Stonka Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Używał ktoś Mini Ring Trapera? Fatalnie trafiłem czy wszystkie tak pięknie tną przypony? Byłem świadom, że przy tej cenie nie mogę oczekiwać cudów ale do tej pory miałem z tą marką dobre doświadczenia i nie myślałem, że będzie aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Jeśli są takie jak na fotkach u nich to się nie dziw. Nie są okrągłę w przekroju, ale kwadratowe z zaokrąglonymi krawędziami...Made in PRoC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Miał ktoś przyjemność używać linek muchowych Trapera? Interesują mnie tonące, miejsce połowu rzeka do 2m głębokości i w woda stojąca do 3m. Szukam czegoś pod okonia w #6 klasie.Linki dla Trapera robi Airflo,więc raczej złe nie są ,mam od jakichś 2 sezonów Impulse WF-6-F,dobrze nosi duże kleniowe piankowce i mokre,pewnie też nie za duże streamery... ale bardzo mało na nia łowiłem bo ciągle nie moge zajeździć mojej starej Rio Perception in Touch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalfdanTheBlack Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Czwarty sezon używam Impulse WF6 Streamer & Lake Intermediate. Oprócz tego, że sporadycznie świszczy na przelotkach, to złego słowa nie mogę powiedzieć. Rzucam strimerami 5-10cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Witam.Podzielę się wrażeniami o szklanych wędkach Trapera. Bo widzę że budzą zainteresowanie a miałem okazję pomachać sobie nimi na gliwickiej Rybomanii.Trochę mi takich szklanych patyków przeleciało przez ręce ostatnimi czasy, zwłaszcza z tańszego segmentu cenowego, więc jakieś zdanie sobie o nich wyrobiłem.Z zapowiedzi cenowych, jakie uzyskałem wynika że ich cena będzie oscylowała w okolicach 600 zł, co stawia je gdzieś pomędzy towarem z Aliexpres a już ręcznie zbrojonymi w indywidualnie wybrane komponenty, szklanych wędek z EGO.Po pierwsze naprawdę zarąbistą sprawą jest to że Traper zdecydował się na podjęcie rękawicy w temacie muchowego szkła i serię Elite umieścił w ofercie na ten rok. Super i brawa się należą.Dwa - cena też wkomponowała się w celowany segment.Wygląd, walory wizualne i estetyka jest trzecią bardzo fajną rzeczą, ale tutuaj ponarzekał bym już trochę.Otóż trzymając kije w ręku odnosi się wrażenie że omotki są nienaturalnie grube w stosunku do blanku. Trochę to może razić estetów, zwłaszcza jak spojrzy się w jaki spoósb mogą być polakierowane te elementy w szklanych 0kijach z pracowni rodbuilderskich.Estetycznie też nie pasował mi drewniany insert w tej serii wędek. Na pierwszy rzut oka wygląda jak by był zrobiony z drewna bukowego, przypominającego surowiec na tanie gięte taborety i krzesła produkowane w radomszczańskiej fabryce meblowej. I tu muszę się przyznać że mnie to zmyliło okrutnie, bo jednak jest to brzoza. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie napisać że brzozę z bukiem łatwo pomylić zwłaszcza jak przekrój pokazuje "brewki", które ma zarówno jeden jak i drugi gatunek. Ale buka nie lubię za jego badziewny wygląd, natomiast brzoza na insertach w tych szklakach wyglądała by wręcz obłęnie gdyby jąchoć trochę podbarwić na żółto-kremowy kolor przypominający lakier na blanku. Wędki od razu zyskały by na wyglądzie i można by je o segment wyżej postawić. A tak to ierwsze wrażenie pozostaje. Tym bardziej że mocowanie kręćka też nieco ładnejsze można było w tej samej cenie wstawić.Sprawę ratuje korek - bardzo ładny. Chociaż obiektywnie muszę dodać że w chińskich Aventicach z Aliexpress korek jest sporo lepszy - ale to ewenement wsród szklanych wędek na Ali i ich korkowych rękojeści.Praca kijów, ugięcie, walory użytkowe blanku ... czyli to co interesuje pewnie wszystkich najbardziej.Podobały mi się - pracują dynamicznie i w miarę zwiększania ciężaru (ryby - w domyśle) pełnym blankiem, tak jak powinien to robić szklak. Nie częścią szczytową, nie całością blanku (1/1) od samej rękojeści, ale tak jak można by się spodziewać po szklanej wędce, zwłaszcza dla kogoś, kto będzie miał pierwszy kontakt ze szlaną muchówką.Akcja i reakcja wędki na wymachy bardzo mi podpasiła - nie jest to przesztywnione, szybkie i obecnie modne szkło. Ani też najwolniejsza z wolnych kluska trzyczęściowego Lamiglasa.Taki medium ideał.Na tyle ideał że pomimo już przegięcia ze stanem posiadania szjlanych kijów, z miejsca zapragnąłem poszerzyć ich stan od dwa lżejsze modele 7'6''#3 i 8'#4.Łyżka dziegciu - nie kupię modelu 8'6''#5. Przy zastosowaniu w nim takiej samej rękojeści i mocowania kołowrotka, jak w dwóch lżejszych kijkach, jest fatalnie wyważony, ciężki, leci do przodu i będzie męczył rękę. A szkoda, bo jak by dół wędki był bardziej dopracowany, to była by to mega wędka do głowic SH z dołączanymi tipami, streamera, ślajzurów, głowaczy w kaskach, i dalekiej, ciężkiej nimfy z tandemem much na główkach 4-5 mm.Porównując - dużo lepiej wypada dla mnie pod względem użytkowym i łowieniu o jakim piszę wyżej, węglowo-szklany mariaż wędki Scierra Symbiosis 8'6''#5, która wyposażown jest w taką samą rękojeść i mocowanie kołowrotka.Generalnie jedyne co bym zmienił z miejsca w tej serii wędek to zróznicowanie właśnie rękojeści w każdym z modeli. Trójkę wyposażył bym w uchwyt typu cygaro i mocowanie down-locking. Czwórkę pozostawił bym taką jaka jest, a piątkę w korek typu Ritz z małym figting but'em na końcu kijka.Wtedy całość była by ideałem dla mnie i właściwie mógłbym sprzedać wszyskie moje pozostałe szlane kije, nabyć trzy kijki Traper Elite, które wystarczyły by mi w zupełności ... Chociaż ... dochodzę do wnisku że może właśnie lepiej iż nie są takie idealne ... Pozdrawiam.PS. Zdjęcia z katalogu są dokładnie takie, jak na żywo wygłądają kije Edytowane 2 Marca 2020 przez Forest-Natura 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Podrzuć mi @Forest na mail fotkę tego lepszego korka z Aventicach z Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Szkoda, że w Poznaniu nie było trapera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ktoś prosił o aventiki(ostatnio moja ulubiona marka), oba zaimpregnowane 1 po 3 latach łowienia (moim zdaniem fajny korek) 2 po sezonie (troszkę gorszy) pzdrw Wysłane z mojego Active przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GINPK Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Witam.Użytkuje może ktoś okulary Trapera. Polaryzacyjne Fotochromowe Oregon.Na jakim poziomie jest polaryzacja.Wszystkie opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Im więcej kupuję rzeczy Trapera tym bardziej mnie zadziwiają .dzisiaj otrzymałem kurtkę montana to jak jest uszyta robi naprawdę wrażenie ,jestem bardzo pozytywnie zaskoczony .Użytkowo to dopiero zobaczę ale pierwsze wrażenie naprawdę dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dzisiaj pierwszy raz wystąpiłem na Dunajcu w nowej kurtce ,skrojona idealnie duże kieszenie na piersiach idealnie pasują na duże pudełka Jak tylko nie będzie ciekła to jest idealna .Po za tym sprawiłem sobie okulary model stream yellow polaryzacja bardzo dobra okulary świetnie wykonane bardzo polecam .Już miałem nic nie kupować a koszyk znów wypełniony .p.s Ryby brały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Podrzuć fotkę tej kurtki z bliska bo też chodzi mi po głowie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ostatnio trafiłem na taki wywiad z właścicielem Trapera na kanale Igora Glindy: "5 lat bez innej wędki w ręku" to chyba daje odpowiedź na to dlaczego produkty Trapera są coraz lepsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stonka Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 A jak sprawdziły Ci się okulary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Używa ktoś może kołowrotków trapera? Interesuje mnie model stream lub spider i nie mogę się zdecydować. Druga sprawa tona czym polega zdejmowanie szpuli w streamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Ja miałem traper trout 5/6 i jak za te pieniądze nie ma się czego czepiać. Hamulec płynny kręci lekko i neoprenowy pokrowiec w zestawie. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 A jak sprawdziły Ci się okulary?Bardzo dobrze .Świetna polaryzacja, bardzo fajne wykonanie dobry materiał nie jakiś tani plastik .Już zamówiłem kolejne gadżety do przetestowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Na czym polega świetność polaryzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Na czym polega świetność polaryzacji?Wycina ci pewne pasma światła.Pozwala to np zobaczyć co jest w wodzie, a nie odbite światło od powierzchni. Dlatego my wedkarze tak lubimy okulary polaryzacyjne. http://fizyka.net.pl/ciekawostki/ciekawostki_wn7.html Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) Ezehiel, wiem czym jest polaryzacja, wiem jakie są rodzaje, wiem nawet, choć pobieżnie jak wygląda proces nakładania warstwy polaryzacyjnej, mimo wszystko dzięki za linka.Zapytałem na czym polega świetność polaryzacji, bo o tym napisał kolega powyżej. Ciekawi mnie jaka jest różnica między świetną polaryzacją, a nieświetną ????.Na to czy dobrze widzimy w danych okularach wpływa wiele czynników, a tylko jednym z nich jest filtr polaryzacyjny.To tak jakby ktoś zapytał o wędkę, a ktoś by mu odpowiedział, że te wędki są ze świetnego węgla. Na jerku jest gdzieś wątek o okularach i tam, o ile dobrze pamiętam, to okulary były rozebrane na części pierwsze. Żeby określić czy okulary nam pasują trzeba je założyć na nos i przez nie popatrzeć. To jak z butami. Mi pasują, Tobie niekoniecznie, a jeszcze inny powie, że tak niewygodnych w życiu na nogach nie miał. Edytowane 31 Marca 2020 przez Jack__Daniels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 @Jack__Daniels Chciałem pomóc.. a wyszło jak zawsze Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Twoja chęć niesienia pomocy cieszy mnie niezmiernie i dobrze, że wrzuciłeś linka. Kto będzie chciał ten poczyta i rozszerzy wiedzę, kto nie... no coż.Najważniejsze żebyśmy się wymieniali informacjami ot tyle. Ja po prostu pozwoliłem sobie na odrobinę niezłośliwej szydery z tą polaryzacją czy też zawartością cukru w cukrze ????. Koniec OT. Jakby co to trzeba odgrzebać wątek o okularach i tam kontynuować rozważania. Tutaj można porozmawiać o subiektywnych odczuciach związanych z użytkowaniem okularów sygnowanych przez Trapera, któremu kibicuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 żeby nie było pożywki dla lubiących szukania drugiego dna okulary ja za 130 zł sa dla mnie super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Mam pytanie odnosnie kijka z linku ponizej . Czy ten patyk 8'6" #5 , obsłuży suchą , mokrą muchę i steamerka w miarę jako tako , pod pstrąga ? Dodam , że nie znam się na muchowaniu ale polubiłem się ze szklakami i właśnie ten muchowy kijek wpadł mi w oko . Nigdy nie jest za późno na muchowanie , chyba https://www.traper.pl/pl/p/WEDKA-MUCHOWA-ELITE-FIBERGLASS-TRAPER/825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Nie miałem jeszcze okazji mieć go w ręce,ale myślę,że kij się sprawdzi i powinieneś być zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi