Bert8 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Zajmuje się na co dzień ołowiem i czytając wątki dotyczące sposobów dociążania woblerów zauważyłem, że dużo ludzi ma z tym problem. Mam taki pomysł ; Wałki są w średnicach fi 5 mm, fi 7 mm i fi 8.5 mm oraz w dwóch rodzajach; o jednakowej długości elementów oraz o różnej długości elementówWidać to na fotkach: Dla średnicy 5mm równe wałki mają gramaturę 1g, a dla w 2 wersji odpowiednio; 1g, 1,3g , 1,7g i 2g Dla średnicy 7mm równe wałki 2g a 2 wersja : 2g, 2,5g, 3,5g i 4g Dla średnicy 8,5mm odpowiednio pojedyńczy : 3g a 2 wersja ; 3g, 4g, 5g, 6g, Wałki można sobie odciąć czy odłamać w/g potrzebnej średnicy i gramatury i wkleić w wywiercony otworek w woblerze.jest to pomysł zrealizowany "na szybko " i jestem ciekaw czy w/g was trafiony i potrzebny??Pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2018 przez Bert8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Myślę, że pomysł fajny. Kwestia, czy można by mieć równe wałki o innych masach, np. przy 5 mm 4x1,5 g. I być może lepiej, gdyby średnice pokrywały się ze średnicą wierteł. Jeśli cena będzie konkurencyjna do innych ciężarków ołowianych to jak najbardziej OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 czekaj czekaj już to gdzieś widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 A tu takie rozwiązania dla tych którzy wiedzą czego chcą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Darek dziura albo nacięcie przez calość i będzie git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Fajowy pomysł Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Darek dziura albo nacięcie przez calość i będzie git.Wiem, ale ostatnio najlepiej mi się robi otwory ręcznie wiertłem (ostatnio dłubię głównie w balsie) i staram się wpasować śruciny. Próbowałem różnie i tak mi najwygodniej (choć muszę znowu spróbować tematu boleniówek, bo to na razie mi nie wychodziło i tam będzie raczej więcej dłubania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bert8 Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Przymierzam sie do takich jak na fotce, ale przeciętych wzdłuż do zaciskania i z otworem w środku do nawlekania na stelaż. Prace trwają - efekty wkrótce albo wcale - zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jeśli forma na CNC robiona to żaden problem zrobić trzyczęściową - Ta trzecia część, to odpowiedniej grubości i kształtu blaszka wpasowana między pozostałe dwie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 0:49 rozwiązanie w seryjnej przynęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi