zeralda Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 A żółte? Miałem takie (nie pomnę modelu) i mimo opisu że mają polaryzację, przedstawiciel mnie uświadomił, że akurat te jej nie mają. Wylądowały w koszu...A certyfikaty? Żyłki i plecionki też je mają Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 A żółte? Miałem takie (nie pomnę modelu) i mimo opisu że mają polaryzację, przedstawiciel mnie uświadomił, że akurat te jej nie mają. Wylądowały w koszu...A certyfikaty? Żyłki i plecionki też je mają Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu TapatalkaChejt to nie opinia. Uwielbiam takie bajki, nietrzymające składu. ,,przedstawiciel uświadomił, że nie mają to, po co kupowałeś . Wylądowały w koszu Dzięki, jak najbardziej za opinię. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Witam.Arek ale że przez ścianę nie było nic widać czy jak ? Słuchajta Pany ... ja tam optykiem nie jestem, ale jak sobie kupowałem za 30 zł żółte okulary polaryzacyjne na wieczór i pochmurne dni, to z pełną świadomością że polaryzacja ma jakieś tam stopnie i te moje mają pierwszy stopień polaryzacji, a nie czwarty jak w kosmiczych goglach instruktora narciarskiego na stoku ...Nawet w hipermarketach na wyprzedaży, nie spotkałem jeszcze okularów ze znaczkiem "polarized", które nie były by faktycznie "polaryzujące" - to łatwo zawsze sprawdzić na naklejkach-testach umieszczonych na wieszakach z okularami, albo po prostu oglądając ekran telefonu komórkowego.Tyle że trzeba mieć świadomość że taka polaryzacja może być różna w zależności od samej kolorystyki okularów i może mieć też różne wartości (stopnie) temat był już tyle razy wałkowany na wszelkich forach muchowych i to przez muszkarzy zajmujących się okularami zawodo, że to aż wstyd czytać takie sfrustrowane opinie ... muchy w nosach macie czy nie załapaliście się na szczepienie poza kolejnością ... ? ... Pozdrawiam. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Wszystko fajnie, tylko po co sie kłócicie?? Jeśli Arek pisze że sprawdził i nie było, to mu wierzę. Nie przekładam tego jednak na wszystkie modele, czy cała daną serię. Może bublowaty egzemplarz?? Zdarza się przy wyrywkowej kontroli jakości, bo nie da się każdego egzeplarza...Ja w swoim zyciu spotkałem sie juz z wieloma "niemozliwymi" przypadkami, np. moje pierwsze polaroidy były żółte - idealnie rozjaśniały wczesnym rankiem i późnym popołudniem. Były szklane (mimo iż Jaxon) i miały polaryzację na poziomie którego nie spotkałem dotąd. Eliminowały niemalże wszystkie odblaski od wody. Pamietam że miały pod innym kątem niż obecne "uniwersalne" ustawioną siatkę polaryzującą. Nie tłumiły bocznego światla jak to się dzieje obecnie, natomiast na wprost - patrzyłem na wodę jakby jej nie było. Żadnych odbić, żadnych odblasków. Ćzyli jednak da się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Forest. Moze masz racje. Ja starej daty jestem. Sprawdzanie to patrzenie na inny "szkło" i obracanie o 90st do pełnego zaciemnienia. A że nie było to wg mnie nie było polaryzacji. Nawet na oryginalnych okularach Polariod które w etui miały "naklejkę" do testów nic się nie zmieniało. Kolor "szkieł" był bursztyn czy jakiś brąz. Może i była taka jak piszesz czyli niewidoczna dla niefachowca wiec nie wiem. Może był to wadliwy egzemplarz jak pisze Venom. Znajoma na dwa inne modele które mogę wymienić i twierdzi że super widzi. Ja jej nie sprawdzałem. Skoro test przez pełne (lub jakiekolwiek) zaciemnienie jest złym testem to za mało wiem. Visiony które mam już drugą parę (pierwsza popłynęła z wodą ;( ) mimo tego że żółte, po przekręceniu ciemnieją na czarno na całej powierzchni "szkieł". Nie neguję produktów Trapera tylko pisze o tych, które źle wypadły nie tylko w mojej ocenie. Nie wnikam też czy to pojedyncze egzemplarze czy nie. Na razisko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Chejt to nie opinia. Uwielbiam takie bajki, nietrzymające składu. ,,przedstawiciel uświadomił, że nie mają to, po co kupowałeś . Wylądowały w koszu Dzięki, jak najbardziej za opinię. Pozdrawiam!Kupiłem, zwiedziony "januszowym" opisem jakoby miały polaryzację. Napisałem na jakimś forum na Fejsie o gównianej jakości szkieł trapera i odezwał się przedstawiciel firmy oznajmiając, że żółte nie mają polaryzacji. Żeby nie było, mam kamizelkę Trapera i jest bardzo dobra. Szkoda, że nie wszystkie towary tej firmy trzymają poziom. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stonka Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Dzięki za rozwinięcie dyskusji. Może jeszcze jakieś opinie o konkretnych modelach od ich użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Nie znam na wędkarskiej i ogólnie - optyce. Jeśli chodzi o żółte szkła, to służą nam podczas porannego i wieczornego łowienia, kiedy nie bardzo jest co polaryzować. W takich warunkach nieco rozjaśniają obraz, ja przynajmniej tak to odbieram i do tego zwykle są zalecane. Chociaż nie można wykluczyć, że efekt rozjaśniania może też być skutkiem polaryzacji. Ale czy w takich warunkach polaryzacja jest najważniejsza?Problem na tyle skomplikowany, że doradzanie komuś na zasadzie-mnie się sprawdził jakiś model firmy X raczej nie wchodzi w rachubę. Po przeczytaniu wątku Kolegi Wiktora z Gdańska (Okulary polaryzacyjne z korekcją) ja bym przynajmniej nie odważył się doradzać komuś w takiej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Pod choinkę dostałem spodnie z primaloftem - Traper Jukon. Od początku sezonu używam i dają super komfort termiczny. Wąskie nogawki, ściągacze na kostkach z rzepem, więc przy wkładaniu do śpiochów spodnie nie podnoszą się. Wcześniej mimo bielizny i polaru nie było takiego komfortu. Przy chodzeniu nie krępują ruchów. Ciekawe jak długo wytrzymają, szczególnie obawiam się okolic kroku, co by się nie rozerwały. Na razie nic się nie dzieje. Dam znać za rok jak z wytrzymałością. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Kupiłem spodnie Trapera ale model Alaska, po kilku wypadach napiszę kilka słów jak się sprawują. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez ryba7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Pod choinkę dostałem spodnie z primaloftem - Traper Jukon. Od początku sezonu używam i dają super komfort termiczny. Wąskie nogawki, ściągacze na kostkach z rzepem, więc przy wkładaniu do śpiochów spodnie nie podnoszą się. Wcześniej mimo bielizny i polaru nie było takiego komfortu. Przy chodzeniu nie krępują ruchów. Ciekawe jak długo wytrzymają, szczególnie obawiam się okolic kroku, co by się nie rozerwały. Na razie nic się nie dzieje. Dam znać za rok jak z wytrzymałością.Jukon wersja 60 gram. Fajne spodnie. Ja akurat używam dopiero od marca. Natomiast późna jesień, zima i wczesna wiosna, nieco lepiej spisuje się model Alaska, o którym pisze kolega Ryba 7. 133 gramy Primaloftu naprawdę robi robotę. Co do Jukonów jeżeli masz dobrze dobrany rozmiar, nie powinno być problemu ze szwami. Używałem w sezonie 2020, były nawet ze mną w Norwegii, nic złego z nimi nie wydarzyło się. Jeżeli chodzi w ogólnie o podkład i docieplenie pod śpiochy, ostatnimi czasy Primaloft zrewolucjonizował ten temat. Coraz więcej ludzi użytkuje i dostrzega jego mega moc. Naprawdę jest ciepło.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zaciekawiliście mnie tymi spodniami. Rozumiem ze idea jest taka: Jakas bielizna termo, potem te spodnie a nie koniec spiochy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Taki jest plan, jak nie będzie tęgich mrozów pierwsze testy 01.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Rozmiarówki odnośnie tych spodni z Primaloft szukam i nie mogę znaleźć . Nie ukrywam , że mnie interesują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Rozmiarówki odnośnie tych spodni z Primaloft szukam i nie mogę znaleźć . Nie ukrywam , że mnie interesują Zerknij do katalogu strona 48-49. https://issuu.com/marcinsutryk/docs/traper_flystream_2021?fbclid=IwAR29XSDXFEo-oadpmc1qKsbZl4ZE8NPpYvX_zqjwlC-4dEHAo6T8pF9PRAQRozmiarówka jest rozpisana na dwa modele. Co do dokładnych wymiarów rozmiarówki to trzyma standardy europejskie. Np. rozmiar M to jakieś 160-176 cm wysokości, przy wadze 70-75 kg. Do tego w obu modelach jest regulacja w pasie, jaki i w nogawce. Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Łatwiej bylo by jednak gdyby podane były wymiary w cm konkretnie do rozmiaru . Ale jakoś to ogarnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 No i wykrakałem, spodnie się rozerwały po 4 wyjazdach od wewnątrz na szwach w kolanach, najprawdopodobniej podczas wsiadania do auta. Dziś dałem do zszycia, dodatkowo poprosiłem o wzmocnienie przeszyć w kroku. Mam nadzieję, że po poprawkach krawcowej trochę posłużą bo użytkowo są bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek531 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Witam, z okazji 40 urodzin żona kazała kupić sobie wreszcie spodniobuty a nie tylko oglądać w internecie. Pokazałem jej simmsy za 3k na co ona mówi że jak będę miał 100 urodziny to mi prezydent miasta takie kupi (autentyk). A teraz do rzeczy waham się miedzy traperami texas a vision atom, kilkanaście wyjść w sezonie na San. Prosiłbym o opinię kogoś kto ma/miał w/w portki trapera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Witam.Całe dzieciństwo przelatałem w "texasach" ... ale to o Odrę chodzi a nie o San ... sentyment jakiś jest.Taki mały off topic Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Czy Traper ma w ofercie ocieplacz pod gacie, bez rękawów, jednoczęściowy, uszyty z primaloft? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Czy Traper ma w ofercie ocieplacz pod gacie, bez rękawów, jednoczęściowy, uszyty z primaloft?dolaczam sie do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Katalog 2021 mówi, że jest tylko coś takiego, z innego materiału (lub to jakaś nazwa handlowa) Edytowane 2 Lutego 2021 przez ASAPfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 dolaczam sie do pytania.Jednoczęściowy ocieplacz jest uszyty z Polaru 300g, katalog strona 55.Jeżeli chodzi o górę możesz docieplić bluzą Dakota na Primalofcie 200g, katalog strona 53Oprócz spodni na Primalofcie, na ten sezon są wprowadzone jeszcze dwa modele spodni z Polaru 300g oraz cieńsza wersja 150g. Katalog strona 56 https://issuu.com/marcinsutryk/docs/traper_flystream_2021?fbclid=IwAR29XSDXFEo-oadpmc1qKsbZl4ZE8NPpYvX_zqjwlC-4dEHAo6T8pF9PRAQPozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Jeżeli chodzi o bluzę Dakota i spodnie Jukon to już się niemi cieszę I dlatego pytanie o ocieplacz z tego materiału . Przyczyna prosta , to jest dwa razy lżejsze niż z polaru i cieplejsze ( subiektywne odczucie ) . Zwykły ocieplacz mam od kilku lat i jest ok ale gdy pomyślę sobie , ze primaloft byłby dwa razy lżejszy i cieplejszy to tylko pozostaje kwestia , czy pojawi się w sprzedaży ? Mam nadzieje ,że tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Obecnie mam Simms Fleece Bib i jest fajny, ale na "lato". Mieszkam w Norwegii i jak sie zrobi zimno to sie zrobi zimno . Taki pikowany ocieplacz z primaloftu robilby robote pod spodniobuty i jesienno-zimowo-wiosenne lowienie troci. Czesto stoi sie w wodzie przez caly czas bo ryby sa w zasiegu rzutu, ale czasami ten czas to ... no i tu dochodzimy do momentu, kiedy sie wszystko wyjasnia. Po prostu nie daje rady pomimo, ze na powyzszym bibsie mam jeszcze grube spodnie polarowe, a to i tak malo. Zime temu zaczalem chodzic w puchuwce zalozonej pod kurtke do brodzenia. Genialne rozwiazanie, bo jest bardzo lekka i ciepla, ale to puch. Puch i wilgoc nie najlepej ida w parze. Dlatego mysle o takim kombinezonie pod spodniobuty z primaloftu. To bylby strzal w dziesiatke. Bo juz wiem, ze puch by sie nie nadawal. O ile pod kurtke moze byc to jednak nie pod spodniobuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi