ryba7 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Czy masz możliwość zważyć ten podbierak ? +/- 280g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Yukony po dwóch miesiącach urzytkowania i wcale jakoś ich ostro nie łachałem. Takiej akcji to jeszcze w życiu nie miałem ...Przetarcia równo na wysokości kolan od wewnętrznej strony ... Po dwóch miesiącach ???? Edytowane 20 Maja 2020 przez kubaS 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Źle wyprofilowane i źle dobrany rozmiar. Zdarzało się i renomowanym firmom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Źle wyprofilowane i źle dobrany rozmiar. Zdarzało się i renomowanym firmom.Rozmiar dobrany bardzo dobrze, nic innego na mnie nie pasowało, z reszą ktoś z Trapera sam mi pisał o tym rozmiarze, że będzie na mnie odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świerzak Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Rozmiar dobrany bardzo dobrze, nic innego na mnie nie pasowało, z reszą ktoś z Trapera sam mi pisał o tym rozmiarze, że będzie na mnie odpowiedni Tata używa dość intensywnie od zeszłego roku, zero przetarć w tym stylu. Wygląda na przetarcie mechaniczne, tarcie noga o nogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Tata używa dość intensywnie od zeszłego roku, zero przetarć w tym stylu. Wygląda na przetarcie mechaniczne, tarcie noga o nogę.U mnie jak widać sytuacja podobna jak u Mysha. Przecież nie chodzę i nie trę noga o nogę ????Materiał naturalnie w każdych spodniobutach w tym miejscu czasami się styknie, jak widać w tym nie wytrzymał zbyt długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 No to ja wezmę Montany mimo, że jukony ładniejsze. Tam chyba problemu z przecieraniem się materiału nie ma. Kuba, a ciekną w tych miejscach czy tylko naruszona jest warstwa zewnętrzna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) No to ja wezmę Montany mimo, że jukony ładniejsze. Tam chyba problemu z przecieraniem się materiału nie ma. Kuba, a ciekną w tych miejscach czy tylko naruszona jest warstwa zewnętrzna ?Na razie ruszone z zewnątrz, ale wolałem to teraz oddać na reklamacje, niż pojechać na weekend na San i „pływać” nagle w wodzie Poza tym odkleili się mocowanie paska i obwódka kieszeni na piersi. Edytowane 21 Maja 2020 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Stanę trochę w obronę spodni.Mimo, że nie korzystam z Trapera.U mnie też takie przetarcia wystąpiły. Że studiów wiem, że jeden ma koślawe kolana, inny szpotawe. Ja niby nie mam żadnych, ale często w tych miejscach dochodzi do tarcia. Ja już 2 pary spodni tak załatwiłem. Jedne były mega dobrze dobrane i dopasowane, drugie trochę luźny krój nogawki miały. Kwestia "sposobu chodzenia". Z zewnątrz lekkie przetarcia materiału, a nogawka lała strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Stanę trochę w obronę spodni.Mimo, że nie korzystam z Trapera.U mnie też takie przetarcia wystąpiły. Że studiów wiem, że jeden ma koślawe kolana, inny szpotawe. Ja niby nie mam żadnych, ale często w tych miejscach dochodzi do tarcia. Ja już 2 pary spodni tak załatwiłem. Jedne były mega dobrze dobrane i dopasowane, drugie trochę luźny krój nogawki miały. Kwestia "sposobu chodzenia". Z zewnątrz lekkie przetarcia materiału, a nogawka lała strasznie...Miałem już 5 par różnych spodniobutów, to się nie zdarzyło W spodniach do użytku codziennego również nic takiego nie występuje, apropo koślawych nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Spodnie ślużą do brodzenia a nie nawalania kilometrów jak w nordic walking. Ale jak ktoś lubi biegać zamiast łowić ryby to najlepiej w krótkich spodenkach, jak sportowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Moze ci sie siku chciało a nie chcialeś wychodzić z wody i nieświadomie tarłeś kolanami. Tak, to by tlumaczyło takie dziwne przetatcia. Ja też tak czasem mam, ale jeszcze żadnych śpiochow nie udało mi się przetrzeć. Widać w porę wychodzę i sikam ???? Edytowane 21 Maja 2020 przez OloPe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Spodnie ślużą do brodzenia a nie nawalania kilometrów jak w nordic walking. Ale jak ktoś lubi biegać zamiast łowić ryby to najlepiej w krótkich spodenkach, jak sportowcy.Widzę teorie spiskowe w tym kraju to norma ????To na pewno przez ostry cień mgły..Spodnie normalnie użytkowałem, weekendy na Sanie, wypady na małą rzeczkę, nie nie byłem w nich na pielgrzymce.. Naprawdę panowie, nie doszukujmy się niewiadomo czego. Gdyby nie to, że po dwóch miesiącach normalnego użytkowania jak dla mnie coś takiego się zrobiło, to bym nawet nie wrzucał tego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid98 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Widzę teorie spiskowe w tym kraju to norma ????To na pewno przez ostry cień mgły..Spodnie normalnie użytkowałem, weekendy na Sanie, wypady na małą rzeczkę, nie nie byłem w nich na pielgrzymce..Naprawdę panowie, nie doszukujmy się niewiadomo czego. Gdyby nie to, że po dwóch miesiącach normalnego użytkowania jak dla mnie coś takiego się zrobiło, to bym nawet nie wrzucał tego zdjęcia u mnie ten sam problem z przecierającym się materiałem na wysokości kolan - pierwsze przetarcia pokazały się już po 5 wyjściach nad wodę i zaczęły cieknąć w tych miejscach. Od zakupu (czerwiec 2019) były już 2 razy na serwisie, po ostatnim powrocie z serwisu wytrzymały 3 wyjścia nad wodę i tasiemki przyklejone w serwisie zaczęły się odklejać, a wodery znowu lały... Teraz wysłali mi nowe - oby trochę dłużej wytrzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Dzisiaj łażąc w moich Creekach zwróciłem na to uwagę, o czym piszecie. Materiał obu nogawek trze o siebie na wysokości kolan, a to wynika z tego, że nogawki są strasznie obszerne. Z jednej strony ok, bo materiał przy kucaniu się tak mocno nie napina; z drugiej strony kupa, jak widać. Ale coś wymyśliłem, jak temu zapobiegać Zrobię w swoich portkach i pokażę, to może komuś się pomysł spodoba i sobie skopiuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Wystarczy przed łowieniem owinąć spodnie na wysokości kolan stretchem i po sprawie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Dzisiaj przyszedł do mnie kołowrotek Traper Spider 5/6 powiem szczerze kopara mi opadła idealne spasowanie b.precyzyjny hamulec i to za 299zł.nie prawdopodobne.Niedługo przetestuję go na Piasecznie ale nie spodziewam się rozczarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 A próbowałeś go zamoczyć i sprawdzić hamulec? Bo ja ostatnio kupiłem tańszy kołowrotek i hamulec się kończy w kontakcie z wodą. Pytam z czystej ciekawości. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Sorka że się wetnę, a po co moczyć hamulec? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Sorka że się wetnę, a po co moczyć hamulec? Podczas brodzenia wielokrotnie dochodzi do zamoczenia całego kołowrotka;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Hehe, co fakt to fakt. Mało ostatnio brodzę w wiekszych głębszych rzekach, ale i mi faktycznie się zdarzało zmoczyć kręcioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Hamulec wygląda bardzo solidnie.Jak sprawdzę dam znać.Co prawda rzadko zdarza mi się zamoczyć kołowrotek bo stary jestem i głęboko nie wchodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Tam jest zamknięty, wodoszczelny hamulec. Powinien dać radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 To jeżeli tak to wizualnie jest moim zdaniem świetnie. Będę go brał pod uwagę Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Wygląd i wodoszczelny hamulec ma drugorzędne znaczenie.Łapię duże ryby na 0,16 i jeżeli hamulec nie jest precyzyjny gwałtowne branie strimera kończy się stratą muchy.Czasami coś kupuję z budżetowych rzeczy żeby sprawdzić kupiłem też kiedyś chińczyka był ładny i miał wodoszczelny hamulec i co z tego każde branie kończyło się stratą muchy.Bo bliższych oględzinach okazywało się ze hamulec ma problem z ruszaniem,na początku trzeba było użyć dużo większej siły niż póżniej jak ruszył.Mimo iż holuję ryby z ręki b.często po gwałtownym braniu jest odjazd na 40-50m i precyzyjne ustawienie hamulca ma duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi