzy, czy ktoś z was użytkuje kijek TRAPER Speed 9"-10 #5, ciekaw jestem wrażeń.Posiadam speeda w szóstej klasie jako zapasowy kij pod streamera. Super się ładuje, ryby nie spadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 A co możecie wspomnieć o microoringach Traper. Cena powala względem konkurencji Ale jak to się przekłada na jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Pogodno lepiej zainwestowac w hendsa albo cos innego od Gawlika.Traoerowe, jak i kółk do haków kariowych tną zyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokrom Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Panowie czy ktoś użytkował może już sznury trapera do suchej muchy , potrzebuję dobrać sznur do guide quilla 3/4# ? suchar plus nifmetki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luis Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Panowie czy ktoś użytkował może już sznury trapera do suchej muchy , potrzebuję dobrać sznur do guide quilla 3/4# ? suchar plus nifmetki .Miałem przez sezon ten kij i linkę Silence Dry Fly WF3/4F (kij sprzedałem, linka została jakby co). Świetnie spasowany komplet. Fajnie to latało. Do suchej i pedałków idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Czy ktoś użytkuje Spiochy Oregon? Opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Posiadam speeda w szóstej klasie jako zapasowy kij pod streamera. Super się ładuje, ryby nie spadają Chciałbym kupić ten kij od Trapera czy powie ktoś coś więcej o nim? TRAPER Speed 9"-10 #5 Edytowane 17 Stycznia 2020 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Witam.Miałem go w rękach na zeszłorocznej Rybomanii i jakoś mnie nie zachwycił. Porównywałem go do kijów, które całkiem często używam, czyli Konger World Champion 10'#4/5 i #5/6.W nowym katalogu na 2020r jest Speed 9'6''-11'#4 ... bardzo mnie ciekawi i mam nadzieję że będzie go można wziąć do ręki na Rybomanii tegorocznej.Pozdrawiam.PS. Tak nawiązując do katalogu 2020 ... Traper wymiata z komplementacją oferty i wyczuciem rynku - nowe rozmiary kijków, których brakowało, nowe serie, szklaki, linki, ofeta uzupełniająca ... no czad i zawrót głowy dla mnie osobiście Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Forest-Natura 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Co do śpiochów Jukon. Nie wiem czy tylko ja tak miałem, ale nie ma opcji żebym dobrał dobry rozmiar.Zamówiłem L i tną mnie w kroku, przyszły XL i są w ciul za duże... LK chyba nic nie wniesie skoro jest tylko szersza. Nie jestem raczej jakiś niewymiarowy bo mam 186cm i 89kg ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid98 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Co do śpiochów Jukon.Nie wiem czy tylko ja tak miałem, ale nie ma opcji żebym dobrał dobry rozmiar.Zamówiłem L i tną mnie w kroku, przyszły XL i są w ciul za duże... LK chyba nic nie wniesie skoro jest tylko szersza. Nie jestem raczej jakiś niewymiarowy bo mam 186cm i 89kg Może LL ? Choć faktycznie ciężko dobrać rozmiar, ja mam ML i też mają troszkę za krótkie nogawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Co do śpiochów Jukon. Nie wiem czy tylko ja tak miałem, ale nie ma opcji żebym dobrał dobry rozmiar.Zamówiłem L i tną mnie w kroku, przyszły XL i są w ciul za duże... LK chyba nic nie wniesie skoro jest tylko szersza. Nie jestem raczej jakiś niewymiarowy bo mam 186cm i 89kg Ja miałem podobnie. Patrzyłem na spiochy Jukon oraz Oregon. Obmierzylem sie wzdłuż i wszerz i porownalem z tabletkami. Wyszło Jukon XL... ale popytalem użytkowników i wyszło że Jukon sa trochę tajlowane oraz maja problem z szlakami neoprenowymi. Potem wyskoczyłem w Oregom L i za ciasne od pasa w gore plus w kroku. Zaparkowałem LK i elegancko. Zakladam ubrania ma gore na to zaciągam spiochy i mam lekki luz. Na sucho wyglada ok, choroba odwołaķła wodowanie ale tylko do zeszłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Jakiś czas temu pisałem o cieknącej kurtce.W koncu się zebrałem i zareklamowałem.Bez zbędnych pytań przysłali nową tak że z mojej strony za serwis duży + 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Miał ktoś przyjemność używać linek muchowych Trapera? Interesują mnie tonące, miejsce połowu rzeka do 2m głębokości i w woda stojąca do 3m. Szukam czegoś pod okonia w #6 klasie. Edytowane 21 Lutego 2020 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi