Skocz do zawartości

Produkty muchowe Traper

wojciiech

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Kiedyś pytałem o ocieplacz jednoczęściowy z primaloft pod gacie. Czy jest szansa, że będzie w ofercie ? Spadło ze mnie 15kg i wymieniam garderobę

Cześć.Na tą chwilę nie ma planów na jednoczęściowy, tzw. kombinezon z   PrimaLoft Silver Active.  Można złożyć to w dwóch częściach na różnych gramaturach, spodnie plus bluza lub kurtka, czy kamizelka. 

Jednoczęściowy jest dostępny z Polaru.    Thermo Bib 300g 

Pozdrawiam. 

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Cześć

Od tego roku zacząłem przygodę z muchówką, zainteresowały mnie produkty dedykowane tej metodzie Trapera, jestem świeżo po zakupie kamizelki Dakota Grey i muszę przyznać że wygląda i sprawuję się bardzo dobrze.

Poszukuję budżetowej wędki do nimfy, wziąłem pod uwagę trapera w dwóch modelach:

Speed combo 9'6-11 #3

oraz

Impulse nymph traper 10'6 #3

Miał ktoś te kijki w ręku i może dać opinię?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

Cześć

Od tego roku zacząłem przygodę z muchówką, zainteresowały mnie produkty dedykowane tej metodzie Trapera, jestem świeżo po zakupie kamizelki Dakota Grey i muszę przyznać że wygląda i sprawuję się bardzo dobrze.

Poszukuję budżetowej wędki do nimfy, wziąłem pod uwagę trapera w dwóch modelach:

Speed combo 9'6-11 #3

oraz9

Impulse nymph traper 10'6 #3

Miał ktoś te kijki w ręku i może dać opinię?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka

Cześć. Speed Combo to typowe uniwersalne wędki składające się z 4+2 dodatkowe części. Możesz konfigurować ją w długościach od 9' stóp do 10'6 stopy. Mówiąc prosto: takie cztery wędki w jednej.  Kolejno klas a 3#,  4# , lub 5#.

9'6" do 11" To model Speed (bez dopisku Combo, 4+2 w klasie 4# a nie 3#)   

Proszę zerknąć do katalogu, bo ludzie często mylą te modele.

Impuls Nymph to patyk o jednej długości, dostępny w trzech klasach od 3# do 5#. Kij został wyposażony w odwrócony uchwyt kołowrotka, tzw Down-Locking (  środek ciężkości wędki przesuwa się maksymalnie do tyłu, dając idealny balans) co niewątpliwie charakteryzuje nowoczesne kije nimfowe.  W tym przedziale cenowym, chyba jedyny seryjny patyk w takiej konfiguracji.

Obydwie wędki wyposażone w dobre komponenty. Speed to kombajn, który można konfigurować w 4 długościach. Impuls to patyk w jednej długości z innowacją Down Locking. 

To zasadnicza różnica pomiędzy modelami. 

Reszta musisz odpowiedzieć sobie sam, co obecnie potrzebujesz.

Pozdrawiam.  

Edytowane przez Grzegorz G.
  • Like 2

przy brzanie poszedł najkrótszy skład, a na wymianę trzeba czekać 6 miesięcy, to całkiem fajny kij na start do krótkiej. 

Cześć. 

Na przełomie październik /listopad powinny być już dostępne. Opóźnienia spowodowane przez filmy transportowe. 

Pozdrawiam.  

• Like 1

Nie widze nigdzie do kupienia, ale mi udalo sie nabyc kija Stream 10' #3. Nie pamitam ceny ale na poczatku sierpnia zaplacilem 600 cos zl. Wg mnie za ta cene bardzo fajna wedka. Kilka pstragow 40+ zaliczyla. Brania czuc bardzo dobrze. Nie lubie zylki (wg mnie metoda niemuchowa), ale po kupieniu tego patyka, czasami nawet z przyjemnoscia na niego lowie :).

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Czy spodnie w wersji primaloft Jukon wystarczą do brodzenia w okresie zimowym czy dokładać do wersji Alaska. Skład mikrowłókien 60 do 133 g w zależności od wersji. Jukony wydają się zgrabniejsze pod wodery. Osobiście używam spodni narciarskich z kombinacja dresów i thermo ;) ale może zaś pomyśleć o komforcie. Czy ewentualnie można w nich spinningowac czy to raczej odzież pod spód. Orientuje się ktoś, użytkuje? Pozdrawiam

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

Posiadam Jukony. Wygodne, dobrze trzymają nogę, szybko schną. Ale.... Pierwsza para: dość szybko puściły szwy z tyłu oraz odkleiły się :"noski". Poza tym czarne elementy (osłona palców i stopy z przodu) popękały (pęknięcia wzdłużne). Chodziłem w nich ok rok. Po wymianie reklamacyjnej, druga para po ok. 1,5 roku miała dokładnie te same wady. Niestety, pomimo iż podobają mi się i są wygodne, zrezygnowałem już z reklamacji i zakupiłem Simms. 

Szkoda, że jakościowo mnie zawiodły, bo uważam że pod względem wygody i funkcjonalności są jak najbardziej OK. niestety jakościowo już nie.  

• Like 1