Kajtelek2 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Przyglądam sie nowością Lowrance na 2012r. http://www.lowrance.com/Products/Marine/Elite-Series/ Ciekawi mnie nowa Seria Elite-4.Kiedy w PL i jakie ceny bedą ? Moze coś Wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Seria 4 będzie w Polsce około połowy stycznia (prawdopodobnie) - ceny mniej więcej w tym samym czasie. Generalnie ciekawe urządzonka i z obsługą map więc może być czadowo jak uda się do nich np wtłoczyć batymetrię MazurPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 no to czekam ciepliwie małe poreczne mobilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 oglądałem te cudeńka. ceny niezłe bo elite 4 dsi z gps ok 1900pln a to najdroższe z tych urządzeń. mark z gps ok 1200. jedna wada. po podzieleniu wyświetlacza na echo i gps wyświetlacz robi nam się 4/3cm i trudno coś precyzyjnie zobaczyć i ocenić. Pytanie do Cezarego czy w Elicie 4 z gps da się cofnąć w historię i zaznaczyć waypoint z ekranu który już dawno minęliśmy(taka funkcja jest w elite 5)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jeśli chodzi o taką możliwość - w tym tygodniu będę wiedział bo dostaje sprzęt na testy i mam zamiar przemaglować ELITE 4 i MARKA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Już po wstępnych testach . TrackBack jest we wszystkich modelach ELITE 4 i MARK 4 z echosondą W tych urządzeniach w których są GPS-y można zaznaczyć waypointa cofając historię TrackBackiem. Wrzuciłem filmik na YouTuba z polskimi napisami do takiego filmowego info (trochę za bardzo reklamowe ale przynajmniej są pokazane wszystkie modele)Znajdziecie go tutaj Jeśli chodzi o ceny to są całkiem ciekawe. Mark 4 - 1160 co prawda jest czarno-biała ale mapy obsługuje i jest szansa na batymetrię Mazur do całej serii. W przyszłym tygodniu się okaże czy soft do generowania map działa czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Dzięki. skoro już po testach to powiedz jak wrażenia z obserwacji wyświetlacza podzielonego na dwie części. moim zdaniem potrzebny mikroskop żeby odczytać coś z sondy na podzielonym ekranie. kolejne pytanie czy gps i funkcja zapisu waypointa cofając się w historii działać będzie jeśli będę na całym wyświetlaczu miał tylko widok echo czy musi być ekran podzielony echo/gps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 To co mogę powiedzieć wstępnie to to, że rzeczywiście 4 cale podzielone na dwa to nie jest dużo ale jakby nie było nawet w wydaniu monochromatycznego Marka 4 jest to echosonda z GPS-em i wcale nie droga i do tego z obsługą map. Właśnie testuje różne mapki w nich - może coś z tego będzie. Aha mają super jasne ekrany. Walą po oczach że hej, w słońcu nie powinno być problemów z odczytem oczywiście jak ktoś ma dobry wzrok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Za mną przemawiają te małe cacka. Na warunki amatorskiego połowu ryb są wystarczające. Szkoda tylko że nie zapisują logów na karty SD umieszczone w slotach, ale jak się ktoś ładnie uśmiechnie do kolegi z LMS, LCX lub HDS to mapkę też będzie miał. Ostatnio oglądałem jakiś wypasiony telefon z Androidem. Ta głębia kolorów to idealne miejsce popisu dla mapki twardości dna jako uzupełnienie takiego urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Do Cezarego. skoro 4 są tylko o cal mniejsze od elite5 a jakość ekranu porównywalna to z kąd takie różnice w cenie? czy przewiduje lowrance zejście z ceny elite5? a może elite5 ma jednak w sobie coś czym aż tak drastycznie przebija cenowo elite4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 A co ja będę się rozpisywał zrobiłem fotkę to sobie pooglądajcie. Na fotce jest co prawda HDS 5 GEN 2 ale ekran ma taki sam jak Elitka 5. Coś mi się wydaje że to nie jest do końca 4 cale.Po zmierzeniu przekątnej świecącej powierzchni czynnej Elite 4 ma przekątną 86 mm a HDS 127mm. Po prostu Elitka 4 ma coś w rodzaju czarnej rameczki niby to liczy się do ekranu ale nie do końca bo nie świeci. Kalkulacje wykonajcie sobie sami 1 cal = 25,4 mmPozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 jeszcze pomęczę. Czy elite 4, mark 4, elite5 mają możliwość zapisu danych na kartę pamięci i tworzenia batów w dr.depth? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cezary Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Byłoby fajnie ale niestety nie. Mają wyprowadzenie NEMA 0183 i można je podłączyć do laptopa i zbierać dane. Jeśli ktoś wam zrobi mapę to oczywiście będą ją czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Już kupiłem. Zdecydowałem się na elite 5x. Prośba do Cezarego czy mógłbyś podać jakiś link bądź przesłać skan dokładnych opisów funkcji w tym echo bo to co jest w instrukcji obsługi jest raczej w formie hasłowej niż podręcznika. chodzi mi głównie jakie ustawienia w jakich warunkach stosować i wyjaśnienia do czego dana funkcja służy i jak jej używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Przyglądam sie nowością Lowrance na 2012r. http://www.lowrance.com/Products/Marine/Elite-Series/ Ciekawi mnie nowa Seria Elite-4.Kiedy w PL i jakie ceny bedą
? Moze coś Wiecie?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi