Endern Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Mam je od 3 lat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A pokazesz fotke jak po tych trzech latach uzytkowania wygladaja? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Panowie przeliczanie obuwia czy spodni na lata nie ma żadnego sensu. Tutaj wchodzą w grę tylko roboczogodziny. Ja np. jestem w sezonie na rybach średnio od 85-120 x nad wodą, licząc też średnio od 3-5 godzin. Wynik można obliczyć sobie samemu. Ktoś inny może być przykładowo 2x w miesiącu. Znam sporo takich osób. Więc tutaj przeliczanie tego asortymentu na lata nie ma sensu. Dla przykładu wstawię Nowe Simmsy G4 kolegi, które wytrzymały raptem 30 godzin. Co do Jukonów było bardzo różnie, znam osoby, co chodzą (jak przeliczacie na lata) 3 rok i dalej są dobre. Teraz zastąpione nowym modelem, który był testowany dosyć intensywnie i wypada nieporównywalnie dużo lepiej od pierwszej wersji. Pozdrawiam Grzegorz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A pokazesz fotke jak po tych trzech latach uzytkowania wygladaja? zrobię kiedyś jak się rozwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Witam.Tak na początek ... jak ktoś sprzedaje traktor, to dlaczego nie podaje przebiegu kilometrażowego, tak jak robi się to w przypadku samochodów ?Grzesiek w samo sedno napisał ... ten rok był u mnie słaby, ale do zeszłego miałem podobne "przebiegi roczne" w przedziale 80/120 wyjść nad wodę (liczyłem sobie z rejestrów).To naprawdę ogromna ilość czasu spędzonego nad wodą.Każde jedne buty, gacie i kurtka, które wytrzymują w takich warunkach użytkowania więcej niż jeden sezon, są po prostu świetne. Bez względu na markę Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Filce się nie liczą.A swoją drogą to kto jeszcze filce kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) zrobię kiedyś jak się rozwalą.A moze jednak zrobisz dzisiaj? A co jesli rozwala sie dopiero za 300 lat?Jestem naprawde strasznie ciekawy tych butow. Czesto lowisz? Edytowane 16 Grudnia 2022 przez Jack__Daniels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Filce się nie liczą.A swoją drogą to kto jeszcze filce kupuje.Bardzo dużo świadomych wędkarzy.Nie wyobrażam sobie nie mieć jednej pary na filcu na swoim wyposażeniu. Filc jest niezastąpiony na kamieniste małe rzeki typu Skawica i inne Beskidzkie potoki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Bardzo dużo świadomych wędkarzy.Nie wyobrażam sobie nie mieć jednej pary na filcu na swoim wyposażeniu. Filc jest niezastąpiony na kamieniste małe rzeki typu Skawica i inne Beskidzkie potoki. Ale to zdjęcie co pokazałeś simsów to nie jest wielki problem.Widać,że buty ogólnie w super stanie.Wystarczy wkleić ten filc.Druga sprawa to przy 30 godzinach to jeszcze jest reklamacja.Trzecia filc pod względem wytrzymałości gumie nigdy nie dorówna. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ode mnie szybka informacja czego nie kupować. Wziąłem Traper Creek dla syna na wakacyjne wypady. Przez 2 lata uzbierało się około 30 dni nad wodą. Podczas ostatniego wyjazdu do Skandynawii odpadły obie podeszwy. Ostatnie 4 dni chłopak się męczył w powiązanych jak baleron butach. Katastrofa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ale to zdjęcie co pokazałeś simsów to nie jest wielki problem. Zdjęcia pokazałem tylko i wyłącznie dlatego, żeby pokazać jakość obecnych produktów. Nawet najlepszym zdarzają się wpadki.Czy to jest wielki problem? Ktoś płaci 1500zł za najwyższy model G4, w którym odpada podeszwa w środku sezonu muchowego. Wysyła na gwarancję i butów nie ma 3 miesiące.... Dla mojego przyjaciela to nie był problem, bo pożyczyłem mu swoją drugą parę i mógł spokojnie wędkować w środku sezonu. Ktoś inny, może nie mieć skąd pożyczyć... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Ode mnie szybka informacja czego nie kupować. Wziąłem Traper Creek dla syna na wakacyjne wypady. Przez 2 lata uzbierało się około 30 dni nad wodą. Podczas ostatniego wyjazdu do Skandynawii odpadły obie podeszwy. Ostatnie 4 dni chłopak się męczył w powiązanych jak baleron butach. Katastrofa!Wpadki zdarzają się każdemu, ale jeśli odpadają dwie podeszwy to produkt jest wadliwy. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Endern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Wpadki zdarzają się każdemu, ale jeśli odpadają dwie podeszwy to produkt jest wadliwy.Kolego, nie jest wadliwy tylko nisko budżetowy ! I w zasadzie jest przewidziany na taką pracę.To samo można powiedzieć o niskobudżetowych butach innych firm (nie będę wymieniał), które nie wytrzymują nawet 20 godzin. Jak piszesz posty, może poproś do siebie swojego opiekuna, będzie łatwiej wszystkim forumowiczom.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Grzegorz, jaki okres gwarancji daje teraz Traper na śpiochy i buty? Jakoś nie mogę trafić na tą informacje na stronie Trapera. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Kolego, nie jest wadliwy tylko nisko budżetowy ! I w zasadzie jest przewidziany na taką pracę.To samo można powiedzieć o niskobudżetowych butach innych firm (nie będę wymieniał), które nie wytrzymują nawet 20 godzin. Jak piszesz posty, może poproś do siebie swojego opiekuna, będzie łatwiej wszystkim forumowiczom.Pozdrawiam Oczywiście, że nisko budżetowy, ale mam porównanie do wielu innych firm, bo przedeptałem długa listę butów i te Trapery posypały się zdecydowanie najszybciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Ode mnie szybka informacja czego nie kupować. Wziąłem Traper Creek dla syna na wakacyjne wypady. Przez 2 lata uzbierało się około 30 dni nad wodą. Podczas ostatniego wyjazdu do Skandynawii odpadły obie podeszwy. Ostatnie 4 dni chłopak się męczył w powiązanych jak baleron butach. Katastrofa!Klej na gorąco sprawdza się idealnie.Tylko naprawę trzeba zacząć wcześniej. Imho samo od tak nie odpada, proces wymaga czasu. Nie jest to highend obuwia ale te droższe też dają ciała. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez ezehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Niezła burza od jednego pytania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Cześć Zaraz tam burza Burza to się zrobi dopiero, jak opiekun sie pojawi i opierdyka firmę, że daje 20 godzin gwarancji na buty do brodzenia a według prawa to jakoś więcej wychodzi, kiedy się lata na miesiące, tygodnie czy, niech mu tam będzie, godziny przeliczy I w ogóle odpadające podeszwy, to nie jest żadna wada butów i o co tyle krzyku?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/#rkjm02 Czyli reasumując.Jak buty zrobią się w taki stan jak pokazał Grzegorz to konsument wybiera formę i w takiej sytuacji żąda wymiany na nowy,lub odstępuje od umowy.Konsument o tym decyduje.Nie sprzedawca.W tym wypadku wada jest istotna.Pytanie do przedstawiciela Trapera i ludzi którzy kupowali w tej firmie.Czy szybko i bezproblemowo załatwia takie sprawy w ramach rękojmi czy tam reklamacji?Sprawa powinna wyglądać tak.Zaczynają mi cieknąć śpiochy czy odlazła podeszwa z butów.Wysyłam i po kilku dniach roboczych mam nowe lub naprawione,lub zwrot pieniędzy.Czy tak to wygląda?Jeśli tak to ok.To znaczy że firma dba o klienta. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Traper was posłuchał i nawiązał już współpracę z koreańską firmą. Szyją nową partię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Miałem trochę rzeczy budżetowych kupowanych w Traper.plI o ile do jakości mam zastrzeżenia o tyle do sposobu załatwiania reklamacji/rękojmi już nieSzybko, sprawnie i bezproblemowo wymiana na nowe, nawet bez konieczności zwracania starych tak że duży + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Witam.W temacie butów Traper Creek ... Panowie, względem ich wyglądu, budowy i zastosowanych materiałów, to są przecież dokładnie takie same buty jak najtańsze buty wszystkich innych firm jakie można spotkac u nas na rynku: Jaxon, Mikado, Robinson, Traper, Taimen, Aquaz, wszelka "chinina z Ali", itd.Doprawdy nie wiem czego może oczekiwać od takich butów doświadczony muchołap ... Nie wiem też dlaczego akurat w Traperze kosztują prawie cztery i pół stówy, bo bez najmniejszego problemu można takie butu dostać za połowę tej ceny, chociazby nawet w tym samym Traperze, tyle że pod nazwą modelu Fishng Adwenture.Każde tak zrobione i wyglądające buty są przecież jednosezonowe i do d.py (tak wykonany model - nie chodzi mi tu o żadną firmę w tym momencie), bo się przecerają szybko, prują, krzywią, rozklejają, odchodzi od nich filc już po pierwszym razie, itd. ...Zrozumiał bym jojczenie i narzekanie na takie "szczewiki" jak Jukon czy Montana, gdyby się zaczęły rozsypywać od razu - z racji ich całkiem odmiennej budowy, na sztywnej i pełnej podeszwie ... no takie buty powinny te 3-4 lata wytrzymać. Ale model Creek i wszelkie jemu podobne ??? ... no weźcie się nie wygłupiajcie Pozdrawiam.PS. Z pełną świadomością kupiłem, mam i użytkuję Adventure (nabyłem je za 100 zł jeszcze) - są rewelacyjne jako buty na pływadło i polecam je każdemu do takiego użytkowania, bo mieszczą się w płetwach i nie usztywniają aż tak za bardzo kostki. W ten sposób użytkowane posłużą mi chyba do końca życia pomimo ich badziewiatości i nie będę chyba miiał nawet prawa o nich złego słowa powiedzieć ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Traper was posłuchał i nawiązał już współpracę z koreańską firmą. Szyją nową partię To oni nie produkują tych butów osobiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Pytanie czy cokolwiek produkują osobiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Argument że coś jest produkowane w Korei a nie w Chinach nie do końca do mnie przemawia . Owszem kiedyś made in China było dla nas synonimem badziewia ale czasy się zmieniły i wiele firm znanych z solidności produkuje w tym kraju. W wielu dziedzinach elektroniki nie mają nawet godnej konkurencji. Mówiąc prościej buty zrobione w Korei nie muszą być lepszej jakości niż podobne wykonane w Chinach . Na to wpływają inne czynniki jak wymagania postawione producentowi , kontrolka produktu itd Edytowane 19 Grudnia 2022 przez Endern 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi