Skocz do zawartości

Produkty muchowe Traper

wojciiech

Rekomendowane odpowiedzi

Super. Pośrednicy itd.itp. Jest małe ale. Dzisiaj pierwszy raz ubrałem Jukony, które dostałem z reklamacji. Wszedłem do Narwi i prawa skarpeta cieknie bardzo elegancko .

Przepraszam, pisałeś, że dostałes Nowe Jukony. W nowych Jukonach skarpeta cieknie?

Jakis czas temu bylem z kolega na wyjezdzie gdzie nie wiedzilismy jak bedziemy lowic i czym. On spakowal wszystko do takiej podobnej torby:

https://www.traper.pl/pl/p/FUTERAL-NA-WEDKI-FLY-STREAM-TRAPER/185

a ja sie pitolilem z innymi torebkami. Spodobalo mi sie o rozwiazanie tyle, ze jego torba byla dwustronna. Z jednej strony wedki, a z drugiej reszta maneli. Weszlo naprawde duzo sprzetu. Czy juz nie robicie takich torem czy po prostu nie potrafie takiej znalezc?

pozdrawiam i z gory dziekuje za informacje.

Jakis czas temu bylem z kolega na wyjezdzie gdzie nie wiedzilismy jak bedziemy lowic i czym. On spakowal wszystko do takiej podobnej torby:

https://www.traper.pl/pl/p/FUTERAL-NA-WEDKI-FLY-STREAM-TRAPER/185

a ja sie pitolilem z innymi torebkami. Spodobalo mi sie o rozwiazanie tyle, ze jego torba byla dwustronna. Z jednej strony wedki, a z drugiej reszta maneli. Weszlo naprawde duzo sprzetu. Czy juz nie robicie takich torem czy po prostu nie potrafie takiej znalezc?

pozdrawiam i z gory dziekuje za informacje.

Cześć. Torby sprzedały się w całym nakładzie. Jest już zamówiony nowy model.  Nowa lekko poprawiona wersja tej torby jest dłuższa o 5cm co pozwala pomieścić 11 stopówki w fabrycznych tubach. Produkt powinien być dostępny końcem października. Nie ukrywam, że sporo osób o nie pyta. 

Pozdrawiam.  

post-64594-0-39393100-1633282935_thumb.jpg

• Like 3

Witam,

Używa ktoś kija trapera guide nymph?

Właśnie kupiłem guide quilla i jestem bardzo zadowolony. Zastanawiam się więc czy ta seria też jest tak przyzwoita do żyły...

P.S. najchętniej wersję # 2/3 i #3

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda

Witam,

Właśnie kupiłem guide quilla i jestem bardzo zadowolony. Zastanawiam się więc czy ta seria też jest tak przyzwoita do żyły...

Różnica to inny moduł blanku, przelotki jednostopkowe. Do,,żyły" leciutko i z finezją.  ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Różnica to inny moduł blanku, przelotki jednostopkowe. Do,,żyły" leciutko i z finezją. ;)

Pomacałem. Fajny blank ale wersja 11'#3 mocno leci na ryj i trzeba ciężkiego młynka, żeby wyważyć. Pod tym względem model GST jest o niebo lepszy (down-lock). Używa ktoś tego GST do żyły w wersji 11'#3? Warto dać te 300 PLN więcej?

Jako, że cenowo ten kij pozycjonuje się blisko Vision'a nymphomaniaca może ktoś poradzi jakiego wybrać (Visiona jeszcze nie macałem).

Edytowane przez zeralda

Polecam Vision,świetny kij za rozsądne pieniądze.

No właśnie, wszyscy chwalą te Visiony a w sieci cisza o GST. Jak widać wyprodukowanie czegoś przyzwoitego i wydanie katalogu nie wystarczy. Trzeba jeszcze posłać ten sprzęt do opiniotwórczych ludzi, którzy zostawią jakieś opinie w necie...

No właśnie, wszyscy chwalą te Visiony a w sieci cisza o GST. Jak widać wyprodukowanie czegoś przyzwoitego i wydanie katalogu nie wystarczy. Trzeba jeszcze posłać ten sprzęt do opiniotwórczych ludzi, którzy zostawią jakieś opinie w necie...

Cześć. Łowię GST 10'6 w klasie 3#. Bardzo doinwestowana seria. Wszystkie komponenty, wypisane w katalogu (na pewno czytałeś)  Jak jesteś z Krakowa, to zapewne jeździsz do nas na Skawę. Daj znać na pw kiedy będziesz, mogę podjechać, udostępnię do testów. Nie ma problemu. 

Dobra seria w uczciwej kasie. Pozdrawiam!  

• Like 4

Cześć. Łowię GST 10'6 w klasie 3#. Bardzo doinwestowana seria. Wszystkie komponenty, wypisane w katalogu (na pewno czytałeś) Jak jesteś z Krakowa, to zapewne jeździsz do nas na Skawę. Daj znać na pw kiedy będziesz, mogę podjechać, udostępnię do testów. Nie ma problemu.

Dobra seria w uczciwej kasie. Pozdrawiam!

Dzięki serdecznie. Nie omieszkam się odezwać.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Cześć

Uczyłem się krótkiej nimfy na  Łupawie posługując się kijem w klasie #2./3. Świetnie przenosi wszystko co dzieje się z nimfą. Jest bardzo lekki i szybki. Dla mnie do nimfy super, ale suszyć nim to bym nie chciał. Do rzucania wolę bardziej spolegliwe modele np guie.

Pozdrawiam 

• Like 3

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Używa ktoś kija traper silence do nimfy jakie są wasze opinie ?

Nie używałem ale porównywałem z GST. Wybrałem GST, bo wydawał się bardziej dynamiczny i był lepiej wyważony (kupiłem wersję 10' 6", która ma w przeciwieństwie do Silence'a downlocka).

Na razie łowię tylko na suchą, więc jeszcze nie miał okazji sprawdzić się "pod rybą".

Edytowane przez zeralda

Cześć. Co sądzicie o nowości Trapera na 2022 a mianowicie Speed Combo?

https://www.traper.pl/pl/p/WEDKA-MUCHOWA-SPEED-COMBO-TRAPER/2105

te dopalki przedłużające wędkę są funkcjonalne?

Na początku 2021 mialek kupić pierwsza muchówkę ale się opóźniło, teraz narodził mi się syn więc kiedy jak nie teraz ;D

Edytowane przez ASAPfishing

Jednak zdecydowałem się na wyższy model Stream bo akurat jest na promocji i ma przystępna cenę

Możesz cos napisać od siebie kolego o serii Stream? Jaki model posiadasz i jak się spisuje? Dotychczas przymierzalem się do Speeda z przedłużka

Edytowane przez Przemek_M

Cześć. Co sądzicie o nowości Trapera na 2022 a mianowicie Speed Combo?

https://www.traper.pl/pl/p/WEDKA-MUCHOWA-SPEED-COMBO-TRAPER/2105

te dopalki przedłużające wędkę są funkcjonalne?

Na początku 2021 mialek kupić pierwsza muchówkę ale się opóźniło, teraz narodził mi się syn więc kiedy jak nie teraz ;D

Cześć. Kupując jedną wędkę, możesz ją sobie skonfigurować w 4 wariantach. Łowiąc np. na nimfę, długością 10,6" stopy zauważysz, że zaczęły się wyjścia do suchej muchy. Schodzisz sobie do 9"stup zakładasz Sucharska i łowisz. :-) Tak w sumie jak byś miał 4 kije ze sobą  ;)

Możesz cos napisać od siebie kolego o serii Stream? Jaki model posiadasz i jak się spisuje? Dotychczas przymierzalem się do Speeda z przedłużka

Przemku na chwilę obecną nie mogę Ci za dużo powiedzieć o tym kijku, bo ja dopiero uczę się wszystkiego od podstaw, a nad wodą z muchówką byłem tylko jeden jedyny raz, ja mam kijek '9 w klasie 4/5

• Like 1