Skocz do zawartości
  • 0

Nowości Lowrance na 2012r.

Kajtelek2

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

oglądałem te cudeńka. ceny niezłe bo elite 4 dsi z gps ok 1900pln a to najdroższe z tych urządzeń. mark z gps ok 1200. jedna wada. po podzieleniu wyświetlacza na echo i gps wyświetlacz robi nam się 4/3cm i trudno coś precyzyjnie zobaczyć i ocenić.

Pytanie do Cezarego czy w Elicie 4 z gps da się cofnąć w historię i zaznaczyć waypoint z ekranu który już dawno minęliśmy(taka funkcja jest w elite 5)?

• 0

Już po wstępnych testach . TrackBack jest we wszystkich modelach ELITE 4 i MARK 4 z echosondą W tych urządzeniach w których są GPS-y można zaznaczyć waypointa cofając historię TrackBackiem.

Wrzuciłem filmik na YouTuba z polskimi napisami do takiego filmowego info (trochę za bardzo reklamowe ale przynajmniej są pokazane wszystkie modele)

Znajdziecie go tutaj

Jeśli chodzi o ceny to są całkiem ciekawe. Mark 4 - 1160 co prawda jest czarno-biała ale mapy obsługuje i jest szansa na batymetrię Mazur do całej serii. W przyszłym tygodniu się okaże czy soft do generowania map działa czy nie :D

• 0

Dzięki. skoro już po testach to powiedz jak wrażenia z obserwacji wyświetlacza podzielonego na dwie części. moim zdaniem potrzebny mikroskop żeby odczytać coś z sondy na podzielonym ekranie. kolejne pytanie czy gps i funkcja zapisu waypointa cofając się w historii działać będzie jeśli będę na całym wyświetlaczu miał tylko widok echo czy musi być ekran podzielony echo/gps?

• 0

To co mogę powiedzieć wstępnie to to, że rzeczywiście 4 cale podzielone na dwa to nie jest dużo ale jakby nie było nawet w wydaniu monochromatycznego Marka 4 jest to echosonda z GPS-em i wcale nie droga i do tego z obsługą map. Właśnie testuje różne mapki w nich - może coś z tego będzie. Aha mają super jasne ekrany. Walą po oczach że hej, w słońcu nie powinno być problemów z odczytem oczywiście jak ktoś ma dobry wzrok :D.

• 0

Za mną przemawiają te małe cacka. Na warunki amatorskiego połowu ryb są wystarczające. Szkoda tylko że nie zapisują logów na karty SD umieszczone w slotach, ale jak się ktoś ładnie uśmiechnie do kolegi z LMS, LCX lub HDS to mapkę też będzie miał.

Ostatnio oglądałem jakiś wypasiony telefon z Androidem. Ta głębia kolorów to idealne miejsce popisu dla mapki twardości dna jako uzupełnienie takiego urządzenia :o

• 0

A co ja będę się rozpisywał zrobiłem fotkę to sobie pooglądajcie. Na fotce jest co prawda HDS 5 GEN 2 ale ekran ma taki sam jak Elitka 5. Coś mi się wydaje że to nie jest do końca 4 cale.

Po zmierzeniu przekątnej świecącej powierzchni czynnej Elite 4 ma przekątną 86 mm a HDS 127mm. Po prostu Elitka 4 ma coś w rodzaju czarnej rameczki niby to liczy się do ekranu ale nie do końca bo nie świeci. Kalkulacje wykonajcie sobie sami 1 cal = 25,4 mm

Pozdrawiam

.

post-5537-1348916527,5384_thumb.jpg

• 0

Już kupiłem. Zdecydowałem się na elite 5x. Prośba do Cezarego czy mógłbyś podać jakiś link bądź przesłać skan dokładnych opisów funkcji w tym echo bo to co jest w instrukcji obsługi jest raczej w formie hasłowej niż podręcznika. chodzi mi głównie jakie ustawienia w jakich warunkach stosować i wyjaśnienia do czego dana funkcja służy i jak jej używać?